فعالیت موتورهای چهارچرخ در خارج از محدوده تعیین شده خطرات زیادی برای ساحل نشینان و سرنشین این وسیله دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز مازندران، معاون گردشگری میراث فرهنگی مازندران گفت: تنوع و توسعه محصولات گردشگری در بخش های مختلف هر روز به شکل های مختلف خودش را نشان می دهد و در قالب تفریحات نیز ابزارهای مختلفی وارد این عرصه می شوند.
حسنی افزود: یکی از موضوعاتی که در بخش ساحلی فعال و به عنوان یکی از منابع درآمدی مردم ساحل نشین مطرح است وجود ایستگاه تفریحات دریایی در نوار ساحلی می باشد.
او خاطرنشان کرد: فعالیت شناورهای دریایی و موتورهای چهارچرخ در این ایستگاه ها با وجود کسب درآمد برای اهالی منطقه با خطراتی نیز همراه است.
معاون گردشگری میراث فرهنگی مازندران ادامه داد، با توجه به خطرات احتمالی که این چهارچرخها می تواند برای سرنشینان آن داشته باشد ستاد ساماندهی طرحهای دریای استان مازندران که ریاست آن با استانداری است مصوبه ای دارد که این چهارچرخها باید در محدوده ای فعالیت کنند که تحت عنوان ایستگاه تفریحات دریایی مجوز داشته باشند.
حسنی افزود: در حال حاضر ۵۶ ایستگاه تفریحات دریایی در نوار ساحلی استان مجوز فعالیت دارند که بخشی از آن در دریاست که شناورهای تفریحی هستند و طبق مصوبه کارویژه مرز شورای امنیتی کشور ما مکلف هستیم این شناورها را ساماندهی و مجوز بدهیم.
او گفت: یک بخش دیگر نیز در ساحل فعالیت می کنند که از جمله آنها چهارچرخها هستند که باید در محدوده مشخص فعالیت کنند و در غیر این صورت از طریق فرمانداری و نیروی انتظامی و همکاران ما در حوزه گردشگری از فعالیت آنها جلوگیری می شود.
محمد محتاطی دبیرستاد ساماندهی ساحل شهرستان محمودآباد در این رابطه وجود چهارچرخ های غیرقانونی را یکی از اساسی ترین چالش های مدیریت سواحل برشمرد و افزود: در حال حاضر این چهارچرخ ها به ارابه های مرگ در ساحل تبدیل شدند و با ازدحام آنان صدای ساحل محمودآباد به گوش نمیرسد.
او با بیان اینکه میزان تصادفات چهارچرخها در ساحل افزایش یافته است، افزود: متاسفانه بسیای از تصادفاتی که در ساحل رخ داد به این علت بوده است که راکبان این چهارچرخها کودک و نوجوان بودند و تسلط کافی برای کنترل و رانندگی نداشتند.
محتاطی ادامه داد: بنابر اعلام رسمی اورژانس ۱۱۵، از ابتدای خرداد تا پایان فصل شنا سال جاری ۳۴ مورد تصادف رخ داده است که بر اثر این تصادفات ۴۷ نفر مصدوم شدند.
به گفته دبیرستاد ساماندهی ساحل شهرستان محمودآباد بیشتر این تصادفات در ساحل دارایی و خانه دریا اتفاق افتاده است که جوانان بومی زیادی در آنجا مشغول بکار هستند و موکداً تاکید مینمایم فعالیتهای چهارچرخ و اسبها به علت اعلام و ابراز نارضایتی شهروندان نمیتواند شغل مناسبی در ساحل بشمار رود.
محتاطی چهارچرخها را مزاحم ومهمان ناخوانده ساحل خواند و گفت: این چهارچرخها نه تنها مدیریت ساحل را با چالش مواجه کرده است بلکه آرامش را از مردم و مسافرانی که در ساحل حضور دارند گرفته است.
وی خواستار ورود جدی نیروی انتظامی برای ساماندهی چهارچرخ ها شد و گفت: متاسفانه در این مورد خلع قانونی وجود دارد و این موتورها باید از سوی راهنمایی و رانندگی انتظامی پلاک گذاری و امکان بیمه شدن داشته باشند و نیاز است ارگان های متولی برای ساماندهی چهارچرخ ها در ساحل ورود کنند.