امام جمعه شیعیان اربیل:
عادی سازی روابط با صهیونیست ها، مصادره آزادی و کرامت است
امام جمعه شیعیان اربیل عراق گفت: اشغالگری تنها به شکل نظامی نیست بلکه اقتصادی، عقیدتی و فرهنگی و تلاش برای از بین بردن هویت اسلامی نیز هست. همه این مسائل ناشی از عادی سازی منحوس است و آن چه که از آن پدید میآید، سلطه صهیونیستها و مصادره آزادی و کرامت است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین سید احمد الاعرجی، خطیب و امام جمعه شیعیان اربیل عراق، صبح امروز در سی و پنجمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی با تبریک به مناسبت میلاد پیامبر گرامی اسلام، حضرت محمد مصطفی (ص) و فرا رسیدن هفته وحدت، در سخنانی با موضوع «فلسطین و مقاومت اسلامی، توطئه عادی سازی روابط با دشمن صهیونیستی و وظیفه نخبگان و دانشمندان جهان اسلام در قبال آن» خاطرنشان کرد: مفهوم عادی سازی از منظر سیاسی به معنای عادی کردن روابط پس از یک دوره تنش، مخاصمه و قطع روابط به هر دلیلی است؛ به طوری که پس از آن، روابط میان طرفین به حالت عادی برگردد آن چنان که گویا پیشتر، هیچ اختلاف، تیرگی روابط یا تنشی وجود نداشته است و روابط به مسیر عادی و گذشته خود بر میگردد.
وی افزود: پرسشی که در اینجا به ذهن میرسد، آن است که آیا رهبران کشورهای عربی که با اسرائیل، عادی سازی کرده اند، پیشتر، اختلاف و تنشی در روابط خود با اسرائیل داشته اند، تا بدین وسیله بتوان کلمه عادی سازی را بر روابط کنونی آنها اطلاق کرد؟ از سوی دیگر، عادی سازی روابط، اقدامی است که نیازمند برابری میان دو طرف اختلاف بوده تا این امر بتواند، معنای درستی به خود بگیرد؛ زیرا که این مسئله، عملی دوجانبه است که بر پایه برابری و ارتباط متقابل انجام میگیرد.
این عالم عراقی با طرح این سوال که: «آیا عادی سازی روابط میان رهبران برخی کشورهای عربی و اسرائیل بر پایه برابری و ارتباط متقابل استوار است؟» اظهار کرد: از منظر پاسخگویی به پرسش نخست، باید گفت که هیچ اختلاف و تیرگی در روابط میان عادی کنندگان روابط و حکام عربی، چون امارات و بحرین که خواهان این عادی سازی شدند، وجود نداشته است و روابط میان طرفین، به شکل محرمانه و مخفیانه انجام میگرفت، اما عادی سازی این امکان را به آنها داد که شکل علنی به خود بگیرد.
وی در پاسخ به پرسش دوم نیز گفت: آن چه که از آن با عنوان عادی سازی روابط میان رهبران برخی کشورهای عربی و اسرائیل یاد میشود و از ملزومات آن، برابری میان طرفین است، نیز در مفهوم به اصطلاح عادی سازی وجود ندارد. آن چه که از آن با عنوان عادی سازی یاد میشود، نیز هدفی جز خدمت به یک طرف که همان رژیم صهیونیستی ندارد که خود نوعی تقدیس رژیم اشغالگر صهیونیستی است و تسلط بیشتر این رژیم بر فلسطین و سایر کشورهای عربی و اسلامی با اعمال تسلط بر آنها از نظر اقتصادی، عقیدتی، فرهنگی و برنامه ریزی در خدمت اهداف اسرائیل است.
وی ادامه داد: این اقدام به منظور اعمال فشار بر جمهوری اسلامی ایران و ممانعت از نقش ایران و جبهه مبارک مقاومت است و آن چه در اصطلاح، عادی سازی روابط خوانده میشود، هدف اصلی آن، تحقق هدف اسرائیل و تقدیس معامله موسوم به معامله قرن و خاورمیانه جدید است که در خدمت اسرائیل است و اسرائیل را به قدرتی تبدیل میکند، که سرنوشت منطقه را در دست بگیرد.
