کارشناس کشتی کشورمان گفت: کشتی فرنگی ایران در مسابقات جهانی نروژ با ثبت رکوردهای جالب افتخارات بزرگی کسب کرد.
وی افزود: در وزن ۹۷ کیلوگرم با قاسم رضایی قهرمان المپیک شده بودیم، اما مدال جهانی نداشتیم و طلای قهرمانی جهان را با هادی ساروی گرفتیم. بعد از هفت سال مدال طلای حمید سوریان تکرار شد.
این کارشناس کشتی گفت: بعد از ۱۰ سال مدال طلای امید نوروزی در مسابقات جهانی استانبول با محمدرضا گرایی و میثم دلخانی و تقریبا در همان دسته وزنی تکرار شد، مجموع این افتخارات کشتی فرنگی ایران را با چهار مدال طلا به نایب قهرمانی جهان رساند.
می توانستیم قهرمان شویم
وی افزود: شاید اگر یکی از کشتی گیران ما مثل سجاد عباسپور، محمدعلی مردانی و یا رامین طاهری فقط یک دور در جدول مسابقات باقی میماندند، میتوانستیم امتیازات بهتری بگیریم و حتی قهرمان جهان شویم. امیدوارم در حفظ این نسل از کشتی برای المپیک پاریس موفق باشیم.
دگردیسی تیمها
حاتمی در خصوص تغییرات تیمها در مسابقات جهانی کشتی فرنگی نروژ، گفت: شاید خیلیها سراغ چهرههای سرشناس کشتی فرنگی را در مسابقات جهانی نروژ گرفتند که غایب بودند، اما عموما مسابقات کشتی بعد از المپیک، رقابتهایی است که همه دنیا دگردیسی خاصی در ترکیب تیمهای خود انجام میدهند و ما هم با نسل جدیدی از کشتی گیران روبرو شدیم.
وی افزود: تیمهایی مثل روسیه، آمریکا، ترکیه و جمهوری آذربایجان مثل تیم ملی کشتی فرنگی ایران با ترکیبی جوان در رقابتهای جهانی کشتی فرنگی نروژ حاضر شدند و با شرایط تیم ملی ایران مساوی بودند.
عطش مدال کشتی گیران
این کارشناس کشتی با اشاره به ویژگی بارز تیم ملی ایران در مسابقات جهانی نسبت به المپیک توکیو، گفت: به لحاظ روحیه جنگندگی ما جوانانی را روی تشک مسابقات دیدیم که لحظهای ناامیدی و بی انگیزگی نداشتند و برای رسیدن به مدال طلا و دیگر مدالها عطش مثال زدنی داشتند.
طراحی متفاوت تمرینات
وی افزود: تفاوت اساسی تیم ما نسبت به المپیک در این بود که کشتی گیران به لحاظ بدنی کم نمیآوردند و این به خاطر طراحی متفاوت تمرینات نسبت به المپیک بود، اگر چه ترکیب برخی اوزان با ترکیب المپیک متفاوت بود.
حاتمی گفت: نوع بدنسازی و نگاه مربیان به طراحی تمرین متفاوت بود، نه تنها ورزشکاران ما تا آخرین لحظه توان مبارزه داشتند، بلکه توانایی و انرژی شادی پس از مسابقه هم در آنها دیده شد.
جسارت برادران گرایی
وی در خصوص کشتیهای محمدرضا گرایی و تغییر نتیجه مسابقات در ثانیههای پایانی، گفت: کشتی برادران گرایی از ویژگی مشترک جسارت و شجاعت در اجرای فنون کشتی فرنگی برخوردار بود.
کارشناس کشتی کشورمان افزود: شاید محمدعلی کمی عادت به کشتی نمایشی داشته باشد، اما محمدرضا واقعا با خونسردی خاص خودش کشتی گرفت، به طوری که به اصطلاح تا دقیقه ۹۰ مشخص نبود، قهرمان ما چطور مبارزه اش را به پایان میبرد.
ضعف گرایی برطرف شود
وی گفت: محمدرضا گرایی در مسابقه با حریف گرجستانی در ثانیههای پایانی نتیجه را عوض کرد، برخلاف اینکه در مصاف با "جعفر اف" آذربایجانی به راحتی و بدون دردسر به برتری رسید.
