کووید- ۱۹ بیماری ناشناختهایی است که هر روز رفتار تازهایی را از خود نشان میدهد. گرچه گفته میشود، سردرد یکی از نشانههای این بیماری است، اما هر سردردی را نمیتوان به کرونا نسبت داد.
از آنجا که این ویروس پدیده ایی نوظهور است، در ابتدا به علائم بیماران توجه خاصی نمیشد و آنها را به سایر بیماریهایی دیگر نسبت میدادند. در حال حاضر با بررسی بیشتر مشخص شد این بیماری میتواند زمینه را برای ایجاد اختلالات لختهایی فراهم نماید. به این ترتیب بروز سردرد و سکته مغزی دور از انتظار نیست. در ابتدا بسیاری از بیماران با این علائم به مرکز درمانی مراجعه میکردند، اما از آنجا که اطلاعات کادر پزشکی از عوارض این بیماری کم بود، این علائم مورد توجه قرار نمیگرفت.
اگر سابقه سردرد ندارید و یا به بیماریهایی نظیر میگرن مبتلا نیستید، باید به بروز سردرد در این روزها کمی حساس باشید. سردردهای ناشی از کرونا، مقاوم بوده و پس از گذشت ۴۸ تا ۷۲ ساعت همچنان ادامه دارد. این در حالی است که سردردهای معمولی، روندی کاهشی داشته و در طی این مدت فروکش خواهند کرد؛ بنابراین اگر به سردرد مبتلا بوده و احساس میکنید در حال شدت یافتن است، لازم است به مراکز پزشکی مراجعه نمایید. در صورتی که تمایل داشته باشید میتوانید از خدمات هومکا در این زمینه بهره ببرید. کافی است سفارش خود را به صورت رایگان در سایت ما ثبت نمایید. کارشناسان ما با شما تماس خواهند گرفت. این ارتباط در کوتاه ترین زمان ممکن رخ میدهد. به این ترتیب متخصص شما را در منزل و یا محل مورد نظر ملاقات خواهد کرد. همین حالا از مشاوره رایگان کارشناسان ما بهره ببرید.
سردرد ناشی از کرونا چه تفاوتی با سایر سردردهای دیگر دارد؟
همانطور که ذکر شد، سردردهای معمولی با گذشت زمان تسکین مییابند و در عین حال کمتر منجر به بروز عوارض گوارشی میشوند. این در حالی است که بیماران کرونایی سردرد را همراه با حالت تهوع، بیاشتهایی و خستگی توصیف میکنند. همچنین تعدادی از بیماران حس چشایی خود را از دست داده اند. جالب است بدانید بازگشت حس چشایی بلافاصله پس از درمان بیماری اتفاق نمیافتد و فرد مدتی با این مشکل درگیر خواهد بود. سردردهای رایج به داروهای مسکن پاسخ میدهند، در حالیکه این داروها در کاهش سردردهای کرونایی چندان موفق عمل نمیکنند.
گفته میشود سردرد ناشی از کرونا با ضربان همراه است. شدت درد به حدی است که فرد احساس سرگیجه نیز خواهد داشت. زمانی که به جلو خم میشوید، درد را بیشتر حس خواهید کرد، همچنین درد به صورت دو طرفه بروز میکند. اگر احساس میکنید با چنین مشکلی مواجه هستید، حتما به مراکز درمانی مراجعه کنید. احتمال اینکه این ویروس به سیستم عصبی حمله کرده باشد، وجود دارد.
آیا کرونا منجر به سردردهای تنشی میشود؟
برخی از بیماران به کرونا و سردردهای تنشی مبتلا شدهاند. مهمترین عامل بروز سردرد تنشی تب، لرز و یا سرفههای شدید است. بروز سردردهای تنشی بسیار رایج هستند و به دو صورت گذرا و مداوم رخ میدهند. در سردرد تنشی گذرا، درد از سی دقیقه تا یک هفته به طول خواهد انجامید. در طی یک ماه، فرد کمتر از ۱۵ روز با آن درگیر است. در نوع مداوم، سردرد بیش از ۱۵ روز در ماه ادامه خواهد داشت. با بروز آن بیمار در نواحی پس سر، گیجگاه، پیشانی و گردن احساس درد خواهد داشت.
