وظیفه دولت، ایجاد اشتغال برای همه به ویژه جوانان
فارس با داشتن ۳۶ شهرستان و ظرفیتهای تولیدی فراوان، نباید با مشکل بیکاری رو به رو باشد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، رئیس جمهور در جمع نخبگان، علما، خانواده شهدا و ایثارگران فارس با اشاره به محدود بودن نفرات حاضر در جلسه به دلیل شیوع کرونا گفت: به دلیل لزوم رعایت شیوه نامههای بهداشتی، امکان حضور در جمع گسترده مردم فراهم نیست و بسیار باشکوه بود اگر بسیاری از مردم عزیز شیراز و فارس را زیارت میکردیم.
دکتر رئیسی با بیان این که همواره مدیون محبت مردم به ویژه عشایر بوده است افزود: فارس متشکل از جوانان اهل تسنن و شیعه و مدیران، علما، روحانیون و حوزویان فارس است که همگی قابل احترام هستند.
وی بزرگترین نعمت الهی را، نعمت هدایت بیان کرد و گفت: کتب الهی به ویژه قرآن کریم، بزرگترین نعمت الهی است که برای هدایت آمده و اگر نعمتهای هدایت، امامت و ولایت نبود، زندگی از حیات انسانی و ربانی برخوردار نبود.
رئیس جمهور با بیان این که سه نوع حیات حیوانی، نباتی و انسانی داریم افزود: رشد، نمو و تولید مثل و جذب و دفع همه لازمه حیات است، اما حیاتی که برای انسان تعریف شده، حیات انسانی و الهی است و زندگی انسانی در گرو برخورداری از حیات طیبه است.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی با خواندن آیاتی از سوره الرحمن گفت: انسان با قرار گرفتن در پرتو قرآن به جایگاه انسانی میرسد، همانطور که لسان الغیب حافظ شیرازی در پرتو حفظ قرآن عظمت یافت و همان طور که ملاصدرای شیرازی میرزای شیرازی بزرگ، شعرا، حکما، فلاسفه و نامداران این خطه در پرتو قرآن و حیات انسانی به مقام وارستگی رسیدند.
رئیس جمهور با بیان این که آیت الله دستغیب چهره نورانی فارس، در پرتو آموختههای قرآن و حیات طیبه و هدایت الهی به جایگاه شهادت رسید افزود: ۱۵ هزار شهید گلگون کفن فارس که نامشان زینت بخش هر کوی و برزن این استان است و بر قله قرار گرفتند، به ما پیام میدهند که راه رسیدن به وصال، سعادت دنیا و آخرت و نورانی شدن، همان راهی است که آنها پیموده اند.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی تاکید کرد: داشتن انگیزه و اندیشه الهی، بینش و دانش الهی، مسیری که مسیر الهی و ملکوتی باشد، هیچ منافاتی با رفاه اجتماعی و امکانات اجتماعی ندارد.
رئیس جمهور با بیان اینکه رسالت انبیا، آموزش اقامه قسط به انسانها بوده است افزود: آنچه که ما امروز به نام نظام اسلامی به دنبالش هستیم و محوریترین بیانیه گام دوم رهبر، حرکت در راستای جبران عقب ماندگیها باشد.
وی گفت: اجرای عدالت از موضوعات عقب ماندگی کشور است هرچند که در بخشهایی کارهایی انجام شده، اما کافی نیست.
دکتر رئیسی محور حرکت دولت سیزدهم را در راستای حمایت مردم و توکل به حضرت حق بیان کرد و گفت: حرکت دولت در جهت اجرای قانون، شناخت کاستیها و کم بودها و محرومیت و جبران آن هاست.
رئیس جمهور با تاکید بر تعیین نیازهای نقاط مختلف استان فارس بر اساس آمایش سرزمینی افزود: باید بدانیم هر نقطه از فارس چه امکانات و نیازهایی دارد و برای رفع محرومیتها تلاش کرد.
وی با اشاره به وجود ۳۶ شهرستان توسعه یافته در فارس گفت: آنچه در این توسعه یافتگیها ضرورت دارد، عدالت اجتماعی است که باید بر توسعه یافتگی سایه افکند.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی با اشاره به سفر خود به شهرستان مرودشت و درخواست مردم برای ایجاد اشتغال و رفع بیکاری ادامه داد: فارس قطب کشاورزی، معادن، صنایع، گردشگری، خدمات، بازرگانی و تجارت است و با وجود این ظرفیتها و بودن سرمایه عظیم انسانی به ویژه جوانان برومند و تحصیل کرده، نباید مشکل بیکاری در این استان وجود داشته باشد.
