عملیات اجرایی طرح تحول زمینشناسی و اکتشاف ذخایر معدنی خراسان جنوبی به صورت ویدئوکنفرانس آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان جنوبی، وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: برنامه آمایش سرزمین از دو ماه گذشته آغاز
فاطمی امین افزود: این پروژه یک طرح بسیار بزرگ اکتشافی است که ۱۵ هزار کیلومتر مربع از خراسان جنوبی مورد اکتشاف قرار میگیرد.
وی گفت: با اجرای این برنامه متوجه میشویم چه ذخایر معدنی در خراسان جنوبی داریم و مخاطرات سرمایهگذاران کاهش پیدا میکند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: با توجه به اینکه خراسان جنوبی ذخایر بسیار خوبی در بخش معدن دارد این طرح تکمیلکننده اطلاعات پایه زمینشناسی خواهد بود و به ما کمک میکند برنامه جدیدی را برای سرمایهگذاری در این استان پیش ببریم.
فاطمی امین افزود: اجرای برنامه تحول زمینشناسی و اکتشافات ذخایر معدنی در خراسان جنوبی میتواند نویدبخش سرمایهگذاری در صنایع معدنی این استان باشد.
استاندار خراسانجنوبی هم گفت: فعال سازی ظرفیت معادن و توسعه صنایع معدنی، در صدر برنامههای استان قرار دارد.
ملانوری گفت: تأمین و توسعه زیرساختها از مهمترین لازمههای تسریع در تحقق این برنامه است که برای توسعه زیرساختها اقدامات درخوری انجام شده و همچنان ادامه دارد.
وی افزود: با تاکید بر توجه ویژه وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور به حوزه معدن استان گفت: بهره برداری واقعی از معادن و ایجاد صنایع بالا دستی و پایین دستی مرتبط و وابسته میتواند به ایجاد ارزش افزوده، اشتغالزایی، درآمدزایی و افزایش سطح رفاه عمومی بینجامد.
معاون وزیر صمت و رئیس سازمان زمین شنناسی و اکتشافات معدنی کشور هم از انعقاد تفاهم نامه با نظام مهندسی معدن خبرداد و گفت: هدف از این تفاهم نامه استفاده از دانش و تخصص فنی گروهای ساماندهی شده و تعامل و همکاری در زمینههای مختلف است.
شهیدی افزود: هدف اصلی این تفاهم نامه ایجاد اشتغال بیشتر در حوزه معادن و اکتشافات معدنی است و تلاش خواهد شد تا از طریق اساتید نظام مهندسی معدن تخصصیتر دروس پروژه های معدنی در دست اقدام به افراد داده شود تا بلافاصله بعد از تحصیل وارد بازار کار شوند.
مدیرکل دفتر اکتشافات وزرات صنمت نیز از ثبت ملی ۱۳ نوع مواد معدنی خبرداد و گفت: ۸ مورد از این مواد معدنی مربوط به استان خراسان جنوبی است که ۷ نوع مواد معدنی دیگر هم قرار است در آینده نزدیک ثبت ملی شود.
ملابیگی همچنین با بیان اینکه ۱۷۰ هزار نفر در بخش معدن مشغول بکارند افزود: رقم اشتغال در کشور پایین است و باید بیشتر در این خصوص تلاش شود.
عملیات اجرایی طرح تحول زمینشناسی و اکتشاف ذخایر معدنی براساس توافقنامه سهجانبه معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی و ایمیدرو اجرا می شود.
بر اساس اسن توافقنامه تامین اعتبار طرح به عهده ایمیدرو و تهیه اطلاعات پایه، تکمیل چرخه ژئوفیزیک هوایی، شناسایی و پیجویی برعهده سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی خواهد بود، همچنین حمایتهای لازم درخصوص برنامهریزی و انجام تشریفات قانونی پیش از اجرای کار نیز برعهده معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت است.
از نتایج اجرای این طرح با توجه به برداشت دادههای ژئوفیزیک هوایی در گستره مورد نظر، تکمیل فاز شناسایی و پیجویی اکتشافی برای معرفی مناطق جدید امیدبخش معدنی است که تحولی چشمگیر در بخش معدن استان به همراه خواهد داشت.
مدت زمان اجرای طرح از مهر ۱۴۰۰ به مدت یک سال برآورد شده است و گروهی متشکل از متخصصان زمینشناسی به خراسان جنوبی آمدند تا در چهار شهرستان بیرجند، زیرکوه، قاینات و سربیشه، اکتشافات وسیع را انجام دهند.
خراسان جنوبی با توجه به ساختار زمینشناسی از ذخایر غنی معدنی با تنوع قریب به ۵۰ نوع ماده معدنی از مجموع ۶۵ نوع ماده معدنی شناخته شده در کشور برخوردار است که با دارا بودن ۶۹۸ معدن با ذخیره قطعی حدود هفت میلیارد تن و اشتغال بیش از ۱۳ هزار نفر در این بخش یکی از پنج استان معدنی کشور محسوب میشود.
تولید و تکمیل اطلاعات پایه زمینشناسی و اکتشافی در گستره مورد نظر اجرای عملیات، کاهش موثر زمان تبدیل کانسار به معدن با همکاری بخشهای مختلف معدنی کشور در حوزه سازمانها و مجموعههای حاکمیتی، توسعهای دولتی، نخبگان دانشگاهی و بخش خصوصی و کشف ذخایر جدید معدنی از جمله اهداف کلان این برنامه است
قرارست۲۰۰نیروی متخصص در اجرای این طرح به مدت یکسال همکاری کنند.
همچنین در این جلسه تفاهم نامه دو جانبهای میان سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور و دانشگاه بیرجند مبادله شد.