طرح احیای روستای "گاونشین" از توابع بخش سرولایت شهرستان نیشابور، روز سهشنبه در آیینی با حضور جمعی از مسوولان استانی و محلی آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی؛ بخش زیادی از اهالی این روستای کوچک، حدود ۴۰سال پیش به دلیل برخی مشکلات که موجب عدم رونق کشاورزی روستا شده بود، آنرا رها کرده و به شهرها کوچیده بودند.
معاون استاندار و فرماندار ویژه نیشابور در آیین آغاز احیای این روستا گفت: یکی از مهمترین موضوعات در این نوع سکونتگاهها امنیت سرزمینی است که با سکونت افراد افزایش مییابد.
علیرضا قامتی، احیا و رونق روستاها را در گرو تامین زیرساختهای لازم از جمله مخابرات، برق و آب دانست و اظهار داشت: باید فرهنگ و آداب ایرانی و روستایی حفاظت شود و در این چهارچوب احیای روستاها و مهاجرت معکوس به روستا در دستور کار قرار دارد.
وی مهاجرت به روستاها را به دو نوع قابل تقسیم دانست و بیان کرد: برخی برای سرمایهگذاری و فعالیت اقتصادی و احیای کشاورزی و دامداری به روستاها بازمیگردند و در مقابل عده ای صرفا برای ساختوسازهایی مانند باغویلا به روستاها روی می آورند که خود می تواند مخاطرات زیادی را برای حیات روستا و بافت اصیل آن ایجاد کند و دهیاران باید بدان توجه کنند.
هادی مهدی زاده، مسوول طرحهای عمرانی و برق روستایی در شرکت برق خراسان رضوی نیز گفت: فاصله روستای گاونشین تا شبکه برق پنج کیلومتر است که با احتساب شبکه فشار ضعیف داخل روستا به ۶کیلومتر ایجاد شبکه نیاز دارد، که اجرای شبکه بیش از ۱۸میلیارد ریال هزینه می برد که این اعتبار باید از محل منابع فرمانداری، سازمان مدیریت و برنامهریزی استان و شرکت توانیر تامین شود.
مجید فرهادی توپکانلو، از ساکنان روستای گاونشین نیز گفت: حدود ۴۵سال پیش که این روستا حدود ۳۰خانوار سکنه داشت، به علت عدم رونق کشاورزی این منطقه را ترک کردیم.
وی افزود: در حال حاضر ۲۴خانوار در این روستا سکونت دارند که یقینا با برخورداری آن از امکانات برق، آب و پوشش مخابرات، بر شمار ساکنان آن افزوده خواهد شد.
توپکانلو گفت: در حال حاضر این روستا حدود ۴۰۰هکتار عرصه کشاورزی آبی و دیم، ۶۰۰راس دام سبک و مقداری کندوی زنبور عسل دارد و آب آن نیز از طریق چند دهانه چشمه تامین میشود.
مرکز شهرستان ۴۰۰هزار نفری نیشابور در ۱۲۷ کیلومتری غرب مشهد واقع است.