فریزر محل مناسبی برای نگه داری غذاهای اضافی به مدت طولانی است، اما اینکه چه غذایی را تا چه مدت می توان در فریزر نگه داشت باید مورد توجه قرار دهیم .
نگهداری غذاهای پخته در فریزر
شما میتوانید انواع خورشت، سوپ، سبزیجات سرخ شده، صیفی هایی مانند بادمجان، کدو، لوبیا را به صورت سرخ کرده یا نیمه پخته در فریزر قرار دهید.
غذاهایی را که میخواهید درون فریزر بگذارید، باید سرد شده باشند، زیرا قرار دادن مواد غذایی داغ در فریزر، دمای فریزر را پایین میآورد و مدت زمان لازم برای انجماد افزایش مییابد؛ به همین دلیل غذاهای تازه فریز شده یا مواد غذایی که قبلاً فریز شده ممکن است، فاسد شوند، پس برای فریز کردن غذاهای داغ صبر کنید تا خنک شوند و بعد آنها را در فریزر قرار دهید.
برای فریز کردن غذاها، آنها را به اندازه نیاز هر وعده خود بسته بندی کنید، زیرا اگر مقدار غذاها زیاد باشند، باز شدن یخ مواد فریز شده باعث شروع فعالیت باکتریهای داخل آن شده و یخ زدن مجدد آن سبب تغییر رنگ، بد بو شدن و فاسد شدن باقیمانده غذا میشود.
بسته بندی غذاهای فریزری
تاریخ بسته بندی و نام مواد غذایی را روی هر بسته بنویسید، تا آنها را به موقع استفاده کنید.
برای فریز کردن انواع مواد غذایی در همه فصلها باید دمای فریزر شما زیر ۱۸ درجه سانتی گراد باشد تا مواد فریز شده سالم بمانند. فریز کردن غذاها حرکت مولکولهای آنها را کاهش میدهد و موجب غیر فعال شدن میکروب ها، باکتری ها، مخمرها و کپکها میشوند و از فساد مواد غذایی جلوگیری میکند.
ماندگاری غذاهای پخته در فریزر
چه غذاهای پختهای را نباید فریز کرد؟
غذاهای سرخ شده
نگهداری غذاهای سرخ شده در فریزر باعث از بین رفتن تردی و خوشمزگی غذاها و نرم شدن آنها میشود، پس غذای سرخ شده خود را فریز نکنید.
برنج پخته
برنج یکی از غذاهای پرمصرف است که باقیمانده آن نیاز به مراقبت خاصی دارد. منجمد کردن برنج پخته سبب ایجاد تغییراتی در طعم، بو و کیفیت غذا میشود؛ پس بهتر است برنج پخته را فریز نکنید. اما اگر قصد فریز کردن برنج پخته را دارید آنها را بیشتر از معمول پخته و در ظرفها یا پلاستیکهایی به اندازه یک وعده غذایی ریخته و در فریزر قرار دهید.
غذاهای کنسروی
ماکارونی پخته
قراردادن ماکارونی یا پاستای پخته شده در فریزر سبب شل شدن این غذا میشود، پس بهتر است اگر میخواهید ماکارانی را در فریز بگذارید، آن را نیم پز و فریز کنید و در زمان مصرف آن را داغ کنید. ماکارونی را قبل از داغ کردن برای مدتی در بیرون از یخچال نگه دارید تا یخ آن کاملاً باز شود.