دبیر اتاق تعاون استان فارس از ایجاد فرصت برای شرکتهای تعاونی برای استفاده از تسهیلات طرح اقدام ملی مسکن خبر داد.
وی بیان داشت: با توجه به ظرفیت بسیار خوب شرکتهای تعاونی مسکن در استان فارس و نقش آنها در خانه دار کردن مردم، امیدوارم این شرکتهای تعاونی بتوانند سهم خوبی از قرارداد ساخت ۲۰۰ هزار واحد مسکونی در کشور را برای فارس جذب کرده و گام بلندی برای خانه دار کردن مردم استان بردارند.
محلاتی خاطر نشان کرد: شرکتهای تعاونی مسکن در استان فارس تا کنون توانسته اند بیش از ۲۲۰ هزار خانوار در استان فارس را با جمع آوری سرمایههای خرد آنان، خانه دار و صاحب خانه کنند.
دبیر اتاق تعاون استان فارس تاکید کرد: زمین مورد نیاز در طرح ملی مسکن از سوی دولت تأمین میشود و تا کنون مکاتباتی از سوی اتاق تعاون فارس با سازمان راه و شهرسازی استان برای معرفی زمین دولتی به شرکتهای تعاونی صورت گرفته است.
محلاتی خاطر نشان کرد: همچنین ظرفیت قانونی پرداخت تسهیلات مسکن در این طرح به شرکتهای تعاونی از محل اعتبارات جزء (۱۰) بند (الف) تبصره (۱۸) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور به شرکتهای تعاونی مسکن فراهم شده است و عاملیت پرداخت تسهیلات بر عهده بانک توسعه تعاون است ضمن آنکه قرار شده از توان سایر بانکها برای پرداخت تسهیلات نیز استفاده شود.
دبیر اتاق تعاون استان فارس گفت: برای استفاده از ظرفیت محدود اعتبارات یاد شده لازم است تعاونیهای مسکن استان هرچه سریعتر از طریق سامانه اعلامی از سوی وزارت راه و شهر سازی به آدرس https://tem.mrud.ir درخواست خود را ثبت کنند.
وی با بیان این که طرح اقدام ملی مسکن شرایط و ضوابطی برای متقاضیان دارد، گفت: از جمله پیش شرطهای لازم ملی اعلامی از سوی وزارت راه و شهر سازی برای استفاده از تسهیلات مسکن بهرهمند نبودن متقاضیان طرح اقدام ملی مسکن از سال ۱۳۸۴ از واحد مسکونی، استفاده نکردن متقاضیان از تسهیلات و امکانات دولتی در بخش زمین و مسکن از اول انقلاب تاکنون متأهل باشند، اما (بانوان مجرد بالای ۳۵ سال و زنان سرپرست خانوار از این شرط مستثنا هستند) است.
دبیر اتاق تعاون استان فارس گفت: از دیگر شرط های لازم سابقه حداقل ۵ سال سکونت در شهر مورد تقاضا، نداشتن منع قانونی متقاضیان برای دریافت تسهیلات بانکی به دلایلی مانند چک برگشتی و تسهیلات معوقه، توانایی متقاضی در تأمین هزینه ساخت مسکن (که از توانایی پرداخت اقساط ماهانه جدا است)، امکان سپرده گذاری حداقل ۳۰ درصد هزینه ساخت توسط متقاضی علاوه بر پرداخت بر تسهیلات بانکی و توانایی متقاضی برای پرداخت اقساط ماهانه بانکی تسهیلات دریافتی است.