رئیس جمهوری بر استفاده از ظرفیتهای غنی کشاورزی و گردشگری اردبیل در راستای توسعه استان تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اردبیل آقای رئیسی در بدو ورود به فرودگاه پارسآباد و در جمع خبرنگاران در تشریح اهداف سفر به استان اردبیل اظهار کرد: امروز توفیق پیدا کردیم تا در آستانه میلاد نبی مکرم اسلام و همزمان با هفته وحدت به استان اردبیل سفر کنیم که این استان در ولایتمداری و سلحشوری در ردیف استانهای برجسته کشور است.
وی با ادای احترام به سه هزار و ۴۰۰ شهید والامقام استان اردبیل، جانبازان، ایثارگران و خانوادههای شهدا تصریح کرد: استان اردبیل در طول تاریخ نقطه وحدت و اتحاد ایران اسلامی بوده و در ترویج و توسعه فرهنگ شیعی نقشی مؤثر و بسزا داشته است.
رئیس جمهور گفت: شایسته است این جایگاه و پایگاه ارزشمند پاس داشته شده و ضرورت تقویت و توسعه همهجانبه استان اردبیل با توجه به پیشینه تاریخی و فرهنگی به شایستگی فراهم آید.
رئیسی با عذرخواهی از اینکه به دلیل شرایط کرونایی در این سفر امکان حضور در اجتماعات فراگیر مردمی وجود ندارد، افزود: در سفر به استان اردبیل در جمع منتخبان و نمایندگان در بخشهای مختلف حاضر خواهیم شد و انشاالله در سفرهای آینده با بهبود شرایط کرونایی امکان بهتری برای دیدارهای مردمی فراهم بیاید.
وی استان اردبیل را قطب کشاورزی دانست و خاطر نشان کرد: این استان از ظرفیتهای بسیار خوبی در حوزه آب و خاک برخوردار است و در کنار زمینهای حاصلخیز، هوای مساعد و شرایط جوی مطلوب امکان کشت و زرع در چندین نوبت را فراهم کرده است.
رئیس دولت سیزدهم اضافه کرد: ضروری است تا در یک برنامهریزی میان مدت و کوتاه مدت به بخشهای مختلف کشاورزی این استان توجه شود تا در کنار استفاده از روشهای نوین کشت و زرع، صنایع تبدیلی و چرخه تکمیلی ارزش افزوده در این حوزه ارتقا یابد.
رئیسی بیان کرد: ما آمادگی داریم با استفاده از نظرات مسئولان استان اعم از نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل، استاندار اردبیل، کارشناسان، متخصصان و نخبگان در مسیر متحول کردن این بخش حرکت کنیم تا ظرفیتهای مناسبی را در تقویت و توسعه کشاورزی و همچنین استفاده از ظرفیتهای گردشگری در اردبیل فراهم آید.
حجت الاسلام سیدابراهیم رئیسی در جریان بازدید از فرایند احداث باند دوم جاده پارسآباد به اردبیل افزود: دولت، وزارت راه و نمایندگان مجلس هم تلاش کنند تا این جاده به شکل استاندارد احداث شده و در اختیار مردم قرار بگیرد.
وی با اشاره به آمار بالای تصادفات فوتی وجرحی در این مسیر بیان کرد: این مسیر علاوه بر تامین شرایط تردد ایمن مردم، باید به بستر انتقال مازاد محصولات کشاورزی منطقه تبدیل شود.
پروژه احداث باند دوم پارسآباد - اردبیل بطول ۶۵ کیلومتر با هدف ایمنسازی مسیر، کاهش تصادفات جادهای، کاهش مصرف سوخت، کاهش زمان سفر، توسعه ترانزیت کالا و مسافر و نیز توسعه صنعتی و کشاورزی دشت مغان اجرا میشود.
اجرای طرح بزرگراه پارسآباد - اردبیل بطول ۲۲۲ کیلومتر از سال ۹۳ آغاز شده و تاکنون ۴۷ کیلومتر آن به بهرهبرداری رسیده، ۹۷ کیلومتر نیز در دست مطالعه است و اعتبار مورد نیاز برای تکمیل این پروژه سه هزار و ۳۴۷ میلیارد تومان میباشد.
رئیسجمهور گفت: دولت با برنامهریزی دقیق و اجرای اقدامات حساب شده تمام تلاش خود را برای آبادانی شرکت کشت و صنعت مغان معطوف میکند.
او با بیان این که با وجود این مجتمع اقتصادی بیکاری در منطقه مغان معنی ندارد، اظهارکرد: وزارت جهاد کشاورزی برای توسعه و رونق این بنگاه بزرگ اقتصادی باید برنامهریزی و اقدام کند.
وی افزود : این مجتمع بزرگ اقتصادی پس از ابطال واگذاری مسئولیتهای اجتماعی زیادی نسبت به شهر ، استان و وضعیت مردم دارد.
رئیسجمهوری گفت : مردم منطقه نسبت به احیا و استفاده حداکثری این بنگاه بزرگ اقتصادی توقع بجایی دارند که باید با برنامهریزی این توقع برآورده شود.
رئیسی همچنین تصریح کرد : دولت و سیاستگذاران بخش کشاورزی موظف هستند تا امکانات و اعتبارات لازم برای آبادی ، توسعه و ایجاد زمینه اشتغال در این مجتمع را فراهم کنند.
در این بازدید استاندار اردبیل گزارشی از ظرفیتها ، اقدامات و برنامه آینده احیای این مجتمع ارائه کرد.
عباس جهانگیرزاده نماینده مردم پارسآباد و بیلهسوار مغان در مجلس شورای اسلامی هم در این بازدید مطالبات مردم در خصوص این مجتمع را بیان کرده و خواستار تعیین تکلیف واگذاری و یا عدم واگذاری مجتمع به بخش خصوصی شد.
در این سفر وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، وزیر راه و شهرسازی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر جهاد کشاورزی، وزیر نیرو، وزیر تعاون و رفاه اجتماعی، وزیر اقتصاد، معاون توسعه روستایی و مناطق محروم معاون اول رئیس جمهوری ، رئیس سازمان برنامه و بودجه در این سفر به نمایندگی از دولت با مردم شهرستانهای مختلف استان دیدار و در جریان مسائل و مشکلات آنها قرار خواهند گرفت.
دکتر رئیسی در هشتمین سفر استانی به اردبیل با جمعی از عشایر دشت مغان دیدار کرد.
حجت الاسلام رئیسی پس از شنیدن مشکلات و دغدغههای مردم گفت: دشت مغان دارای نعمتهایی از جمله آب و زمین حاصلخیز است و مردان و زنان این منطقه با اراده خودشان و با دستان پینه بسته در زمینهای کشاورزی تولید میکنند.
وی افزود: شما مشکلاتی دارید، یکی از مشکلات اراضی است که باید به افراد صاحب حق برسد که بخشی از کار انجام شده و بخشی دیگر نیز باید انجام شود. مشکل دیگر، آب است که من از پروژه آبرسانی بازدید داشتم. بخشهای مختلف این پروژه با پیشرفت ۷۶ و ۹۰ درصد همراه بوده است.
رئیس جمهوری گفت: در مجموع اگر همتی از سوی استاندار، وزارت نیرو و مسئولان منطقه انجام شود، آب بزودی وضعیت منطقه را متحول میکند که این کار هم شدنی است.
آقای رئیسی گفت: نامههای شخصی خود را تحویل بدهید تا بعد پیگیری، نتیجه به شما اعلام خواهد شد.
رئیس جمهور وارد استان اردبیل شد