خطیب جمعه تهران گفت: صدها سند در قرآن، سیره پیامبر (ص) و اولیای دین نشان میدهد که انبیاء الهی به ویژه پیامبر اسلام (ص) در مسیر دولت سازی و تشکیل نظام سیاسی قدم برداشتند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد در خطبه اول نماز جمعه تهران ضمن تشکر از ستاد برگزاری نماز جمعه و توصیه برای رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی در مجامع عمومی، افزود: محور سخنانم نامه الهام بخش، امیدآفرین و دولت ساز امیرالمومنین علی (ع) به مالک اشتر است به ویژه با توصیهای که رهبر انقلاب در آغاز دولت سیزدهم داشتند و حاکمان را به فهم این نامه و رعایت فرامین آن به صورت خاص توصیه کردند.
وی گفت: حضرت علی (ع) در شرایط خاصی که معاویه خلق نمود و از آن به عنوان دوران غارات نام برده میشود و افرادی را برای خلق ناامنی و قتل و غارت روانه نقاط مختلف جهان اسلام میکرد، اقدام به انتصاب مالک اشتر به عنوان استاندار مصر نمودند.
خطیب نمازجمعه تهران تصریح کرد: این دقیقا همان حرکتی است که امروز از سوی دستگاه استکبار شاهد هستیم و داعش یک نمونه آن است.
حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد گفت: مهمترین پیام انتصاب مالک در این مقطع و با همه احترام و منزلتی که امیرالمومنین (ع) برای محمد بن ابی بکر استاندار وقت مصر قائل بودند، رعایت جایگاه شایسته سالاری در اندیشه دینی و نظام سیاسی الهی است.
وی با بیان اینکه این روش یک درس عملی برای ماست، افزود: اگر این اصل مورد توجه قرار گیرد با یک تحول و انقلاب عظیم در همه عرصههای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی روبرو خواهیم بود.
خطیب جمعه تهران با اشاره به توصیف مالک اشتر از سوی امیر مومنان (ع) برای مردم و توصیه به اطاعت کردن مردم از مالک اشتر، تصریح کرد: این مضامین یعنی اگر پیوند دولت و ملت نباشد مالک اشتر با همه شخصیتش، فرمانده موفقی نخواهد بود.
حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد گفت: ایشان در توضیح این توصیه به مردم بیان میکنند بیم سستی در مالک نمیرود، زیرا او یک شخصیت دارای عزم، اراده و انگیزه است و این یعنی مدیران در نظام اسلامی باید از بالاترین سطح عزم، اراده و انگیزه برخوردار باشند و سستی در کار آنها مشاهده نشود.
وی با بیان اینکه باید مدیران سطوح مختلف براساس شایسته سالاری انتخاب شوند، اظهارداشت: علی (ع) مالک را نماد عدالت و تعهد به مبانی و اصول عقلی و علمی میدانند و باتوجه به شخصیت مالک حضرت به وی میفرمایند که تو در جایگاهی قرار داری که من برای برپایی دین خدا از تو کمک میگیرم و این همان جایگاهی است که سردار سرافراز سپاه اسلام شهید سلیمانی نزد مقام معظم رهبری داشته اند.
خطیب نمازجمعه تهران تاکید کرد: نکته دیگر این نامه و انتصاب مالک، اصل نظام سازی و دولت سازی در اندیشه دینی است که رهبر معظم انقلاب در بیانات اخیر خود به آن اشاره کردند.
حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد گفت: صدها سند در قرآن، سیره پیامبر (ص) و اولیای دین نشان میدهد که انبیاء الهی به ویژه پیامبر اسلام (ص) در مسیر دولت سازی و تشکیل نظام سیاسی قدم برداشتند، زیرا بدون یک نظام سیاسی کارآ و مبتنی بر اصول عقلانی و علمی، امکان تحقق اهداف انبیاء وجود ندارد.
وی در ادامه درباره پاسخ حضرت علی (ع) به طرح لا حکم الا لالله خوارج، افزود: امیرالمومنین (ع) میفرمایند جامعه نیازمند حکومت، فرمانروا و نظام سیاسی است و اگر شما راه را برای شخصیتی، چون امام امت و خلف صالح آن یعنی رهبر معظم انقلاب هموار کردید، اساس یک نظام الهی را بنیان گذارده اید.
خطیب نمازجمعه ادامه داد:، اما اگر از این موضوع فاصله گرفتید جامعه بدون حاکم نمیماند و عناصر و مزدوران بیگانه، قاجار و دودمان پهلوی زمام امور را دردست میگیرند.
حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد گفت:ای مردم اگر شما در صحنه نبودید و رهبران و مدیران صالح را انتخاب نکردید این افراد تمام هویت دینی، اسلامی، فرهنگی، استقلال، آداب و رسوم و همه حوزههای زندگی شما را به نفع خود مصادره میکنند.
وی در ادامه با اشاره به نامه علی (ع) به مالک اشتر، افزود: در این نامه علی (ع) به عنوان امام و پیشوا، استانداری را انتخاب میکند که باید در مسیر حکومت سازی، دولت سازی و نظام سازی اسلامی قدم بردارد و در نامه ویژگیهای این نظام سیاسی را مشخص و شاخصههای آن را تعریف میکند.
خطیب نمازجمعه تهران اضافه کرد: از مهمترین شاخصهها انتخاب مدیران و رهبران صالح، قرارگرفتن این افراد در جایگاه خود و قدم برداشتن در چارچوب اصول و مبانی اسلامی است.