عصاره ای از دل میوه ای خوشه ای؛
سنت دیرین انگورپزان در ملایر
برداشت انگور از تاکستان های ملایر گرچه تمام شده است اما فرآوری انگور به محصولات دیگر همچنان ادامه دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز همدان، فصل پاییز که می شود حال و هوای روستاهای ملایر حال و هوای دیگری است، جنب و جوش و شادی همه جا دیده می شود، انگار قرار است اتفاق مهمی بیافتد، کمی که توجه کنیم می فهمیم که فصل برداشت انگور رسیده و هر یک از اهالی به نحوی با این محصول سر و کار دارند.
در این میان رسم و آیینی سنتی خودنمایی بیشتری می کند و آن شیره پزی است، مراسم شیره پزی در همه روستاهای ملایر انجام می شود
- سالانه ۲۵۰ هزار تن انگور در ملایر برداشت می شود که ۷۷ درصد آن تبدیل به کشمش ۱۳ درصد تازه خوری و ده درصد آن تبدیل به شیره می شود.
از شیره عسلی گرفته تا شیره سفید، به طور کلی سالانه ۲۵ هزار کیلو شیره تولید می شود.
شیره انگور مانند عسل ماندگاری فراوان دارد و از شربتش گرفته تا پخت حلوا طعم دهنده غذاهای مختلف است.
شیره بیشتر با انگور کشمشی بی دانه پخته می شود.