رئیس جمهور، ایجاد اشتغال را از حقوق مردم و وظایف دولت دانست و گفت: دولت باید زمینه اشتغال برای همه به ویژه جوانان تحصیل کرده را فراهم کند و استاندار، فرمانداران و مدیران در فارس هم باید اشتغالزایی را در اولویت کار خود قرار دهند.
دکتر رئیسی با تاکید بر این که برای ایجاد اشتغال نباید نگاه فقط به وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی باشد افزود: همه بخشها در ایجاد اشتغال سهم دارند و باید در این زمینه تلاش کنند.
دکتر رئیسی با اشاره به شیوع کرونا و لزوم واکسیناسیون در کشور گفت: مبارزه با کرونا از دغدغههای دولت است که امروز با گسترش واکسیناسیون تا حدی رفع شده، اما باید به گونهای رفتار کنیم که نگران موج جدید نباشیم.
وی با بیان اینکه لطف خداوند، پیگیری دولت و همت مردم برای واکسیناسیون وکاهش شیوع کرونا موثر بود افزود: افرادی که واکسینه نشده اند، سریعتر به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند تا جامعه در برابر ویروس صیانت شود و در پی آن، با همت استادان، معلمان و فرهنگیان، مدارس و دانشگاهها به صورت حضوری فعال شوند.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی با اشاره به مشکلات معیشتی خانوادهها به ویژه اقشار کم درآمد گفت: گام دوم دولت، تسهیل معیشت مردم است که با کنترل تورم و رونق دادن به کسب و کار امکان پذیر است.
رئیس جمهور با اشاره به تعطیلی بعضی از کسب و کارها و بیکار شدن افراد در زمان شیوع کرونا تاکید کرد: با کنترل وضعیت، رونق کسب و کار در دستور کار دولت قرار دارد که به لطف الهی و با کمک مردم، کسب و کارها رونق خواهد گرفت.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی با اشاره به دغدغه رهبر معظم انقلاب برای رونق تولید، پشتیبانیها و رفع موانع گفت: فارس یکی از استانهای بزرگ و موثر در تولید است که با توجه به آمار، نقش این استان در بخشهای مختلف کشاورزی، صنعتی و معدنی مشخص است.
وی با قدردانی از کارآفرینان کوچک و فعالان اشتغال خانگی گفت: علاوه بر تولیدکنندگان بزرگ، کارگاههای کوچک نقش به سزایی در تولید داردند و استاندار فارس باید زمینه برای عرضه محصولات آنها را فراهم کند تا کالای خود را خوب، با قیمت مناسب و با سود مطلوب عرضه کنند و دست دلالان در این عرصه قطع شود.
دکتر رئیسی افزود: دولت به دنبال نظارت بر بخشهای تولید، تامین و مصرف است که این کار با حضور مردم، اصناف، کارخانهها و تولید کنندگان ممکن میشود.
رئیس جمهور با اشاره به شعار مردمی بودن دولت سیزدهم گفت: دولت نیازمند مشارکت مردم در همه برنامه هاست که درپی آن کارهای بزرگی در کشور انجام خواهد شد.
وی گفت: گاهی در نقاط مختلف کشور، کارهای جهادی انجام میشود که منعکس نمیشود، باید از همه جهادگران قدردانی کرد.
دکتر رئیسی با اشاره به ظرفیتهای گردشگری فارس به ویژه در زمینه سلامت گفت: بیماران از نقاط مختلف به ویژه کشورهای حوزه خلیج فارس به این استان سفر میکنند و همه مسئولان و پزشکان، به ویژه استاندار فارس که در این زمینه متخصص است، باید تلاش کنند که ظرفیتهای این استان با کمک مردم احیا شود.
رئیس جمهور با بیان این که عدهای به سفرهای استانی خرده میگیرند افزود: چطور میتوان از راه دور و با نشستن پشت میزهای اداری، از مشکلات آگاه شد و به دنبال حل مشکلات بود.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی گفت: برای برطرف کردن مشکلات باید به میدان آمد، مشکلات را از نزدیک دید و برای حل آنها تلاش کرد.
وی با اشاره به مشکل کارخانه کاغذسازی زاگرس و نبود تسهیلات برای تکمیل ۱۳ درصد باقی مانده این طرح، ادامه داد: چرا باید این کارخانه که توان تولید و اشتغالزایی زیادی دارد، تکمیل نشود؟ اصل سرمایه گذاریها باید در این زمینهها باشد.
رئیس جمهور به کارخانه تولید لوازم خانگی آزمایش هم اشاره کرد و گفت: این کارخانه قدیمی به حال خود رها شده است و توجهی به آن نمیشود در صورتی که مدیران باید به میدان بیایند و با حضور در بین مردم، از مشکلات آگاه شوند و برای حل آنها تلاش کنند.
