فدراسیون ورزشهای زورخانهای و کشتی پهلوانی کشور مسعود چوبین را برای داوری مسابقات کشتی پهلوانی ایران دعوت کرد.
هم اکنون فدراسیون ورزشهای زورخانهای و کشتی پهلوانی کشور دوباره مسعود چوبین را برای داوری مسابقات کشتی پهلوانی ایران دعوت کرده است.
این مسابقات به منظور انتخاب پهلوان کشور و کسب بازوبند پهلوانی فردا و پس فردا در استادیوم دوازده هزار نفری آزادی تهران برگزار میشود.
مسعود چوبین اول فروردین ۱۳۴۰ در ملایر متولد شد و از ۱۵ سالگی به ورزش کشتی روی آورد.در رده سنی نوجوانان در سال ۵۶ قهرمان نوجوانان و در سال ۵۹ قهرمان آموزشگاههای استان شد.پس از گرفتن دیپلم متوسطه قهرمان کارگران استان و در دوره سربازی قهرمان نیروی دریایی کشور گردید.
این داور بین المللی کشتی پس از اتمام دوران سربازی تحصیلات دانشگاهی خود را در مرکز تربیت معلم اصفهان در رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی و دانشگاه پیام نور همدان در رشته مدیریت و برنامه ریزی در مقطع کارشناسی به پایان رسانید.
وی در دوران دانشجویی موفق به کسب مقام اول کشور در دانشگاههای پیام نور شد و در سال ۱۳۶۴ بعنوان دبیر ورزش دبیرستانهای ملایر به استخدام آموزش و پرورش درآمد.
چوبین در سال ۱۳۶۴ با موفقیت در کلاس داوری ملی و ده سال بعد در سال ۱۹۹۶ میلادی از سوی فدراسیون کشتی جمهوری اسلامی ایران بعنوان داور ممتاز به جام بین المللی لودز کشور لهستان اعزام شد و با به دست آوردن درجه بین المللی از فدراسیون جهانی کشتی (فیلا) به ایران بازگشت.
این داور با سابقه در سال ۱۹۹۸ با شرکت در کلاس ارتقا درجه دو جام وهبی امره شهر ازمیر در کشور ترکیه موفق به دریافت گواهینامه درجه ۲ بین المللی شد و با قضاوت در مسابقات کشتی قهرمانی قاره آسیا در سال ۲۰۰۰ و پس از آن حضور در جامهای بین المللی به کشورهای دیگری همچون؛ جام الکساندریا در یونان، جام مدیترانه در قبرس، جام کونایف در قزاقستان، جام قهرمانان در آنتالیا ترکیه و آخرین بار در جام پیت لازینسکی به کشور لهستان اعزام شد.
وی از فدراسیون ورزشهای زورخانه و کشتی پهلوانی نیز دارای گواهینامه تخصصی درجه یک پهلوانی است و قضاوت کشتی قهرمانی جهان در رشته پهلوانی سال ۲۰۲۰ از دیگر قضاوتهای مهم او در جهان به شمار میرود.
مسعود چوبین علاوه بر داوری، دارای گواهینامه درجه دو مربیگری از فدراسیون کشتی است و نزدیک به یک دهه در آموزش و پرورش ملایر و استان همدان و دانشگاههای بوعلی و پیام نور همدان به آموزش کشتی به علاقمندان این رشته پرداخته است.
وی در سمت سرمربی تیم کشتی دانشگاه پیام نور منتخب کشور و نیز دانش آموزان استثنایی استان همدان (ناشنوایان) دو بار موفق به کسب مقام اول و سوم قهرمانی در ایران شده است.
این مربی بین المللی در سال ۱۳۹۷ با انتخاب داوران سراسر کشور به عضویت کمیسیون داوران فدراسیون کشتی کشور منصوب شد و در سال ۱۳۹۹ نیز انتصاب در دو کمیته تالیف و داوران فدراسیون ورزشهای زورخانهای کشور، ریاست کمیته داوران کشتی دانشگاه مرکزی پیام نور، چهار دوره رییس کمیته داوران کشتی و یک دوره ریاست کمیته داوران کشتی پهلوانی استان همدان و ۲۰ سال متوالی ریاست کمیته داوران کشتی شهرستان ملایر در کارنامه ورزشی وی میدرخشد.
این داور بین المللی دهها دوره قضاوت در جامهای معتبر بین المللی جهان پهلوان تختی، برادران پورزند، جهانی کودک، انتخابی تیمهای ملی بزرگسالان و قهرمانیهای بزرگسالان کشور را عهده دار بوده است.
چوبین اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۰ در جریان جام بین المللی جهان پهلوان تختی در حالی که فرصت ادامه فعالیت در داوری را داشت پس از ۳۶ سال فعالیت در داوری و نیم قرن فعالیت مستمر در ورزش کشتی با حضور مقامات فدراسیون کشتی و تجلیل شایسته از وی با دنیای داوری خداحافظی نمود که این مراسم از طریق پخش زنده شبکه ورزش در سراسر کشور پوشش داده شد.
وی در مقام نویسندگی در سال ۱۳۹۹ کتابی ۴۵۰ صفحهای تحت عنوان "تاریخ زورخانه و کشتی پهلوانی ملایر" را به دو زبان فارسی و انگلیسی به چاپ رسانید که طی مراسمی باشکوه در فدراسیون ورزشهای زورخانهای و کشتی پهلوانی کشور با حضور مشاور ریاست جمهوری، معاون وزیر ورزش و جوانان، ریاست فدراسیون ورزشهای زورخانهای و رییس مجمع نمایندگان استان همدان از آن رونمایی شد.
آقای چوبین در سال ۱۳۸۸ به عنوان "چهره ماندگار" شهرستان ملایر به دریافت تندیس و لوح سپاس و در سال ۱۳۹۹ نیز از فدراسیون ورزشهای زورخانهای و کشتی پهلوانی کشور مفتخر به دریافت "نشان مرام پهلوانی" شد.