معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی گفت: آذربایجانغربی با تولید بیش از ۲۰هزار تُن عسل رکوردار تولید در ایران است.
به گزارش خبرگزاری صداوسيما مركز مهاباد، به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی آذربایجانغربی، یوسفی رضایی اظهار داشت: این استان با تولید سالانه بیش از ۲۲هزار تُن عسل رتبه اول کشوری را در این زمینه به خود اختصاص داده است و ۲۷درصد عسل کشور در این استان تولید می شود.
وی با بیان اینکه آذربایجانغربی رتبه اول تولید عسل در کشور و رتبه سوم این صنعت در دنیا را به خود اختصاص داده است گفت: آذربایجانغربی به لحاظ داشتن منابع لایزال الهی و شرایط آب و هوایی مناسب، وجود مراتع و منابع غنی سرشار از شهد و گرده یکی از قطبهای مهم برای پرورش زنبورعسل در سطح کشور به شمار میآید.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی آذربایجانغربی افزود: این استان با دارا بودن ۱۲۰هزار هکتار باغ در ایام بهار ظرفیتی بکر برای پرورش زنبور عسل دارد که تولید عسل هایی از شهد گلهای بهاری توانسته همه ساله کام گردشگران را شیرین و این محصول را به سوغاتی ارزشمند برای میهمانان و گردشگران تبدیل کند.
این مسئول با بیان اینکه بیش از ۶هزار نفر در صنعت زنبورداری در این فعالیت دارند ادامه داد: برای کمک به رونق تولید در این بخش، امسال بیش از ۲هزار تُن شکر برای اتحادیه زنبورداران استان مصوب شده است.
وی با بیان اینکه این استان دارای بیش از یک میلیون و ۳۵۰هزار کندوی مدرن و بومی است ادامه داد: این امر موجب اشتغال دایم و فصلی بیش از ۱۱هزار نفر در صنعت زنبورداری استان شدهاست.
یوسفی رضایی اظهار داشت: میانگین تولید از هر کندوی مدرن ۱۷کیلوگرم و از کندوهای بومی ۵.۵کیلوگرم بوده و در مجموع در سطح استان، یک میلیون و ۳۴۵هزار و ۱۷۱کندو وجود دارد که از این میزان ۱۱۰هزار و ۴۷۱کندو بومی و بقیه مدرن هستند.
وی یادآور شد: زنبورداران استان با وجود چهار کارخانه بستهبندی عسل به صورت مدرن و اتوماتیک در شهرستانهای ارومیه، خوی و مهاباد و نیز با داشتن ۶کارگاه بستهبندی عسل در شهرستانهای مختلف در فراوری و صنایع تبدیلی این محصول نیز فعالیت دارند.
یوسفی رضایی افزود: شهرستان خوی با تولید بیش از 11هزار تُن عسل مقام اول استان را در تولید این ماده غذایی مقوی در سال گذشته به خود اختصاص داد.
وی با بیان اینکه حمایت از زنجیره تولید عسل در استان امسال در دستور کار قرار دارد عنوان کرد: خارج کردن پرورش زنبورعسل از تولید تک محصولی و تشویق تولید گرده، موم، ژله رویال، بره موم و زهر زنبورعسل از مهمترین طرح های استان در زمینه زنبور عسل به شمار میرود.