معاون سابق موساد و رئیس کمیته روابط خارجی و امنیت کنست گفته است: انتشار خبر دستگیری اعضای یک هسته جاسوسی اسرائیل در آنکارا حاوی اطلاعات و حقایق زیادی است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، روزنامه الکترونیکی رأی الیوم نوشت مقامات رسمی و غیررسمی اسرائیل، به ویژه دفتر نخست وزیری از پاسخ مستقیم به خبر رسانههای ترکیهای مبنی بر دستگیر شدن اعضای یک هسته جاسوسی موساد (سرویس اطلاعات خارجی) اسرائیل توسط اطلاعات ترکیه، امتناع میورزند.
یوسی ملمن که نزدیک به نهادهای امنیتی در رژیم اشغالگر است، در مقالهای در روزنامه هاآرتص نوشته است رام بن باراک که قبلاً رئیس کمیته روابط خارجی و امنیت در کنست اسرائیل بوده گفته است ادعاهای ترکیه دور از واقعیت نیست. وی خاطر نشان کرده است اخبار رسانههای ترکیه مبنی بر دستگیری اعضای یک هسته وابسته به موساد تا حدی حقیقت دارد.
این تحلیلگر اسرائیلی تاکید کرد دستگاه سانسور نظامی اسرائیل به علت حساس بودن موضوع و احتمال آسیب رسیدن به امنیت ملی اسرائیل، به رسانههای رژیم اشغالگر اجازه انتشار مطالب مرتبط با این موضوع را نمیدهد و آنها فقط آنها اجازه دارند مطالبی را که در مطبوعات ترکیه یا مطبوعات غربی ذکر شده است نقل کنند.
این کارشناس امنیتی اسرائیلی به نقل از منابع ارشد امنیتی در تل آویو تاکید کرد: همکاری موساد و سرویس اطلاعاتی ترکیه (MIT) پنجاه سال پیش آغاز شد و پس از گذشت چندین سال در مقابل آنچه که منابع اسرائیلی آن را دشمنان مشترک میخوانند، مانند سوریه، عراق و جمهوری اسلامی ایران به همکاری نزدیک تبدیل شد. اما در دوره اخیر، روابط این دو سرویس اطلاعاتی تیره شد به گونهای که میتوان گفت روابط آنها قطع شده است. به گفته منابعی در تلآویو، اسرائیل ترکیه ایها را به همکاری با اطلاعات ایران متهم میکند به علاوه روابط دیپلماتیک آنها نیز چند سالی است که با بحران شدیدی روبهرو بوده است.
این تحلیلگر در پایان گفت هدف داوید بارنع، رئیس جدید موساد، که ماه مه گذشته روی کار آمد این است که این سازمان را از کانون توجهات و رسانهها دور نگه دارد. وی از همان ابتدا با باز کردن درهای موساد به روی رسانهها مخالفت کرد.
اوایل این هفته، رسانههای رسمی دولت ترکیه از متلاشی کردن یک شبکه جاسوسی اسرائیل متشکل از ۱۵ نفر که از طریق پنج هسته مجزا برای "موساد" کار میکردند، خبر دادند.