براساس تازهترین بررسیها، حدود ۷۰ درصد والدین آمریکایی قصد ندارند، در حال حاضر به کودکان خود واکسنهای موجود ضد کووید ۱۹ تزریق کنند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی سی ان ان؛ نتایج تازهترین بررسیها نشان میدهد نزدیک به ۷۰ درصد والدین آمریکایی قصد ندارند کودکان ۵ تا ۱۱ سالهی خود را خیلی زود در برابر عفونت ویروسی کووید-۱۹ واکسینه کنند و در عوض میخواهند، منتظر بمانند تا ببینند چه پیش خواهد آمد و واکسن در دیگران اثربخشی خواهد داشت یا خیر.
سی ان ان افزود: نتایج این بررسی در حالی منتشر شده است که آنتونی فائوچی، مدیر مرکز پیشگیری از بیماریهای عفونی و واگیردار در آمریکا گفته است اگر همه کارها خوب پیش برود، روند تایید واکسن کووید فایزر برای کودکان ۵ تا ۱۱ ساله تا یک یا دو هفتهی آینده به پایان خواهد رسید.
به گفتهی کارشناسان، این موضوع نه تنها برای محافظت از کودکان اهمیت دارد بلکه به تجربه ثابت شده است که کودکان هم به عفونت ویروسی کووید مبتلا میشود و احتمال مرگ شان نیز وجود دارد. همچنین، ابتلا به ویروس کرونا در کودکان اگر هم علائم و نشانههایی نداشته باشد، اما امکان ناقل بودن آنان وجود دارد و ممکن است پدر بزرگها و مادر بزرگها را به عفونت ویروسی مبتلا کنند. پس خیلی اهمیت دارد که کودکان واکسینه شوند.
در تازهترین بررسی که بنیاد خانوادهی کایزر در آمریکا انجام داده، تنها ۲۷ درصد والدین گفته اند خیلی زود کودکان خود را در برابر عفونت ویروسی کووید -۱۹ واکسینه میکنند. ۳۳ درصدشان گفته اند منتظر میمانند تا ببینند چه پیش خواهد آمد و ۳۰ درصد هم کاملا با واکسینه شدن کودکان مخالفند. در این میان، ۶۶ درصد از والدین گفته اند نگران این هستند که واکسن کووید در آینده در باروری کودکان شان اثر منفی داشته باشد.
الیزابت کوهن، خبرنگار ارشد حوزهی پزشکی سی ان ان، این ایده را به شدت رد و تاکید کرد: این که گفته میشود واکسینه کردن کودکان در برابر عفونت ویروسی کووید-۱۹ شاید در آینده در باروری آنان اثر سوء داشته باشد از جمله مطالب بی ارزش و زنندهای است که در پایگاه اجتماعی فیسبوک دست به دست میچرخد و دامن زده میشود. نگرانی دربارهی باروری کودکان ۱۰۰ درصد بی پایه و اساس و غلط است.
به گفتهی کوهن، از ابتدای گسترش همه گیری عفونت ویروس کرونا تاکنون، ۷۶۵ کودک در آمریکا به علت ابتلا به عفونت ویروسی جان باخته اند؛ و از روز نخست اوت تاکنون، ۶۶ هزار و ۸۵۲ کودک نیز در بیمارستان بستری شده اند. بررسیها نشان میدهد کودکانی که عفونت ویروسی کووید-۱۹ را به سلامت پشت سر میگذارند اغلب تا مدتها از خستگی مداوم، مشکلات تنفسی و تشویش ذهنی رنج میبرند.