دبیر شورای عالی فضای مجازی: گستردگی اخلال مراکز سوخت و همزمانی آن با حملات دیگر نشان میدهد که حمله سایبری بوده و کشور خارجی دست داشته است.
وی گفت: در همین ارتباط گروههایی با هدایت مرکز ملی فضای مجازی از طرف دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی به سایت مرکزی سامانه هوشمند سوخت اعزام شدند و به بررسی موضوع پرداختند.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی افزود: ما در اینگونه حوادث معمولاً دو طرح را پیگیری میکنیم یکی بازیابی سیستم و سامانه و دیگری طرح تداوم کسب و کار و خدمتی است که باید داده شود.
آقای فیروزآبادی گفت: با توجه به این الگو راه حلهایی پیشنهاد شد تا کار سوخت رسانی در اسرع وقت انجام شود و وضع به حالت طبیعی برگردد.
وی افزود: در قدم نخست مقرر شد بنزین ۳ هزار تومانی عرضه شود و در قدم دوم مراکز عرضه سوخت به صورت آفلاین و خودمختار بتوانند بنزین هزار و ۵۰۰ تومانی را هم عرضه کنند که تا ساعت ۱۱ امروز ۲۴۰ جایگاه از ۴ هزار و ۳۰۰ جایگاه این موضوع را اجرایی کردند.
دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت: قرار شد حالت ایده آل هم به صورت طبیعی و آنلاین در ارتباط با مرکز کل سامانه انجام شود تا ظرف ۲۴ ساعت به حالت طبیعی برگردیم، اما از زمان بندی کمی عقبیم و امیدواریم تلاش بیشتری صورت گیرد.
آقای فیروزآبادی گفت: حالت آفلاین امروز به طور کامل باید انجام شود و مسئولان وزارت نفت باید بیشتر تلاش کنند.
دبیر شورای عالی فضای مجازی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه این حمله سایبری از ناحیه کدام کشور بوده است؟ افزود: هنوز زود است اعلام کنیم، اما پیچیدگی و گستردگی آن و همزمانی آن با حملات دیگر نشان میدهد که کشور خارجی در این حمله دست داشته است.
مدیران مسئول امنیت و پایداری سامانه هایشان هستند
دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت: طبق مصوبه این شورا، مدیران مسئول امنیت و پایداری سامانه هایشان هستند.
آقای سید ابوالحسن فیروزآبادی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا به لحاظ زیرساختی و امنیتی در بحث اخلال در جایگاههای سوخت کوتاهی هم صورت گرفته است؟ افزود: تدابیر مختلفی اتخاذ شده است و به نوعی همه زیرساختهای کشور باید پشتیبان امنیتی داشته باشند و در همین خصوص اسنادی تهیه و به زیرساختهای کشور ابلاغ شد تا از بروز اینگونه اختلالات پیشگیری و در صورت لزوم، مدیریت شود.
وی گفت: در همین خصوص سازمان پدافند غیر عامل به مرکز ملی فضای مجازی توصیههای لازم را ابلاغ کرده است و در همین ارتباط رزمایشهای متعددی در دو سال گذشته انجام شد و تست نفوذهای متعددی صورت گرفته است و ما در این رزمایشها نقاط ضعف سیستمها را استخراج و به دستگاهها ابلاغ کردیم که برخی از آنها رفع شد و برخی در حال رفع شدن است.
دبیر شورای عالی فضای مجازی افزود: امیدواریم اینگونه حوادث برای مدیران ما این موضوع را روشن کرده باشد که امکان وقوع این حادثه در همه دستگاههای خدمت رسان ملی وجود دارد.
آقای فیروزآبادی گفت: دشمنان کشور در ماههای اخیر نشان دادند که خدمات رسانی ملی را هدف قرار دادند و حملات به بنادر، راه آهن، شرکتهای هواپیمایی و مورد آخر جایگاههای سوخت نشان میدهد که مردم هدف هستند تا از خدمات جمهوری اسلامی ایران محروم شوند.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی افزود: مدیران طبق مصوبه شورای عالی فضای مجازی مسئول امنیت و پایداری سامانه هایشان هستند و بالاترین مقام در هر دستگاه باید دقت کند تا از وقوع چنین حوادثی در دستگاهش جلوگیری شود.
وی گفت: همه مدیران باید به اسناد و توصیههای ابلاغی توجه کنند و ما قطعاً پس از این حادثه توجه خودمان را بر روی خدمات عمومی کشور متمرکز خواهیم کرد تا در اسرع وقت نقاط ضعف امنیتی با سرعت بیشتری رفع شود.