رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور از راه اندازی قرارگاه ساماندهی و ضدریز پرنده خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سردار جلالی در نشست خبری درباره مصوبات شورای عالی پدافند غیرعامل در یکسال اخیر نیز افزود: دستورالعمل اجرایی پدافند غیرعامل استانها، مصوبه نظام مصونسازی و عملیات پدافند شیمیایی کشور، مصوبه کمیته دائمی پدافند غیرعامل کشور در خصوص نظام آمادگی و رزمایش دستگاههای اجرایی در برابر تهدیدات، از جمله اقدامات و مصوبات شورای عالی (کمیته دائمی) پدافند غیرعامل است.
وی به راه اندازی قرارگاه ساماندهی و ضدریز پرنده اشاره کرد و گفت: امن سازی ۷۰ زیرساخت حیاتی کشور از منظر سایبری (نیروگاههای اتمی، سامانههای دیسپچینگ، مجتمعهای گازی و ...)، ساماندهی ۲۵۰ شرکت مجری و مشاور در حوزه پدافند سایبری کشور، افزایش تعداد کالاهای راهبردی سبد پدافند سایبری کشور به ۳۰۰ مورد و راه اندازی قرارگاه ساماندهی و ضدریز پرنده در زیر ساختهای حیاتی و حساس نیز از دیگر اقدامات سازمان پدافند غیرعامل کشور در حوزه سایبری بود که سردار جلالی به آن اشاره کرد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور افزود: دستگاههای اجرایی که پس از رزمایشها و اعلام ضعفهای سایبری با ترک فعل، اقدام به رفع آسیبپذیری نکرده و موجب اختلال در خدمات به مردم و صدمه به اعتبار سایبری کشور، به عنوان مجرم به دستگاه قضا معرفی خواهند شد.
وی به ضرورت دفاع جمعی در برابر تهدیدات سایبری گفت: لزوم پیمانهای سایبری بین ایران و کشورهای همسو زمینه را برای اشتراک اطلاعات و بهبود دفاع از فضای سایبری فراهم میکند.
سردار جلالی با اشاره به اینکه امنیت یک مفهوم بین المللی است بر ضرورت توسعه دیپلماسی پدافند سایبری و تشکیل به دفاع جمعی سایبری در برابر تهدیدات سایبری تاکید کرد.
وی با اشاره به اینکه پیچیدگیهایی عرصه سایبری تمام شده است گفت: اتفاقات و حوادث سایبری در جهان نشان میدهد کسانی که در کاخ و ساختمانهای بلورین سایبری هستند بهتر است به جای تهاجم به دیگران به امنیت خود فکر کنند. ساکنان قصرهای شیشهای سایبری نباید به سمت دیگران سنگ پرتاب کنند.
جلالی به اقدامات سازمان پدافند غیرعامل کشور در عرصه پدافند زیستی اشاره کرد و افزود: همانگونه که اشاره شد، حضور غیرقانونی، مبهم و مشکوک بیولوژیکی آمریکا و همکاری برخی کشورها دربرنامه ها، برای منطقه خطرات بسیاری به همراه دارد که ضرورت یک اقدام مشترک جهانی علیه اقدامات بیولوژیکی آمریکا در منطقه به شدت احساس میشود.
سردار جلالی با اشاره به اینکه غفلتهای دولت دوازدهم در غفلت از رویکردهای پدافند غیرعامل در مواجه تهدیدات زیستی با رویکرد کرونا، تجربهای با بهانه سنگین بود، افزود: کرونا لزوم بهکارگیری الگوی جامع مدیریت کرونا که از جامعیت، هوشمندی، انسجام و اعمال برخوردار باشد را به ما نشان داد.
لزوم بازسازی ساختار دفاع زیستی کشور
وی به لزوم تقویت سیستم راداری تهدیدات زیستی کشور اشاره کرد و ادامه داد: بازسازی ساختار دفاع زیستی کشور شامل رصد تهدیدات، تاسیس مرکز CDC ملی جامع، اتصال شبکه بهداشت به شبکه درمان، تقویت زیرساخت تشخیصی، تقویت زیرساخت تولید دارو و واکسن، تدوین استانداردهای ایرانی مقابله با تهدید و ...، از جمله مواردی است که سازمان پدافند غیرعامل کشور به طور جدی آن را دنبال خواهد کرد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور همچنین بر ضرورت تقویت نظارت جهانی بر فعالیتهای مخرب زیستی آمریکا در خارج از مرز که در بیانیه اخیر چین و روسیه و درخواست از سازمان ملل به آن اشاره شد، تاکید کرد.
سردار جلالی درباره اقدامات این سازمان در زمینه پدافند پرتویی نیز گفت: برگزاری مانور پرتویی در ۴ استان شمال غربی (آذربایجان غربی، شرقی، اردبیل و گیلان)، استان اصفهان، استان مرکزی، ایجاد و توسعه قرارگاه پدافند پرتویی در ۴ استان، برگزاری آموزش و برگزاری مانور مشترک شیمیایی -هستهای در استان اصفهان و مرکزی، آموزش عمومی مردم و تخلیه شهرهای مجاور تاسیسات هستهای از جمله اقدامات سازمان پدافند غیرعامل کشور در زمینه پدافند پرتویی است.