کمیسیونهای تخصصی مجلس هفته آینده میزبان ۱۱ وزیر و نیز معاون اقتصادی رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست خواهد بود.
همچنین وزیر صمت در این روز به کمیسیونهای اصل ۹۰ و برنامه و بودجه درباره واردات کالاهای لوکس از جمله گوشیهای آمریکایی و کنترل قیمتها، تولید و تراز تجاری به نمایندگان توضیح خواهد داد.
کمیسیونهای مجلس از جمله اقتصادی، امنیت ملی و کشاورزی به ترتیب روز یکشنبه میهمان معاون اقتصادی رئیس جمهور برای ارائه برنامههای اقتصادی دولت، وزیران دفاع، نیرو، ارتباطات، کشاورزی و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به منظور بررسی مصوبات سفر اخیر مسئولان به مناطق زلزله زده خوزستان (شهرستان اندیکا) است.
اعضای کمیسیون بهداشت و درمان نیز در این روز با حضور در قوه قضاییه دیداری با رئیس دستگاه قضا خواهند داشت.
براساس این گزارش روز دوشنبه نیز در کمیتهای مشکلات شرکتهای تولیدی و بازرگانی صادرکننده به ترکمنستان در قالب تهاتر گازی بررسی میشود.
کمیسیون آموزش و تحقیقات هم در این روز میزبان وزیر علوم بوده و کمیسیون اجتماعی نیز از وزیر ورزش و جوانان به منظور ضرورت بازنگری در قانون تسهیل ازدواج جوانان دعوت به عمل آورده است.
کمیسیونهای تخصصی مجلس سه شنبه نیز روز پرترافیکی را پیش رو دارند.
وزیر نفت به منظور گزارش آخرین وضعیت صادرات نفت و فرآوردههای نفتی و آخرین وضعیت سرمایه گذاری در این بخش و ارائه گزارش این وزارتخانه درباره رعایت احکام قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر در بخش نفت و فرآوردههای آن در بورس انرژی سه شنبه میهمان کمیسیون اقتصادی است.
در همین روز وزرای کشور و میراث فرهنگی به ترتیب میهمان کمیسیونهای امور داخلی کشور و شوراها و نیز کمیسیون فرهنگی خواهند بود.
همچنین با حضور وزیر نیرو موضوع انتقال آب بین حوزهای در کمیسیون کشاورزی مورد بحث و تبادل نظر قرار خواهد گرفت.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) نیز با حضور در کمیسیون اجتماعی مجلس گزارشی از عملکرد این سازمان به نمایندگان ارائه خواهد کرد.
متاسفانه رسانه شما در پوشش اعتراض های سهامداران به وضعیت بورس در یکسال گذشته خوب عمل نکرده و بسیاری از خواسته های بحق سهامداران در بیشتر رسانه ها پیگیری نمیشود و عملا مسئولان مربوطه پاسخی به مردم زیان دیده در بورس نمی دهند.
البته عملکرد رسانه شما نسبت به بسیاری از رسانه ها بهتر بوده اما مطلوب نبوده.
چند نمونه از مسائلی که هنوز در بورس حل نشده اینجا اعلام میکنم.
1- عدم پرداخت سود مجامع سالیانه شرکتها در بورس از طریق سجام بعد از یکسال از الزام شرکتها به پرداخت سود از این سامانه.متاسفانه برخی شرکتها مبلغ سودشان اینقدر ناچیز است که ارزش یک کرایه اتوبوس هم ندارد.حداقل قانونی بگذارند که سودهای ناچیز را به سهام تبدیل کنند تا هم بنفع سهامدار باشد هم جلوی مراجعات بانکی گرفته شود.
2- برخی کارگزاری ها بخصوص کارگزاری هایی که از سامانه اکسیر و رایان همراه استفاده میکنند بعضا وجه مشتریان را بجای 48 ساعت در طول 5 تا 7 روز کاری پرداخت میکنند و سازمان بورس نظارتی بر این کارگزاری ها ندارد و سامانه نظارت و پیگیری سازمان بورس هم فعال نیست و پیگیر شکایتها نمیشود.
3-هر زمان بورس مثبت میشود سامانه های بورسی اختلال دارند و بعضا اختلال ها عمدی است چون در حال حاضر افراد فعال در بورس نصف تعداد افراد در تابستان پارسال است و نباید اختلال شبکه پیش بیاید اما مافیای بورس این اختلال را درست میکند و سازمان بورس هم پاسخگو نیست.
4- قرار بود نیم درصد مالیات در فروش سهام از افرادی که در ضرر هستند گرفته نشود اما این طرح بایگانی شد.در حالی که قانونا باید از افرادی که سود میکنند مالیات بگیرند نه سهامدار زیان دیده.
5-ضرر سهامداران صندوق پالایش و سهامدارانی که عرضه اولیه خریده بودند و عرضه اولیه به زیر قیمت عرضه آمده را دولت پرداخت کند.نه مبلغ آن را پرداخت کردن و نه سهامی بابت این ضرری که دولت به مردم وارد کرده به سهامداران خرد داده شد.یکسال هم از این ضررها میگذرد.
6-چرا عرضه اولیه هایی که دولت در بورس عرضه میکند قیمت کارشناسی نمیشود و دولت گرانتر از قیمت ذاتی به مردم عرضه میکند و بعد از چند ماه قیمت سهم به زیر قیمت عرضه می آید.چرا مبارزه با گران فروشی از سهام های دولت شروع نمیشود؟
7-چرا دولت دست از قیمت گذاری دستوری در بازار فولاد سیمان خودرو و ...... بر نمی دارد.اگر اینها خصوصی و سهامی عام است چرا دولت باعث ضرر به سهامداران حقیقی این شرکتها میشود.
8-چرا بساط رانت ارز 4200 تومانی جمع نمیشود تا جلوی واردات و ضرر به شرکتهای بورسی داخلی گرفته شود.
9-چرا سهامداران بورس به دو دسته حرفه ای و آماتور تقسیم نمیشوند تا سهامداران تازه وارد بعد از 6 ماه تا یکسال اجازه معاملات با مبلغ بالاتر را داشته باشند تا جلوی زیان سهامداران کم اطلاع گرفته شود.
10-چرا تمام کسری بودجه دولت در سال جاری حدود 260 هزار تا 400 هزار میلیارد از فروش اوراق و سهام و از جیب سهامداران تامین مالی شود؟چرا با مالیات بر جاهایی که از مالیات فرار میکنند و یا دلال بازی میکنند مثل بازار دلالی مسکن و خودرو کسری بودجه دولت را تامین مالی نمیکنند.از سهامداران خرد بالاتر پیدا نکردید.چرا فقط یک گروه در جامعه باید تاوان کسری بودجه را بدهند.بقیه گروهها چه میشود؟
11-رسانه ملی در اخبار سراسری روزانه اخبار بورس را پوشش نمیدهد.در شبکه خبر هم اخبار بورس یا اخبار اقتصادی مجزا در طول شبانه روز فعال نیست.چرا رسانه ملی کشور در حوزه اخبار بورس و اقتصاد ضعیف و غیر فعال عمل میکند.چرا چند بخش خبری مستقل برای پوشش اخبار بورس و مشکلات سهامداران فعال نمیکند.بخصوص در شبکه یک سراسری و شبکه خبر.
لطفا مشکلات سهامداران را چالشی تر و جسورانه تر از مسئولان مربوطه در وزارت اقتصاد و سازمان بورس و کمیسیون اقتصاد و سه قوه و سران آنها پیگیری کنید.
لطفا همه این موارد را پیگیری کنید.باتشکر