اولین گلخانه تراریخت کشور صبح امروز با حضور رئیس جمهوری در پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران راه اندازی شد.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر با راه اندازی این گلخانه امکان آزمایش بر روی محصولات تراریخت و رهاسازی در مزارع فراهم می شود.
گیاهان تراریخت ، گیاهانی هستند که ساختار ژنتیکی آن از طریق مهندسی ژنتیک تغییر یافته است. این تغییر معمولا برای مقاومت گیاه در برابر برخی آفات یا بیماریها و بهبود عملکرد گیاه و بهره وری کشاورزی صورت میگیرد.
با توجه به مساله تامین غذای سالم برای جامعه، این فناوری در بسیاری از کشورها برای تولید محصولات کشاورزی سالم و عاری از بیماری در دستور کار قرار گرفته است.
این گلخانه اولین گلخانه تراریخت کشور است و در آن امکانات لازم برای کشت و آزمایش برای محصولات تراریخت فراهم شده است.
برای طرح گلخانه محصولات تراریخت که از حدود یک سال پیش با همت معاونت علمی ریاست جمهوری اجرایی شده 60 میلیارد ریال اعتبار صرف شده است.
گلخانه تراریخت با مساحت بیش از هزار و 200 هکتار در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در شهرستان کرج ساخته شده است .
رئیس جمهور در مراسم افتتاح همزمان چهارهزار و 215 طرح بخش کشاورزی و رونمایی از هشت دستاورد شاخص تحقیقات کشاورزی ، گفت: این ظرفیت را داریم که به صادر کننده بزرگ محصولات کشاورزی تبدیل شویم.
آقای احمدی نژاد با بیان اینکه باید تنگ نظری ها کنار رود افزود: اکنون سالانه 120 میلیون تن تولید محصولات کشاورزی داریم که این رقم باید به 300 میلیون تن برسد.
وی با اشاره به اینکه باید مزیت های نسبی کشورمان را بسنجیم و آن را به حد اعلا برسانیم گفت: باید به جایی برسیم که از همه استعدادهای این خاک استفاده کنیم.
آقای احمدی نژاد افزود: هیچ کس نمی تواند مانع از حرکت قطار پیشرفت در کشور شود.
وی بهره برداری از نخستین گلخانه پیشرفته کشت گیاهان تراریخته را کاری پیچیده و پیشرفته دانست و گفت: اتفاقی که در این تولید فناوری افتاد بالاتر از یک کار کشاورزی یا دفع آفات نباتی است.
رئیس جمهور افزود: دستیابی به این فناوری یعنی هر ویژگی را از یک موجود زنده به موجود زنده دیگر می توانیم انتقال دهیم و این یک انقلاب است به طوری که می توان این فناوری را در دیگر موجودات هم اجرا کرد.
آقای احمدی نژاد گفت: با استفاده از این فناوری می توانیم بسیاری از بیماری های قلبی- عروقی، کلیه و چشم را درمان کنیم.
وی با اشاره به گزارش های وزیر جهاد کشاورزی و دستاوردهایی که آقای خلیلیان برشمرد افزود: بعضی ها که در جریان کار نیستند نمی توانند باور کنند و چون نمی توانند باور کنند سعی می کنند کارها را کوچک کنند.
آقای احمدی نژاد توسعه شبکه آبیاری نوین را نمونه ای از این دستاوردها دانست و گفت: این کار بیشتر شبیه معجزه انسانی است.
وی افزود: امروز در همه بخش های کشور ازجمله در بخش کشاورزی شاهد حرکت جهشی به سمت قله ها هستیم و فضای کار و اندیشه و تصمیم گیری، فضای کاملاً متفاوتی است.
رئیس جمهور گفت: هدف گذاری های متعالی برای رسیدن به مرزهای دانش، تأمین نیازهای کشور و استفاده از همه ظرفیت ها صورت گرفته است.