کارشناس مسائل بین الملل گفت: اگر تصمیم دولت ترکیه در خصوص اخراج سفرای ۱۰ کشور غربی نهایی و عملیاتی شود، احتمالاً شاهد اقدام متقابل یعنی اخراج سفرای ترکیه از ۱۰ کشور و حتی بقیه کشورهای اروپایی خواهد بود؛ زیرا اتحادیه اروپا احتمالاً در این خصوص پیوسته عمل خواهد کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای غفاری در ارتباط تصویری با خبر ۲۱ یکشنبه شب شبکه یک سیما افزود: تنشهای به وجود آمده بین آنکارا، اتحادیه اروپا و آمریکا از دو بُعد قابل بررسی است؛ اول بعد سیاسی که شاهد مداخله گرایی کشورهای غربی در امور داخلی حتی متحدان این کشورها هستیم و دوم مناسبات بین ترکیه با کشورهای هم پیمان است؛ ترکیهای که در حال حاضر عضو ناتو است، ترکیهای که از سال ۲۰۰۵ مذاکرات برای عضویت در اتحادیه اروپا را ادامه میدهد و همچنین ترکیهای که در حال حاضر شریک با اولویت اتحادیه اروپا محسوب میشود.
وی ادامه داد: غرب نسبت به آنکارا نگاهی ابزاری و بازدارنده دارد.
آقای غفاری خاطر نشان کرد: ممکن است برخی از مواضع اردوغان در قبال اخراج سفرا کاملاً جنبه رسانهای و تبلیغاتی داشته باشد، یعنی اردوغان این سفرا را عنصر نامطلوب بخواند، ولی در عمل سفرا را اخراج نکند؛ عنصر نامطلوب خواندن سفرا و دیپلماتها پیش شرط اخراج آنها از یک کشور محسوب میشود و لزوماً به معنای اخراج آنها نیست.
وی تصریح کرد: از این به بعد هر تنشی که بین آنکارا، اتحادیه اروپا و آمریکا رخ دهد در قالب یک محوری خواهد بود که مناسبات آنها از یک ثبات برخوردار نیست.
این کارشناس مسائل بین الملل گفت: اگر تصمیم دولت ترکیه در خصوص اخراج سفرا نهایی و عملیاتی شود احتمالاً شاهد اقدام متقابل خواهیم بود که به معنای اخراج سفرای ترکیه از ۱۰ کشور مذکور و حتی بقیه کشورهای اروپایی خواهد بود، زیرا اتحادیه اروپا احتمالاً در این خصوص پیوسته عمل خواهد کرد و قطعاً این مسأله در مناسبات ترکیه و دیگر اعضای ناتو هم تأثیرگذار خواهد بود.