مراجعه دیرهنگام بیماران به مراکز درمانی پس از بروز علایم بیماری و پرهیز از دریافت واکسن عوامل خطر تشدید بیماری کووید۱۹ در استان فارس است.
سید روح اله حسینی اظهارداشت: از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون، در مجموع بیش از یک میلیون و ۶۲۶ هزار و ۸۸۰ مورد تست تشخیصی شامل تست مولکولی یا PCR و تست سریع در فارس انجام شده که از این تعداد یک میلیون و ۴۱۴ هزار و ۷۳۷ تست تشخیصی مولکولی در آزمایشگاههای استان تهیه شده و با بررسی نمونههای انجام شده، ۴۲۲ هزار و ۳۸۳ بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است.
وی افزود: همچنین از ابتدای آغاز طرح شهیدحاج قاسم سلیمانی تاکنون، ۲۱۲ هزار و ۱۴۳ مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد ۴۸ هزار و ۹۰۷ بیمار مثبت شناسایی شده است و در مجموع تاکنون، ۴۷۱ هزار و ۲۹۰ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در استان فارس شناسایی شده است.
حسینی با بیان اینکه ۲۲۳ بیمار جدید در ۲۴ ساعت گذشته در بیمارستانهای استان بستری شده اند، افزود: هم اکنون هزار و ۶۶۰ بیمار مثبت و مشکوک دارای علایم در بیمارستانهای فارس بستری هستند که از این تعداد، ۲۰۲ بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخشهای ICU، مراقبتهای ویژه درمانی دریافت میکنند.
مدیر روابط عمومی دانشگاه همچنین از جان باختن ۹ هم استانی دیگر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در ۲۴ ساعت گذشته خبر داد و افزود: مجموع جانباختگان ناشی از کووید ۱۹ از ابتدای شیوع بیماری تا کنون نیز به عدد شش هزار و ۹۰۴ نفر رسیده است.
حسینی از از بهبودی ۴۵۷ هزار و ۴۸۷ نفر از ابتدای شیوع بیماری تاکنون خبر داد که از بیمارستانها ترخیص شده و یا از ایزوله خانگی خارج شده اند.
وی با بیان اینکه تا کنون، دو میلیون و ۹۲۵ هزار و ۹۶۹ دُز نوبت اول و یک میلیون و ۹۵۸ هزار و ۸۶۸ دُز نوبت دوم واکسن کروناویروس در مراکز واکسیناسیون استان فارس تزریق شده است، افزود: با ۲۶ هزار و ۶۴۹ دُز تزریق شده در روز گذشته، مجموع تعداد دُز تزریق شده واکسن کرونا تا کنون در فارس به چهار میلیون و ۸۸۴ هزار و ۸۳۷ دُز رسید.
این مقام مسوول در دانشگاه با اشاره به روند افزایش آمار بستری بیماران با حال عمومی بد در بخشهای بیمارستانی افزود: همان گونه که در آمارها اشاره شد، تعداد این بیماران از حدود ۱۰ درصد کل بیماران بستری به بیش از ۱۵ درصد افزایش یافته و این یک زنگ خطر است؛ همچنین خطر دیگری که در حال حاضر با آن مواجه هستیم، این است که تعداد قابل توجهی از این بیماران هنوز دُز اول واکسن خود را دریافت نکرده اند.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، از مردم استان خواست برای حفظ سلامتی خود و خانواده و جلوگیری از ابتلا به نوع شدید بیماری، به مراکز واکسیناسیون مراجعه و هرچه سریعتر با دریافت واکسن، ایمنی خود را در برابر این اپیدمی افزایش دهند.