شهرهای صدرا و اوز از فارس به مرحله نیمه نهایی هفتمین دوره از جشنواره پایتخت کتاب ایران راه یافتند.
ابراهیم حیدری اظهار داشت:در این دوره استانهای کرمانشاه با ۱۴ شهر، فارس ۱۳ شهر و استانهای البرز، مازندران، هرمزگان، خراسان رضوی با ۱۲ شهر بیشترین شهرهای شرکت کننده در این برنامه را به خود اختصاص دادند.
دبیر ستاد هماهنگی شهرها و روستاهای دوستدار کتاب افزود: برنامههای هر شهر در زمینه ترویج کتابخوانی که با همکاری دستگاهها و نهادهای دولتی و غیردولتی تدوین و با امضای شهردار و رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ارائه میشود، قابلیت شرکت در طرح پایتخت کتاب ایران را دارد. با توجه به شرایط کرونایی کشور و محدودیتهای به وجود آمده، توجه و تأکید به طراحی و اجرای فعالیت در فضاهای مجازی برای غنی کردن اوقات فراغت مردم به عنوان یکی از شاخصههای برنامه مدنظر قرار گرفت. همچنین امسال برای حفظ سلامتی و رعایت پروتکلهای بهداشتی کلیه فرایندهای اجرایی بهصورت مجازی برگزار میشود.
حیدری در ادامه خاطرنشان کرد: با اعلام فراخوان هفتمین دوره برنامه انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران در زمستان ۱۳۹۹، شهرهای متقاضی شرکت در این برنامه اقدام به مستند نمودن فعالیتهای کتابخوانی خود کردند و با اعلام فراخوان ارسال آثار شرکت در برنامه ۱۹۱ شهر از سراسر کشور در این برنامه شرکت کردند که نسبت به دوره گذشته ۱۱ درصد بیشتر در این برنامه حضور داشتند. در این دوره استانهای کرمانشاه با ۱۴ شهر، فارس ۱۳ شهر و استانهای البرز، مازندران، هرمزگان، خراسان رضوی با ۱۲ شهر بیشترین شهرهای شرکت کننده در این برنامه را به خود اختصاص دادند. امسال به دلیل شیوع و گسترش بیماری کووید ۱۹، سه روش برای ارسال مستندات کتابخوانی شهرهای متقاضی عنوان پایتخت کتاب به دبیرخانه مرکزی در نظر گرفته شد.
ارسال مدارک از طریق سایت شبکه ترویج کتابخوانی به آدرس اینترنتی
http://bookpromotion.ir/bookcapital/۷thbookcapitalcall
ارسال آثار از طریق لوح فشرده
ارسال آثار به روش پستی.
وی در ادامه با اشاره به اینکه داوری این برنامه در سه مرحله بر اساس شاخصهای همچون بهرهگیری از مشارکت و ایجاد همگرایی میان نهادها و سازمانهای دولتی، استفاده از مشارکت همگرایانه صنایع محلی، سازمانهای خصوصی و مردمنهاد، بهرهگیری از مشارکت همه اجزای نشر، توجه به طیف وسیعی از مخاطبان، وجود ظرفیتها و زیرساختهای اولیه برای فعال شدن در حوزه ترویج کتابخوانی، کیفیت ارائه و رعایت اصول برنامهنویسی در نگارش طرحها و برنامه، تناسب با نیازهای محلی، ارزشهای دینی و ملی، خلاقیت، ابتکار و نوآوری، قابلیت و ضمانت اجرا و برخی دیگر از شاخصها برگزار خواهد شد و داوری مرحله اولیه آن از شهریورماه آغاز به کار کرد گفتند: داوران در این مرحله از میان شهرهای شرکت کننده در این دوره ۳۶ شهر را بهعنوان شهرهای راهیافته به مرحله نیمهنهایی انتخاب و به دبیرخانه معرفی کردند. داوری مرحله نیمهنهایی و نهایی این رویداد در مهرماه امسال برگزار خواهد شد. در داوری مرحله نیمهنهایی ۵ شهر انتخاب خواهند شد و به مرحله نهایی این برنامه راه خواهند یافت. در مرحله نهایی یک شهر به عنوان هفتمین پایتخت کتاب ایران و چهار شهر به عنوان شهرهای خلاق کتابخوانی ایران از سوی داوران مرحله نهایی این برنامه انتخاب خواهند شد و در مراسم اختتامیه که با حضور مسئولان و اصحاب قلم و فرهنگ برگزار میشود این شهرها معرفی خواهد شد.
فراخوان هفتمین برنامه انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران در زمستان ۱۳۹۹ از سوی دفتر مطالعات و برنامهریزی فرهنگی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ستاد هماهنگی شهرها و روستاهای دوستدار کتاب اعلام شد.
در شش دوره برگزاری این برنامه به ترتیب شهرهای اهواز (۱۳۹۴)، نیشابور (۱۳۹۵)، بوشهر (۱۳۹۶)، کاشان (۱۳۹۷) و یزد (۱۳۹۸) و شیراز (۱۳۹۹) توانستهاند عنوان «پایتخت کتاب ایران» را کسب کنند.
شهرهای راهیافته به مرحله نیمهنهایی هفتمین برنامه انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران
ردیف استان شهر
۱ آذربایجان شرقی تبریز
۲ آذربایجان غربی ارومیه
۳ اصفهان شهرضا
۴ نجفآباد
۵ البرز کرج
۶ بوشهر گناوه
۷ خراسان رضوی سبزوار
۸ خراسان جنوبی سربیشه
۹ نهبندان
۱۰ خراسان شمالی بجنورد
۱۱ شیروان
۱۲ سمنان سمنان
۱۳ سیستان و بلوچستان سراوان
۱۴ خاش
۱۵ فارس اوز
۱۶ صدرا
۱۷ کردستان سنندج
۱۸ کرمان کرمان
۱۹ رفسنجان
۲۰ بم
۲۱ کرمان جنوب منوجان
۲۲ کرمانشاه کرمانشاه
۲۳ گیلان فومن
۲۴ لرستان خرمآباد
۲۵
مازندران
آمل
۲۶ نکا
۲۷ بهشهر
۲۸ منطقه آزاد چابهار چابهار
۲۹ هرمزگان بندرعباس
۳۰ بندرلنگه
۳۱
همدان
ملایر
۳۲ همدان
۳۳ یزد تفت
۳۴ خوزستان دزفول
۳۵ زنجان خدابنده
۳۶ خرم دره