حجت الاسلام رئیسی با اشاره به مشکل مسکن مردم گفت: با همت و تلاش مسئولان، رفع این مشکل از اولویتهای دولت است.
دکتر رئیسی با اشاره به صد طرح پیشنهاد شده برای رفع مشکلات فارس در جلسات برگزار شده در تهران تاکید کرد: امیدواریم طرحها تصویب و با اجرای آن ها، بخش زیادی از مشکلات فارس برطرف شود.
نشست شورای اداری استان فارس
رییس جمهور در نشست شورای اداری استان فارس گفت: قبل از سفر به هر استان، با مطلعان آن استان مذاکره و مطالعاتی انجام و سپس جلساتی با وزرا، مسئولان نهادها، معاون قوه قضاییه و رئیس جمهور تشکیل و طرحهایی تعیین و صورت جلسهای برای اختصاص اعتبار تنظیم میشود.
دکتر رییسی افزود:برای برطرف کردن مشکلات هر استان سه مرحله قبل از سفر، هنگام سفر و بعد از سفر وجود دارد که وزرا و حوزه معاونت اجرایی پیگیر هستند، اما کار باید به دست توانای مدیران، کارشناسان و دست اندر کاران استان با کمک و حمایت مرکز انجام شود.
وی اعلام مشکلات و مصوبات در جلسه شورای اداری استان یعنی همه اعضای دولت باید مشکل آب، برق، کشاورزی، صنعت و معدن را حل کنند و آقایان و خانمهای حاضر در جلسه بدانند به نام دولت و حکومت کار میکنند و همه نهادهای حکومتی دور میز حل مشکلات هستند و مجموعه نظام است که خدمتگزاری میکنند.
حجت الاسلام والمسلمین رییسی اظهار داشت:مسائلی که در سفر استانی مطرح میشود، مسائل اولویت دار و بیشتر مربوط به طرحهای نیمه تمام هستند، هرچند مشکلات دیگری هم هست که در اولویت نیست
ایشان با بیان اینکه تا زمانی که طرحهای نیمه تمام وجود دارد، نباید نباید سراغ طرحهای جدید رفت ادامه داد:رساندن آب کشاورزی به کشاورزان و آب آشامیدنی به روستاها باید در اولویت قرار گیرد
رییس جمهور اظهار داشت:خشکسالی و مسائلی که در پی آن برای مردم فارس ایجاد شده است باید با تشکیل کمیته و مطرح شدن در شورای عالی آب پیگیری شود تا از وضعیت تهدید خارج شویم.
دکتر رییسی بیان کرد:بودجه اختصاص داده شده اگر با متناسب با اولویت توزیع شود و مراحل کار با مردم در میان گذاشته شود، مردم را برای اجرای کار و رفع مشکلات همراه میکند.
حجت الاسلام والمسلمین رییسی گفت:استان فارس از به دلیل جایگاهش در تمدن، فرهنگ و ادب و داشتن علمای بزرگ، حکما، شعرا، بزرگان و اولیای دین از جمله احمدبن موسی و برادرانش که برکات فارس هستند، از قطبهای فرهنگی کشور است.
وی اظهر داشت:بزرگانی، چون حافظ، سعدی و ملاصدرای شیرازی نام آوری خود را مدیون اتصال به نام آوران اصلی عالم هستی هستند بنابراین هرکس بخواهد بلندآوازه شود باید به اهل بیت متصل شود.
حجت الاسلام والمسلمین رییسی افزود:فارس به عنوان سومین حرم اهل بیت باید جایگاه فرهنگی خود را برای عصرها و نسلها حفظ کند که این کار نیاز به تلاش دارد، تلاشی که پیشنیان انجام دادند و ما باید برای رساندن آن به آیندگان تلاش کنیم.
او ادامه داد:ساماندهی اطراف حرم مطهر شاهچراغ (ع)، و رفع اتصال آن به حرم سیدعلاء الدین حسین (ع)، باید با نظارت استاندار پیگیری شود.
رییس جمهور گفت:صنایع غیرفعال در فارس باید فعال شود، درصدی از صنایع نیمه فعال شده اند وضع اسفناک مرودشت کارخانه آزمایش که محصولات آن در خانهها هنوز است و از آن فقط نامی مانده و بعضی از قسمتهای آن به انبار کشاورزی تبدیل شده، تاسف برانگیز است
وی با تاکید بر این که باید در کشاورزی و صنایع تولید کننده باشیم و از استقلال خارج نشویم افزود: برای اقتصاد مقاومتی در همه ابعاد باید تولید کننده باشیم همانطور که رهبر تاکید بر قیمت مناسب و کیفیت زیاد دارند.
