وزیر بهداشت با بیان اینکه سلامت مردم در هر کشوری بسیار مهم است، ابراز امیدواری کرد با همکاری و هماهنگی کشورهای فعال در طرح مشترک و اهدای واکسن کووید -۱۹ بتوان سلامت مردم را تامین کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دکتر بهرام عین اللهی در جلسه مشترک با سفرای کشورهای فعال در پروژه مشترک و اهدای واکسن کووید -۱۹ خطاب به نمایندگان این کشورها افزود:کشورهایی که در دوران کرونا همراه ایران بودند بعنوان یک خاطره در حافظه تاریخی ما خواهند ماند.
وی اضافه کرد: ارتباط بین جمهوری اسلامی ایران و شما ارتباط دیرینه است و سالهای زیادی است که با هم ارتباط داریم و این ارتباطات در کرونا نزدیکتر شده است.
وزیر بهداشت گفت: نزدیکی کشورها برای سلامت مردم شان لازم است تا این بیماری در جهان ریشه کن شود.
وی با قدردانی از سفرا و نمایندگان کشورهای همکار و فعال در حوزه واکسن کرونا افزود: امیدوارم این جلسات همکاری و همفکری بیشتر ادامه یابد و در قسمتهای مختلف سلامت با هم بیشتر در ارتباط باشیم و با این همکاری و هماهنگی بتوانیم سلامت مردم کشورمان را تامین کنیم
سفرای کشورهای ژاپن، اتریش، یونان، لهستان، صربستان، آلمان، ایتالیا، قطر، امارات عربی متحده و کوبا از جمله میهمانان این نشست هستند.
موفقیتهای اخیر واکسیناسیون کرونا در کشور مدیون کمکهای مردمی است
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: موفقیت ما در 71 میلیون دُز تزریق واکسن کرونا در کشور به همت کمک های مردمی در این عرصه صورت گرفته است.
عین اللهی افزود: امروزه شاهد رفتار غیرانسانی قدرت های استکباری علیه کشورمان هستیم. این تحریم ناجوانمردانه باعث شد که ما در ماه های زیادی واکسن نداشته باشیم و شاهد مرگ بسیاری از مردمان کشورمان باشیم.
وی با اشاره به اینکه به خاطر کرونا مردم ما را از دسترسی به بسیاری از داروها و تجهیزات پزشکی محروم کردند، گفت: در طول این ماه ها، قدرت های استکباری از هیچ کار خصمانه ای فروگذار نکردند چنانکه به خاطر مسایل بانکی و پولی عملا تحریم علیه دارو و تجهیزات پزشکی پیاده شد همانطور که واکسن نیز از این تحریم ها در امان نبود.
دکتر عین اللهی خطاب به سفرای حاضر در این نشست، افزود: سابقه همکاری حوزه سلامت با شما که تفاهمات زیادی داریم ظرفیت های زیادی نیز ایجاد کرده است از جمله می توان به قابلیت های پزشکی در کشور که حدود 20 هزار هیات علمی در دانشگاه های علوم پزشکی وجود دارد، اشاره کرد.
وی گفت: ما 225 هزار دانشجوی علوم پزشکی در کشور ، 53 دانشگاه علوم پزشکی ، 155 هزار تخت بیمارستانی در کل کشور و حدود 16 هزار و 713 تخت ویژه مراقبت های ویژه (آی سی یو) داریم ، به طوری که در شیوع بیماری کرونا یک بیمار نیز روی زمین نماند.
وزیر بهداشت افزود: 309 رشته درسی در حوزه علوم پزشکی و 950 مرکز تحقیقاتی داریم که همکاری های کشورهایی همچون شما در پروژه های تحقیقاتی بسیار موثر است.
دکتر عین اللهی در ادامه به تزریق 71 میلیون دز واکسن کرونا در کشور اشاره کرد و گفت: تا دو ماه و نیم قبل ما 5 میلیون دز واکسن تزریق کرده بودیم و اکنون عدد فعلی را مدیون کمک های مردمی هستیم چراکه مردم خود را از دولت می دانند و دانشجویان و هر کسی که می توانست در این زمینه به دولت کمک کند، به میدان آمده بود.
وی خاطرنشان کرد: با این حجم از واکسیناسیون و کمک های مردم، امیدواریم بتوانیم این بیماری را کنترل و ریشه کن کنیم.
دکتر عین اللهی به اقدامات انجام شده در زمینه تولید واکسن کرونا در کشور اشاره کرد و گفت: چند مرکز تولید واکسن ما به نتیجه رسیده است که امیدواریم به مرحله صادرات هم برسیم.
وزیر بهداشت در ادامه به قدرت فوق العاده نظام سلامت در جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و افزود: آموزش پزشکی در حوزه وزارتی با درمان ادغام شده و این امر توانسته است که سلامت مردم را تامین کند به صورتی که در هر استان ما یک دانشگاه علوم پزشکی داریم که علاوه بر عرصه فعالیت پزشکی تربیت نیروی انسانی را نیز به عهده دارد و ما می توانیم با انتقال این تجربیات طرح های مشترک و تبادل استادان با شما داشته باشیم.
وزیر بهداشت همچنین از شبکه های بهداشت و مراقبت های اولیه سلامت به عنوان یکی دیگر از موفقیت های دیگر جمهوری اسلامی ایران در بخش سلامت و بهداشت اشاره کرد و گفت: این شبکه همچون شبکه های عصبی عمل می کند که در جای جای کشور مشکلات مردم را رصد می کند. این جلسه می تواند نقطه عطفی بین روابط ما و شما باشد که تجربیات موفقمان را با یکدیگر به تبادل بگذاریم و در راه ارتقای سلامت مردمان کشورمان گام برداریم.
در پایان این نشست به رسم یادبود و تقدیر از کشورهایی که به ایران واکسن هدیه کرده بودند هدایایی از طرف وزیر بهداشت به سفرای شرکت کننده اهدا شد.