امام حسن بن علی عسکری (ع) یازدهمین امام شیعیان و پدر نجات دهنده بشر و آخرین، ولی خدا است که در دوران زندگانی خود برای محافظت از، ولی خدا سختیها و دشواریهای بسیاری را متحمل شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان ، استاد حوزه علمیه خوزستان گفت : امام حسن عسکری (ع) یکی از امامان شیعیان است که میتوان ایشان را در مسیر تحقق اهداف شیعه در طول تاریخ بسیاری موثر بدانیم، زیرا ایشان علاوه بر هدایت عمومی وظیفه محافظت از قائم آل محمد (عج) را نیز برعهده داشتند.
حجت الاسلام ابوالحسن حسن زاده میافزاید: مهمترین موردی که در باره این امام والامقام وجود دارد این است که ایشان تنها یک فرزند داشته که پس از ایشان ولایت امت اسلامی را برعهده گرفتند، اما در بسیاری از منابع اسلامی برای امام حسن عسکری (ع) سه پسر و سه دختر را عنوان کردند.
وی با بیان اینکه امام عسکری (ع) همانند اجداد پاکش از تهمتها و توطئههای دشمنان آسوده نبود اضافه میکند: خلفای بنی عباسی که تاب حقیقت ناب الهی را نداشتند بارها این امام را در زندان انداختند و خواستار قتل ایشان شدند، اما مشیت الهی بر غیر از این بود، معتمد یکی از خلفای عباسی به وسیله خوراندن سم به امام حسن عسکری (ع) ایشان را به شهادت رساند.
استاد حوزه علمیه خوزستان تصریح میکند: یکی از مهمترین و زیباترین احادیث این امام این است که ایشان ادب را در خواستن خوبیها برای عموم مرد میدانست و میفرمود: «در مقام ادب همین بس که هر آن چیزی که برای خود میپسندی برای دیگران نیز بپسندی» اگر در جامعه امروزی همین حدیث در میان مردم رواج پیدا کند قطعا جامعه با کمترین مشکل مواجه خواهد شد.
روش تربیت امام حسن عسکری (ع) برای فرزند خود میتواند بهترین الگو و راهنما برای والدین باشد
یک استاد تاریخ میگوید: وظیفهای که امام حسن عسکری (ع) برعهده داشتند علاوه بر مقابله با ظلمهای حکومت بنی عباس حفظ و محافظت از آخرین امام شیعیان و نجات دهنده کامل بشریت بود که ایشان در این مسیر دشواریهای بسیاری را متحمل شدند.
حجت الاسلام سید هاشم فواضلی مطلق ادامه میدهد: با توجه اینکه امام بیم این را داشت که خلفای عباسی بخواهند توطئهای علیه خود و آخرین، ولی خدا در زمین داشته باشند، امام فرزند خود را از عموم مردم مخفی نگاه داشت و تنها به خواص اندکی از مردم وی را نشان دادند.
وی با بیان اینکه پس از شهادت امام حسن عسکری (ع) دوران حیرت وجود فرزندی برای ایشان بود عنوان میکند: این حیرت تنها در میان عموم مردم مشاهده شد، اما علما و خواص امام (ع) همواره در تلاش برای روشنتر کردن مردم برای حضور و غیبت امام زمان (عج) بودند.
استاد تاریخ ابراز میکند: یکی از اعتقادات مهم و اصلی شیعه که در همان روزهای نخستین طلوع فجر اسلام با بشارتهای نبی مکرم اسلام (ص) پی ریزی شد، اعتقاد به ظهور مردی از سلاله پاک فاطمه زهرا (س) و از فرزندان امام حسن عسکری (ع) بود که دنیا را پر از عدل و داد خواهد کرد و با ظهور خود بساط ظالمان و ستمگران و فقر و سیاهی را بر خواهد چید.
وی با بیان اینکه روش تربیت امام حسن عسکری (ع) برای فرزند خود میتواند بهترین الگو و راهنما برای والدین باشد یاد آور میشود: جامعه امروزی پیش از آنکه روشهای تربیتی را در کتابها مطالعه کنند بهتر است مروری بر روشهای تربیتی ائمه اطهار (ع) داشته باشند؛ قطعا به کار بردن روشهای ائمه در تربیت فرزدان میتواند نسل آینده جامعه را ایمن کند.
امام حسن عسکری (ع) یازدهمین امام شیعیان و فرزند امام علی الهادی (ع) است ایشان پس از فوت پدر ۶ سال امامت شیعیان را برعهده داشتند و در این راه از هیچ کوششی دریغ نمیکردند، ایشان در ۲۸ سالگی در زمان حکومت معتمد عباسی به وسیله سم به شهادت رسیدند.
بیشتر بخوانید : سوگواری شهادت حضرت امام حسن عسکری (ع) در خوزستان
تاریخ دقیق شهادت امام حسن عسکری (ع) متفاوت است، اما آن چیزی که تارخ نگاران و عالمان بر آن اذعان دارند ۸ ربیع الاول سال ۲۶۰ هجری قمری است.