الاعرجی تاکید کرد: این عادی سازی روابط که حکام امارات و بحرین برای نمونه اسرائیل را تقدیس کردند، سبب شد تحول ژئوپلیتیکی عظیمی در منطقه خاورمیانه با نظارت و هدایت آمریکا بوجود آید. زیرا آمریکا تلاش کرد که بینش و فرهنگ منطقه را به گونهای بازآفرینی کند که امکان ادغام اسرائیل در منطقه و پذیرش نقش آن را فراهم سازد، بی آن که در رفتارها و سیاستهای خود در قبال فلسطین و ملت آن از طریق برنامههای رسانهای تغییری ایجاد کند.
وی خاطرنشان کرد: این رژیم همه رسانههای سمعی، بصری و نوشتاری را برای بسط این فرهنگ نو به کار میگیرد تا جایگزین فرهنگ بینش و مقاومت عربی اسلامی شود. از این رو، بر همه دانشمندان جهان اسلام واجب است که در مقابل چنین پروژه صهیونیست آمریکایی به همراهی سران خائن به مسئله فلسطین و عرب و اسلام به صورت عام و مسئله فلسطین به صورت خاص ایستاده و امت اسلامی را از ناآگاهی و سوءاستفاده حاکمان از ایشان آگاه کرده و از همه رسانههای خبری، تریبون ها، برگزاری نشستها و کنفرانسها بهره جویند. همچنین در قبال مسئله فلسطین، موضع قاطعی اتخاذ کنند.
وی تاکید کرد: مسئله فلسطین، تنها یک مسئله سیاسی نیست بلکه مسئلهای دینی است که با قدس و مسجد الاقصی که یکی از مهمترین مقدسات اسلام است، ارتباط دارد. اندیشمندان و فرهیختگان و نخبگان نیز باید به مقابله با عادی سازی روابط برخیزند و از حجم توطئهای که علیه کشورهای عربی و اسلامی و همه منطقه انجام میگیرد به خوبی واقف بوده و بر پیامدهای این اشغالگری آگاه باشند.
الاعرجی با اشاره به نوع اشغالگری دشمنان گفت: اشغالگری تنها به شکل نظامی نیست بلکه اقتصادی، عقیدتی و فرهنگی و تلاش برای از بین بردن هویت اسلامی نیز هست. همه این مسائل ناشی از همان عادی سازی منحوس است و همه آن چه که از آن پدید میآید، سلطه صهیونیستها و مصادره آزادی و کرامت است.
وی تاکید کرد: جوانان آگاه مسلمان باید از میزان این توطئهها و تقویت جبهه مقاومت در فلسطین و دیگر مناطق با خبر بوده و با نیروی جوانی خود، توان علمی، فرهنگی و همبستگی و وحدت، آن را تجهیز کنند تا این نقشه صهیونیستی- آمریکایی را که با همراهی سران خیانتکار عرب طراحی شده که هیچ ارادهای از خود ندارند و برای ارضای اربابان خود و حفظ تختهای خویش به ملت و مسئله فلسطین پشت پا میزنند، خنثی سازند.
این عالم عراقی تاکید کرد: نباید از تلاشهای بزرگی که جمهوری اسلامی ایران برای وحدت ملت فلسطین و همصدایی آنان و نیز افشای نقشههای دشمنان و تکاپوی مداوم آنها برای از بین بردن مسئله فلسطین به خرج داده است، چشم پوشی کرد. این تلاشهای ایران، لبیک به رهنمودهای امام راحل، امام خمینی (رحمه الله تعالی علیه) است که روز جمعه آخر رمضان هر سال را با نامگذاری روز جهانی قدس زنده نگه داشت و با برگزاری این کنفرانس مبارک از سوی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، مشترکات میان همه مسلمانان را به آنها یادآور شد و خواستار تشکیل ملتی یکپارچه در سایه اسلام شد. خداوند جهانیان را سپاس میگوییم و بر محمد و خاندان پاک و مطهرش و یارانش درود و سلام میفرستیم.