برای خودکفایی به پرورش ۸۵هزار جعبه تخم نوغان و تولید ۳هزار و ۳۰۰تُن ابریشم نیاز داریم.
به گزارش خبرگزای صداوسیما مرکز گلستان، رئیس مرکز توسعه نوغانداری کشور با بیان این مطلب در بازدید از توتستان کمیته امداد علی آبادکتول گفت: هم اکنون در کشور ۱۷۰۰تُن پیله ابریشم تولید میشود که در مقایسه با سه سال گذشته ۷۲۰تُن یعنی ۴۲درصد بیشتر شده است.
دکتر عدیل سروی افزود:در این مدت تولید پیله ابریشم از ۲۸درصد نیاز کشور به ۵۲درصد افزایش یافته است.
وی گفت: برای استفاده بیشتر از ظرفیتها با کمیته امداد امام خمینی (ره) کشور تفاهم نامه همکاری امضا کردیم که مرحله اول در ۷ استان و مرحله دوم (در سال سوم اجرا) در ۱۴ استان از جمله گلستان اجرا کرده ایم.
سروی افزود: در پی آموزش بهره برداران و مدد جویان در سه سال اخیر استقبال مددجویان کمیته امداد گلستان از پرورش ابریشم دو برابر بیشتر شده و گلستان با ۱۶درصد تولید کشور رتبه سوم کشور را دارد.
وی گفت: هنوز ۴۸درصد نیاز کشور از واردات تامین میشود و امیدواریم با ایجاد زنجیرههای ارزش در تولید و بافت فرش بتوانیم ارزش افزوده ایجاد کنیم.
مدیرعامل هولدینگ سرمایه گذاری و تجارت مجتمع اقتصادی کمیته امدادکشور در بازدید از توتستان درعلی آبادکتول گفت: کمیته امداد امام خمینی کشور یکی از مجموعههای تولید فرش دست باف کشور است؛ که برای ایجاد بهترین شرایط و بهترین در آمد مددجویان زنجیرههای ارزش را در زمینه فرش شامل سه زنجیره ارزش شامل زنجیره تولید ابریشم، زنجیره تولید نخ پشمی و زنجیره تولید پنبه راه انداخته ایم.
دکتر روح اله رحیمی افزود: از سال گذشته زنجیره نوغان هم در شمال کشور راه اندازی کردیم که از مرحله آموزش بولید پیله ابریشم تا تولید نخ ابریشم وتحویل به بافنده فرش را شامل میشود.
وی گفت: امسال هم زنجیره تولید نخ پشمی را راه اندازی میکنیم تا بهترین مواد اولیه با کمترین قیمت به دست بافنده برسد.