سردردهای تنشی به صورت دو طرفه بروز میکنند. در طول روز شدت آن کم و زیاد میشود. با این حال فرد دچار اختلالات خواب نخواهد شد. همچنین با بروز آن خبری از حالت تهوع، استفراغ و یا حساسیت به نور نیست. افسردگی و اضطراب دو علت اصلی بروز سردردهای تنشی هستند. مصرف داروهای نظیر استامینوفن منجر به کاهش درد خواهد شد. گاهی اوقات نیز پزشکان از داروهای ضد افسردگی استفاده خواهند کرد که از آن جمله میتوان به نورتریپتیلین و فلوکستین اشاره کرد.
علائم اصلی کرونا چیست؟
از مهمترین علائم کرونا به موارد زیر اشاره شده است:
سرفه
تب
خستگی
تنگی نفس
اختلالات گوارشی
آبریزش بینی
درد عضلانی
گرچه گفته میشود با بروز هر سردرد و یا سرفهایی به سرعت به مراکز درمانی مراجعه نکنید، اما دقت داشته باشید، دیر مراجعه کردن به مراکز درمانی، شما را با مشکلات جدی مواجه خواهد کرد.
فرق سردرد کرونا با سردردهای میگرنی چیست؟
سردرد به دلایل مختلف رخ میدهد. به طور کلی آنها را به دو دسته سردردهای اولیه و ثانویه تقسیمبندی میکنند. در سردردهای ثانویه معمولا یک بیماری زمینهایی مانند سینوزیت، ناراحتیهای چشم، ضربه به سر و ... منجر به بروز آن خواهد شد. از سردردهای مزمن روزانه، تنشی، خوشهایی و میگرن نیز به عنوان سردردهای اولیه یاد میشود.
سردردهای میگرنی به صورت ضرباندار بوده و معمولا به شکل یکطرفه، بروز میکنند. شدت درد به حدی است که فرد قادر به ادامه فعالیتهای روزمره نیست. این بیماری زنان را بیش از مردان درگیر خواهد کرد. با بروز سردرد فرد به محرکهایی مانند نور و صدا حساس خواهد شد. برخی نیز با حالت تهوع و مشکلات بینایی مواجه میشوند.
افرادی که به این بیماری مبتلا هستند، قبل از بروز سردرد، علائمی را حس خواهند کرد. برای مثال برخی از آنها بیش از حد طبیعی خمیازه میکشند، برخی دیگر هالههای نورانی میبینند و در عین حال احساس سوزن سوزن شدن و بیحسی در نوک انگشتان را دارند. تاربینی نیز از دیگر علائم این بیماری است. عوامل مختلفی منجر به بروز این حملات میشوند که از آن جمله میتوان به رژیم غذایی، افزایش وزن، استرس و اضطراب اشاره کرد. پزشکان برای درمان بیماری، از فرد درخواست میکنند تا سبک زندگی سالمی داشته باشد، در کنار از دارو نیز برای کنترل بیماری استفاده میشود.
سردرد کرونا در افرادی که حملات میگرنی دارند، بصورت متوسط تا شدید بروز میکند. با این حال سر درد ناشی از کرونا با حساسیت به نور و صدا همراه نخواهد بود. با بروز کووید ۱۹ فرد در کنار سردرد با علائم دیگر عفونت مانند تب نیز مواجه میشود. این در حالی است که حملات میگرن با تب همراه نخواهد بود. اگر میگرن دارید و در عین حال نگران ابتلا به کووید ۱۹ هستید، دمای بدن خود را کنترل کرده و مراقب سایر علائم کرونا باشید.