رئیس پروژه کارآزمایی بالینی واکسن برکت گفت: تزریق دو دز واکسن کوو ایران برکت میتواند در حدود ۸۴ درصد پیشگیری کند.
دکتر حامد حسینی، رئیس پروژه کارآزمایی بالینی واکسن برکت در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما در خصوص آخرین نتایج به دست آمده ازمطالعات فاز سوم واکسن ایرانی کوو ایران برکت افزود:پایان اردیبهشت ماه این مطالعه آغاز شد و تا پایان تیر ماه بیست هزار داوطلب موفق به دریافت دو دز واکسن خود شدند.
وی ادامه داد:در آن زمان ما در پیک غالب واریانت دلتا بودیم، و تا پایان شهریور ماه وضعیت وادطلبان خود را به مدت دو ماه پیگیری و نتایج را جمع بندی کردیم و این نتایج بر اساس آنالیز میانی تحویل سازمان غذا و دارو شد که بر اسا س آن تزریق دو دز واکسن کوو ایران برکت میتواند در حدود ۸۴ درصد (به صورت میانگین بین ۵۴ الی ۹۶ درصد) پیشگیری کند از موارد بحرانیای که بیمار نیاز به بستری در آی سی یو داشته باشد یا نیازمند به اقدامات تهاجمی پزشکی شود.
رئیس پروژه کارآزمایی بالینی واکسن برکت افزود:حدود ۷۱ درصد (بین ۶۳ الی ۷۶ درصد) تزریق دو دز واکسن کوو ایران برکت از بستری شدن افراد در بیمارستان پیشگیری میکند.
وی افزود:با توجه به شرایط انجام مطالعه و واریانت غالب دلتا در کشور نتایج برای ما خیلی دلگرم کننده بود و خوشبختانه بین داوطلبان موجود افرادی که دو دز واکسن خود را دریافت کرده بودند، هیچ مورد مرگی مشاهده نشد.
دکتر حسینی در خصوص مطالعات تکمیلی گفت:مطالعه ۱۲ الی ۱۸ سال مطالعهای است که دستور العمل آن مصوب سازمان غذا و دارو شده و شنبه در کمیته اخلاق بررسی میشود و امیدواریم مجوز آن تا پایان هفته دیگر صادر شود.
وی ادامه داد:تا به حال دو مطالعه فاز یک و یک مطالعه فاز دو انجام شده که مقاله آن ارسال شده و مقاله مطالعه حیوانی ما پذیرفته شده است و یک مقاله تکمیلی بر روی واریانتها نوشته شده که در حال داوری است و در حال حاضر مقاله مرحله میانی فاز سوم هم در حال نگارش است و امیدواریم تا سه هفته آینده این مقاله ارسال شود.