سخنگوی وزارت امور خارجه گزارش گزارشگر ویژه وضعیت حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران را مبتنی بر نگرش گزینشی و دارای اهداف سیاسی ارزیابی کرد.
وی با تأکید بر اینکه این گزارش بر خلاف اصول و معیارهای مندرج در «قواعد حاکم بر کار گزارشگران» از جمله «لزوم دستیابی به حقایق از طریق اطلاعات عینی و قابل اعتماد برآمده از منابع معتبر» تهیه شده، تصریح کرد: این گزارش به هیچ وجه نمیتواند ارزیابی واقعی و صحیح از وضعیت حقوق بشر در ایران ارائه دهد.
خطیبزاده با یادآوری خصومتورزیهای مستمر و اتهامزنیهای بیاساس گزارشگر ویژه، تأکید کرد: این سابقه، اعتبار گزارشات وی را به کلی مخدوش نموده و آن را به بیانیه سیاسی گروههای تروریستی و معاند جمهوری اسلامی ایران مبدل کرده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به دستور کار سیاسی و نامشروع این گزارش، از تمرکز هدفمند گزارشگر بر ادعاها و عدم توجه وی به تدابیر و اقدامات منتج به ارتقاء حقوق بشر در ایران، ابراز تأسف نموده و تصریح کرد: همانگونه که پیش از این هم بارها تأکید شده است، تعیین گزارشگر ویژه در زمینه حقوق بشر برای کشوری مانند ایران که تحت فشار تروریسم اقتصادی آمریکا قرار داد و همچنان به تعهدات خود نسبت به شهروندان کشورش و جامعه بینالملل پایبند مانده، اساسا غیرموجه و غیرسازنده است.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک نظام مردمسالار و در چارچوب تعهدات مذهبی و پایبندی به قانون اساسی و دیگر قوانین خود و معاهدات بینالمللی، در راستای توسعه و ارتقاء حقوق بشر در سطوح ملی، منطقهای و بینالمللی گام برداشته و خود را به آن متعهد میداند، یادآور شد: گزارشگر ویژه در وهله نخست باید از خواب سنگین برخاسته و آثار مخرب تروریسم اقتصادی بر دسترسی ایرانیان به نیازمندیهای اساسی از جمله اقلام پزشکی و دارویی در دوران کرونا را محکوم نماید.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پایان به بانیان و حامیان اصلی دستور کار گزارشگر ویژه اشاره و خاطرنشان کرد: برخی از این کشورها که بیشترین هجمههای حقوق بشری را در سطح بینالمللی علیه جمهوری اسلامی ایران وارد میکنند، خود با وضع یا اجرای تحریمهای ظالمانه علیه مردم ایران، فروش تسلیحات پیشرفته به جنایتکاران، همکاری راهبردی با رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین و پیشتیبانی از گروههای تروریستی، جزو بزرگترین ناقضان حقوق بشر در دنیا هستند.