پهنه رودکی چند روزی میزبان خانوادهای بود که با عروسک «مبارک» و اشعاری طنازانه لبخند بر لب مردم میآوردند.
سیاوش ستاری، همسر و دخترش هم خیمه را برپا میکردند و با به حرکت در اوردن مبارک، سقا، پهلوان پنبه ودیگر عروسکها خنده بر لب حاضران میآوردند. در میان تماشاگران از کودک و نوجوان تا بزرگسال و حتی کهنسال هم دیده میشد. کودکان از نوع حرکات و حرف زدن مبارک به ذوق میآمدندو پدر و مادرها با خنده کودکانشان میخندیدند. مو سپیدان هم با میارک خاطره بازی میکردند. این نمایش یک ساعته برای دهها نفر به شکل رایگان حالی خوش به ارمغان میآورد. چند کلامی با سیاوش ستاری که مسئولیت موزه خیمه شب بازی را نیز بر عهده دارد هم صحبت شدیم.
این هنرمند درباره سابقه خیمه شب بازی در ایران گفت: ما جزو نادر کشورهایی هستیم که عروسکهای متفاوت برای تمام اقوام، نمایشهای ایینی متنوع و دو شکل از نمایش کامل عروسکی سنتی داریم و این یک گنج گرانبهاست که بیش از ۱۰۰۰ سال در کشور ما قدمت دارد.
وی افزود: بسیاری از پیشکسوتان این رشته از دنیا رفته اند و تا چند سال پیش این شکل ویژه از خیمه شب بازی در شرف نابودی بود، اما گرایش خوبی به ان پیدا شد و در تلاشیم آن را حفظ کنیم.
اقای ستاری درباره استقبالی که از شبهای خیمه شب بازی شد، ادامه داد: ازاین چند شب اجرا در پهنه رودکی استقبال فوق العادهای شد. این پهنه یک ظرفیت گسترده ایجاد میکند و میتوان ان را به گذر فرهنگ و هنر قابلی تبدیل کرد، کرونا تا حدی جلوی این اقدام را گرفت و امیدوارم با هم افزایی بنیاد رودکی و شهرداری بتوانیم با اجرای چنین برنامههایی حال خوبی برای مردم به ارمغان بیاوریم.