هفته وحدت فرصت مناسبی شد تا به موضوعی پرداخته شود که این روزها رسانههای معاند آن را نه میبینند و نه میشنوند، نفع آنها در این است که مهر سکوت بر لب و موم بر گوشهایشان بزنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، هوا هنوز روشن نشده و مردم مثل همیشه سرگرم ورزش و پیادهروی در پارک جنگلی آبیدر سنندج بودند، اما چشمشان صحنه پیش رو را باور نمیکرد، رهبر معظم انقلاب با همان لبخند آرامبخش همیشگی در آبیدر قدم میزدند.
لحظه به لحظه آن روزهای تاریخی در ذهن مردم حک شده است، روزهایی که رهبر انقلاب در اردیبهشت معطم قدم به خاک کردستان گذاشتند و مردم با شاخههای گل و صلوات، اشک و لبخند را فرش راه مهمان کرده بودند، دنیا از این همه دلبستگی انگشت حیرت به دهان گرفته بود و هیچ دوربینی یارای به تصویر کشیدن خیل جمعیت را نداشت.
مردم مؤمن، غیور، با فرهنگ و با محبت این دیار، در حماسهای که در تاریخ کردستان بینظیر بود، وحدت پر برکت شیعه و سُنی را در دفاع از آرمانهای انقلابی و ملی، به زیباترین شکل ممکن متجلی ساختند.
کلاس بصیرت در همه جای کردستان برپا و میدان آزادی سنندج میعادگاه همه آنهایی شد که آمده بودند تا وفاداری خود را به ولایت فقیه و رهبری دینی حضرت آیت الله خامنهای نشان دهند.
رهبر معظم انقلاب در مقابل این همه شکوه فرمودند: «کردستان سرزمین فداکاریهای بزرگ است؛ سرزمین هنر و فرهنگ است؛ سرزمین صفا و وفاداری است، سرزمین مردمِ وفاداری است که در حساسترین سالهای عمر این نظام و این کشور با مردانگی و رشادت خود، توطئههای بزرگی را خنثی کردند».
«سرزمین مردم با رشادت و آگاهی است که توطئه دشمن را در لحظات حساس تشخیص دادند و با فداکاری خود فتنه بزرگی را خاموش کردند، پیش از آنکه آن فتنه بتواند به هدفهای شوم خود برسد؛ این از یاد ملت ایران نخواهد رفت.
کردستان در تاریخ انقلاب اسلامی، نشان افتخاری را با خود حمل میکند که در کمتر استانی نظیر آن را میشود دید».
مهمترین دستاورد و پیام سفر تاریخی مقام معظم رهبری به استان کردستان تاکید بر وحدت و همچنین نشان دادن امنیت این خطه از ایران اسلامی بود و معظم له با هشت روز اقامت در این استان پیام وجود امنیت پایدار را در این منطقه از کشور به سراسر جهان اعلام کردند و امروز همین دستاورد عظیم، زمینه را برای تقویت زیرساختهای توسعه همه جانبه در کردستان فراهم کرده است.
کُردها پیش از آن نیز در ۸ سال دفاع مقدس برادری خود را با نظام اسلامی ثابت کردند و هرجا که دشمن پا به میدان گذاشت، با خون خود از ناموسشان دفاع کردند، ناموس برای آنها تعریف دیگری دارد، وقتی قسمشان به ناموس باشد یعنی حرف آخر.
زمان زیادی کشید تا کردستان روی ریل توسعه قرار گیرد و ناآرامیها را پشت سر بگذارد و حالا کردستان دارد وارد روزهایی میشود که اگرچه پیش از این هم سابقه داشت، اما حالا رنگ بیشتری گرفته و آن انتصابهایی از جنس امید و وحدت است، چیزی که میتواند بیانگر سهم اقوام، مذاهب و اقلیتهای دینی از اداره کشور باشد.
کُردها برادری خود را ثابت کردند
همه تلاشهایی که از ابتدای انقلاب شکل گرفت تا میان نظام اسلامی و قومیتها شکاف بیاندازد، با بصیرت و وفاداری رنگ باخت و در این میان کُردها همواره در صف مقدم دفاع بودند.
هم در جبهه داخلی و هم در جبهه خارجی تا پای جان ایستادند و در راه وحدت شهدایی مانند ماموستا شیخالاسلام تقدیم کردند که شهید وحدت نام گرفت و رهبر معظم انقلاب درباره قساوت و جنایت دشمنان فرمودند: پس از اردیبهشت معطّر ۱۳۸۸ کردستان که در آن ندای گوش و دل نواز وحدت اسلامی بیش از همیشه در آن دیار طنین افکند، دستگاه استکبار و استبداد درصدد انتقامگیری از مردم نجیب و مظلوم آن اُستانند. برای آن دشمنان سنگدل، کُرد و فارس و شیعه و سنّی تفاوت نمیکند. دل پلید و پُرکینه آنان حتی به روحانی کهنسالی، چون شهید مظلوم ماموستا شیخ الاسلام نیز با قساوت و شقاوت دستِ ستم میگشاید.