حاتمی افزود: این افت و خیز جذاب کشتی فرنگی در مسابقات برادران گرایی دیده شد، اما محمدرضا به راحتی امتیاز از دست میدهد که این ضعف او باید برطرف شود.
اشکهای ریو فراموش شد
وی در خصوص عملکرد کشتی فرنگی از المپیک ریو تا مسابقات جهانی نروژ، گفت: خندههای جذاب و شیرین محمد بنا روی تشک مسابقات جهانی نروژ و شادمانی بعد از قهرمانی با شیوههای مختلف مثل اجرای تندر را همه دیدند.
کارشناس کشتی کشورمان افزود: مردم صحنههای تلخ اشکهای المپیک ریو را فراموش کرده اند و حالا لبخند آقای خاص کشتی فرنگی را به یاد دارند که همان لبخند شادمانی مردم است.
کادر فنی نیاز به جوانگرایی دارد
وی به برنامه فدراسیون کشتی برای جوانگرایی در کادر فنی تیم ملی اشاره کرد و گفت: امیدوارم بنا مثل بسیاری از کشورهای دیگر مربیان جوانی را در تیم ملی جمع کند، پنج نفر از حریفان حمید سوریان مثل "هاکان نیپلوم" در دانمارک، "رومن آموئیان" در ارمنستان، "پیتر مدوش" در مجارستان و "روشن بایرام اف" در جمهوری آذربایجان حالا مربیان تیمهای ملی کشورشان هستند.
حاتمی افزود: وقت آن است که محمد بنا جوانگرایی در بین همکارانش داشته باشد و در صورت امکان از گزینههای دیگری استفاده کند و به سلامتی اش هم فکر کند.
وی گفت: نمیگویم بنا در کشتی فرنگی نباشد، اما اتفاقات المپیک او را اذیت کرد، کاهش وزن بنا در مسابقات جهانی نشان داد که تا چه حد فشار عصبی ناشی از حضور مداوم در مسابقات مختلف او را فرسوده کرده است.
این کارشناس کشتی افزود: میتوانیم از محمد بنا به عنوان مدیر فنی و از چهرههایی مثل امید نوروزی، حمید سوریان، سعید عبدولی، حبیب الله اخلاقی و قاسم رضایی به عنوان مربی در تیم ملی استفاده کنیم. برای آینده کشتی علاوه بر تربیت کشتی گیران جوان، باید مربیان جدیدی هم بسازیم.
وقتی نقشه آذربایجانی ها بر هم خورد
وی به رقابت نزدیک ایران تا پایان روز دوم مسابقات جهانی با تیمهای جمهوری آذربایجان، ارمنستان و ترکیه اشاره کرد و گفت: آنها سعی کردند سکوی سوم را از ما بگیرند، اما شاهکار شاگردان بنا در سه وزن دوم نقشه آنها را بر هم زد و ما سکوی دوم جهان را کسب کردیم.
حاتمی افزود: توانمندی محمد بنا از یک سو و مربیان سازنده موجب شده تا دنیا کشتی فرنگی ما را باور کند.
هشدار به کشتی خوزستان
وی با اشاره به مدالهای طلای کشتی گیران استان فارس و مازندران، گفت: تا به حال فکر میکردیم قطب کشتی فرنگی استان خوزستان بوده، اما نتایج مسابقات نروژ هشداری به مربیان و مسئولان خوزستان برای احیای کشتی این استان است.
موفقیت کشتی برای همه
کارشناس و مربی کشتی ایران با بیان کار تیمی در فدراسیونهای قبلی و فعلی، افزود: این نسل از کشتی گیران نوجوان و جوان سالهای قبل پرورش یافته اند که مجموعه گذشته آنها را ساخته و مجموعه فعلی فدراسیون به درستی و با قدرت آنها را حفظ، تدارک و پشتیبانی کرده است.
وی افزود: این موفقیت حاصل کار تیمی مجموعه کشتی ما است که امیدوارم روزی همه بزرگان کشتی اعم از موافق و مخالف با هم کار کنند، آن وقت خواهیم دید که اگر رسول خادم و فدراسیونش سازنده باشند، دبیر و فدراسیون او حمایت کنند، موفقیتهای این چنینی حاصل میشود.