در سالگرد کشتار هزاران الجزایری در پاریس، رئیس مجلس الجزایر گفت حوادث ۱۷ اکتبر۱۹۶۱، لکه ننگی بر پیشانی استعمارگران فرانسوي بود.
اين گزارش مي افزايد: قتل عامهای هفدهم اکتبر سال ۱۹۶۱ میلادی یکی از صفحات سیاه در تاریخ استعمار است. این قتل عام را پلیس پاریس مرتکب شد. پلیس، راهپیمایی هزاران الجزایری را که خواستار آزادی و استقلال بودند، نزدیک رود سن به یک قتل عام بزرگ تبدیل کرد و جنایت شومی علیه انسانیت مرتکب شد که نتیجه اش شهادت صدها نفر بود. ابراهیم بو غالی رئیس مجلس الجزایر گفت: «حوادث هفدهم اکتبر سال ۱۹۶۱ میلادی لکه ننگ دیگری بر پیشانی استعمارگران بود، از شواهد بزرگ وحشیگری استعمارگران بود که با راهپیمایان بی دفاعی که به صورت مسالمت آمیز راهپیمایی میکردند، با انواع شیوههای ظلم و ستم برخورد کردند و هزاران نفر از آنان را کشتند، شکنجه و یا بازداشت کردند.»
تعقیب استعمارگران فرانسوی در دادگاههای بین المللی حتمي است
خبرنگار ادامه داد: قتل عامهای هفدهم اکتبر سال ۱۹۶۱ میلادی جنایتی است که گواهی بر موارد نقض حقوق بشری استعمارگران در حق الجزایری ها است. سالگرد راهپیماییها در پاریس برای درخواست استقلال الجزایر، یک محکومیت تاریخی است و الجزایر هر سال با یادآوری این سالگرد تأکید میکند که وفادار به خونهایی است که برای بازپس گیری حاکمیتش ریخته شدند، اگرچه فرانسویها زشتی جنایاتشان را انکار میکنند.
کشتار ۱۹۶۱ پاریس، کشتاری بود که در ۱۷ اکتبر ۱۹۶۱، در جریان جنگ الجزایر به وقوع پیوست. به دستور رئیس پلیس پاریس، موریس پپن، پلیس ملی فرانسه به تظاهرات حدود ۳۰٬۰۰۰ الجزایرهای حامی جبهه آزادیبخش میهنی حمله کرد. دو ماه پیشتر، اعضای این جبهه تصمیم گرفته بودند بمبگذاریهای خود در فرانسه را افزایش داده و مبارزه علیه الجزایریهای حامی فرانسه و سازمان رقیب ملیگرای الجزایر، جنبش ملی الجزایر، را در فرانسه از سر بگیرند. دولت فرانسه پس از ۳۷ سال انکار، در سال ۱۹۹۸ میلادی به کشته شدن ۴۰ تن اذعان کرد گرچه تخمین زده میشود بیش از ۲۰۰ نفر در آن کشته شده باشند.