بارقههای امید
فرمانده معظم کل قوا روز سهشنبه ۲۶ مردادماه، در حکمی امیر دریادار دوم شهرام ایرانی را با اعطای درجه دریاداری و فرماندهی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران منصوب کردند.
این خبری بود که بلافاصله در همه ایران پیچید و مسوولان کردستانی آن را سرآغازی نوین و نقشه راهی برای سران قوا و سایر دستگاههای اجرایی در انتخاب مدیران و استفاده از ظرفیت سایر اقوام ایران اسلامی در اداره امور مملکت و پستهای کلیدی عنوان کردند.
کاربران شبکههای اجتماعی نیز این انتصاب را شادباش گفتند و از درایتی که به کار رفته بود قدردانی کردند البته در جبهه مقابل، دشمنان این مرز و بوم که همیشه بذر نفاق و تفرقه را در بین مردم میکارند، سعی کردند این انتصاب را وارونه جلوه دهند، ولی حضور دریادار ایرانی در زادگاهش و صبحت به زبان کردی سنندجی همه رشتههای آنها را پنبه کرد.
هر چند این برای نخستین بار نبود که دلیرمردان کردستانی به دریافت این درجه از لیاقت نایل میشدند و در سالهای گذشته نیز یکی از فرزندان این مرز و بوم به نام مرحوم «احمد سلیمی نرانی» به درجه دریادار دومی دست پیدا کرده بود.
این انتصاب مانند سایر رهنمودهای معظمله بار دیگر روحیه امید و بصریت افزایی را در بین کردستانیها زنده کرد تا نسخههای تفرقه انگیز دشمنان برای مردم این خطه که در آن اقوام و مذاهب مختلف شامل کُرد و تُرک و شیعه و سنی در کنار هم با صفا و صمیمیت زندگی میکنند، باطل شود.
نوبت به دولت رسید
اگرچه در همه دولتهای گذشته از معاون وزیر تا سفیر و دیگر مناصب دولتی به اهل سنت واگذار شده بود، اما در دولت سیزدهم مشاور رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیتهای دینی و مذهبی باز هم از کردستان انتخاب شد.
رئیس جمهور با صدور حکمی ماموستا دکتر عبدالسلام کریمی را به عنوان «مشاور رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیتهای دینی و مذهبی» منصوب کرد.
ماموستا عبدالسلام کریمی، متولد سال ۱۳۴۶، فرزند شهید، دانشآموخته دکترای زبان و ادبیات عرب و دارای گواهی افتا و اجتهاد از طرف مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور در سال ۱۳۷۰ است.
فرماندار شهرستان دیواندره، رئیس دانشگاههای پیام نور مریوان و سنندج، معاون برنامهریزی و نیروی انسانی سازمان آموزش و پرورش کردستان، مدیرکل سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی کردستان و مدیر مرکز تخصصی علوم اسلامی امام شافعی سنندج از جمله سوابق اجرایی و مدیریتی وی است.
البته این انتصاب جایی در رسانههای معاند و تفرقه افکن نداشت و هیچ اشارهای به آن نکردند، آنها در این زمانها، نفعشان در سکوت است.
فرصت توسعه با تنوع قومی و مذهبی
مشاور جدید رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیتهای دینی و مذهبی وجود اقوام و مذاهب گوناگون را فرصتی برای توسعه و امنیت کشور دانسته و میگوید: دشمنان و بدخواهان جمهوری اسلامی ایران کماکان تلاش میکنند فرصت تنوع قومی ومذهبی را به تهدید تبدیل کنند، اما دولت و نظام مصمم است با رعایت کامل حقوق شهروندی، سرمایه گذاری در مناطق مرزی و اقلیت نشین و عدم تبعیض، فرصت شکوفایی را برای همه ایرانیان فراهم سازد.
ماموستا عبدالسلام کریمی گفت: تلاش میکنم بر اساس رهنمودهای گرانقدر رهبر معظم انقلاب و آیتالله رئیسی بتوانم خدمت گزار مفیدی برای اقوام و مذاهب کشور باشم.
وی با بیان اینکه اقوام و مذاهب مایه اقتدار ایران اسلامی هستند، افزود: در راستای اهداف دولت جدید که همگرایی و وحدت بیشتر مذاهب کشور است، از همه علمای اهل سنت و تشیع در سراسر کشور کمک میگیریم تا در مسیر انسجام دینی قدم برداریم.
چشم به راه فردا
این انتصابها باعث شده تا امید در دل کردستانیها جوانه بزند و رفته رفته روی ریشههای مستحکم خود چشم به راه فردایی باشد که به قطار توسعه کشور رسیده و بتواند طعم خوش پیشرفت متوازن را در همه عرصهها بچشد.
این روزها که کابینه سیزدهم دارد سکان استانها را به دست استانداران میسپارد، کردستان منتظر است تا شخصی کاربلد، کارآمد، با نشاط، جوان و انقلابی هدایت استان را به دست گیرد و تمام زخمهای به جا مانده از روزهای توسعه نیافتگی را جبران کند.
شاید این انتصاب هم از جنس همین انتصابهای امیدآفرین و وحدت بخش باشد.