کتاب «مجلسنامه غم » در نخستین دوره دوسالانه کتاب عاشورا به عنوان اثر برگزیده در بخش ادبیات نمایشی معرفی شد.
در این اثر علاوه بر پرداختن به بحث تعزیه در همدان به مواردی همچون وجود تعزیه خوانان همدانی در تکیه دولت در عهد ناصری، تعزیه ترکی در همدان، همچنین شاعران نسخههای تعزیه ترکی که تا به حال در هیچ منبعی از آنها ذکر نشده، پرداخته شده است. مطالب دیگری که این اثر را به عنوان یک اثر بومی- ملی تبدیل کرده، بررسی نقش و جایگاه زنان در شکل گیری و اجرای تعزیه در دوره قاجار و همچنین نقش یهودیان طهران قدیم در نسخههای تعزیه است.
ضمیمه این کتاب 5 نسخه تعزیه است که سه مجلس، اسلام آوردن ابوذر از نسخههای نایاب و اجرا نشده مربوط به تکیه دولت؛ عزاداری موسی از نسخ غریب که تاکنون اجرا نشده و عباس هندو با زبان فارسی است، همچنین دو مجلس ترکی شهادت امام حسین (ع) و شهادت امام رضا (ع) گنجانده شده است.
اسماعیل مجللی از شبیه خوانان و پژوهشگران عرصه تعزیه کشور است که اجرای تعزیه در مناطق مختلف کشور، کسب تحصیلات آکادمیک در رشتههای نمایشی و ادبیات مرتبط با تعزیه، ارائه پایان نامههای تحصیلی در مقاطع عالیه دانشگاهی با موضوع تعزیه، نگارش و چاپ دهها مقاله با عنوان تعزیه، گردآوری صدها نسخه از مجالس تعزیه، اجرای تعزیه در دوایر دولتی و دانشگاهها، حضور در برنامههای مختلف تلویزیونی و رادیویی به عنوان کارشناس تعزیه، برگزاری کارگاههای آموزشی و سخنرانی در مورد این هنر در استانها و در نهایت چاپ کتاب شبیه نامه موجب آن شد که این استاد جوان تعزیه را به یک شبیه خوان تئوریسین و صاحب نظری که در کلاسهمند نمودن تعزیه نقش بسزایی داشته و دارد تبدیل کند.
همچنین وی کتاب «شبیه نامه» را در سال 97 منتشر کرده که این اثر دربرگیرنده بیش از هزار نکته نادیده و ناشنیده از تعزیه است و در یک فصل آن به بررسی تعزیه در 31 استان کشور پرداخته شده است که این اثر در سال 99کتاب سال استان مرکزی شد.
دوسالانه کتاب عاشورا قرار است هر دو سال یکبار، کتابهایی که با مضامین عاشورایی، ادبیات و فرهنگ و آیین عاشورایی منتشر شده است را شناسایی و ارزیابی کند.
محمدرضا سنگری، عبدالحسین طالعی، مهدی امین فروغی، اسماعیل امینی، جبار رحمانی، سعید طاووسی و مسلم نادعلیزاده اعضای هیئت داوران این دورهای جشن کتاب سال عاشورا تشکیل دادهاند.