سازمان ملل متحد، وضعیت افغانستان را بحران انسانیِ در شرف وقوع توصیف کرد.
خبرنگار این شبکه از کابل گزارش داد: کودکان از کم خونی شدید ناشی از سوء تغذیه حاد رنج می برند و به غذا نیاز دارند. کودکان گرسنه هستند. بنا بر اعلام سازمان ملل متحد، اگر کمک بشردوستانه فوری به زودی به افغانستان نرسد، بیش از یک میلیون کودک از سوء تغذیه خواهند مُرد. نشانه های ناامیدی و استیصال را می توان در هر گوشه ای از افغانستان، مشاهده کرد. مرکز توزیع برنامه جهانی غذا در افغانستان مملو از جمعیت است، اما تنها چیزی که عرضه می شود، کیسه های آرد و مقداری نمک است.
مسئول این مرکز گفت: در حال حاضر، تنها چیزی که می توانیم به آنها بدهیم آرد و نمک است و این مقدار کافی نیست، اما جان آنها را نجات می دهد. وی ادامه داد: نیروهای طالبان به این مرکز می آیند و هر روز مشکل ایجاد می کنند. خبرنگار پرسید: اینها طالبان هستند؟ در حین گفتگو با مسئول مرکز توزیع برنامه جهانی غذا در افغانستان، یک جنگجوی طالبان وارد شد و از فرمانده اش پرسید آیا باید ما را بکشد یا نه، وقت آن بود که تیم ما آنجا را ترک کند. در حالی که گروه طالبان سلطه خود بر قدرت را محکم تر می کند، افغانستان به سختی سر پا ایستاده است. دولت بایدن، ۹ میلیارد دلار از دارایی های افغانستان را مسدود کرده است.
برای کمک به افراد آسیب پذیر، مبلغ ۱/۲ میلیارد دلار کمک جهانی به افغانستان کافی نخواهد نبود
آمریکا به همراه دیگر کشورها اعلام کرده است هر گونه حمایت مالی در آینده، مشروط به این است که طالبان ثابت کنند نسبت به گذشته، میانه رو شده اند. خبرنگار از ذبیح الله مجاهد سخنگوی ارشد طالبان پرسید: آیا طالبان می تواند این بحران را بدون کمک جهان و آمریکا، حل کند؟ مجاهد پاسخ داد: از یک سو، آنها می گویند یک میلیون کودک خواهند مرد، اما از سوی دیگر، آمریکا پول ما را نگه داشته است. آمریکا باید پول ما را آزاد کند تا ما بتوانیم کودکان مان را نجات دهیم. این ماه، سران جهان قول دادند برای جلوگیری از فاجعه ای انسانی در سراسر افغانستان، ۱/۲ میلیارد دلار کمک اعطا کنند، اما این کمک، برای دور کردن اقتصاد این کشور از لبه فروپاشی کار زیادی نمی کند و برای کمک کردن به کوچک ترین و آسیب پذیرترین افراد کشور، کافی نخواهد نبود.
گفتنی است دولت آمریکا ۲۹ فوریه ۲۰۲۰ متعهد شد که تمام نیروهای خود را تا ۱ مه ۲۰۲۱ به عنوان بخشی از توافق با طالبان در دوحه پایتخت قطر از افغانستان خارج کند. به دنبال محاصره کابل توسط طالبان و خروج رئیس جمهور اشرف غنی در ۱۵ آگوست، این گروه شهر را بدون درگیری به کنترل خود درآوردند. روند خروج آمریکا از افغانستان ۳۱ آگوست پایان یافت.