دکتر رییسی گفت:فارس با داشتن مقام اول در بخشهای مختلف در تولید حرف زیاد برای گفتن دارد که با کمک روسای بانکها و پرداخت تسهیلات این استان باید به سمت تولید برود
او افزود:همه از معایب افزایش نقدینگی صحبت میکنیم، اما نقدینگی اگر به سمت دلالی رود، سیل بنیان کن میشود و اگر نقدینگی به سمت تولید برود نه تنها مشکل ندارد بلکه مفید است.
رییس جمهور با تاکید بر لزوم فعال شدن اقتصاد گردشگری فارس گفت: از شیراز چه بگویم آب، هوا و فضای مناسب و جاذبههای گردشگری در زمینههای مختلف زیارت، سلامت و سیاحت دارد که میتوان برنامه ریزی و از آن استفاده کرد.
حجت الاسلام والمسلمین رییسی گفت:گردشگری مثل نفت و گاز و پتروشیمی است که درآمد آن باید صرف همان منطقه شود افزود: درآمد حاصل از تخت جمشید باید صرف یر از نقطه اصلی اطاف مشکل دارند باید مشکل آب، کشاورزی و آبادانی برطرف شود
تضمین سرمایه گذاری در فارس
وی با اشاره به تولید گیاهان دارویی در فارس گفت: باید در این بخش سرمایه گذاری شود و شیرازیها و ایرانیهای مقیم خارج از کشور بدانند که فارس بهترین نقطه سرمایه گذاری تضمین شده است و سرمایه گذاران به فارس نگاه ویژه کنند.
دکتر رییسی در این نشست گفت:زمانی که ریاست قوه قضاییه را بر عهده داشتم، رئیس کل دادگستری فارس به جد دنبال رونق تولید بود که امیدواریم مشکلات کارخانه تینا مرودشت را با نگاه رونق تولید بررسی کند.
وی ادامه داد:در بستر گام دوم انقلاب با بیانیه گام دوم، که همه مخاطب آن هستند نکات زیادی وجود دارد که وضع موجود و مطلوب در آن خوب ترسیم شده است
باید در این دوره مدیریت با استفاده از تجربیات و با نگاه ما به بیانیه گام دوم میتوانیم، گامهای بلندی برداریم و با اراده و نیروی جهادی موفق شویم.
رییس جمهور با اشاره به اینکه فارس نیاز به تحول نیاز دارد که با اراده مدیران و نیروهای آنها امکان پذیر است افزود: کارهای پیشینیان را ارج مینهیم، اما باید طرحی نو دراندازیم.
وی با اشاره به نقشه فرهنگی فارس گفت: سندنویسی مهم نیست بلکه اجرا مهم است و قانون مهمترین سندی است که باید طبق آن عمل شود
حجت الاسلام والمسلمین رییسی گفت: باید با پای کار آمدن فرهیختگان، نمایندگان خبرگان، نمایندگان مجلس و فرهیختگان و صاحب نظران استان فارسی، دانشمندان و دانشگاهی ها، گره مشکلات کشور گشوده شود.
او اظهار داشت:همه دکتر ایمانیه استاندار فارس را به تدین میشناسند، از وی میخواهم صاحب نظران را نسبت به استفاده از آنها برنامه ریزی کند.
رییس جمهور فارس با بیان اینکه در بعضی از موارد الگوست باید تلاش کرد که در زمینههای بیشتری الگو باشد افزود:مردم فارس فرهنیخته، پر کار، اهل فرهنگ و ادب، کشاورزان و کارگران پرتلاش است.
توجه به معیشت مردم نباید ما را از توجه به فرهنگ بازدارد
رئیس جمهور در پایان سفر یک روزه خود، در نشست خبری گفت: فارس مهد تمدن ادبیات فارسی است که آثار آن در جای جای فارس وجود دارد، این استان هم جایگاه اولیای خداست و هم در کنار آن آثار تمدنی دارد، از هنر فاخر ایرانی تا شعر و ادب، از حافظ و سعدی تا تخت جمشید، از مردان و زنانی که منشا آثار زیادی بوده اند تا فلاسفهای که در این استان زندگی کرده اند و در راس آن ۱۵ هزار شهید و شهید دستغیب، همه نماد تمدنی بودن فارس هستند.
دکتر رئیسی با بیان این که استاندار و معاون اجرایی رئیس جمهور پیگیر اجرای مصوبات هستند افزود: قبل از موضوع اقتصادی باید بدانیم فارس به عنوان قطب تمدنی باید مورد توجه قرار گیرد و تقویت آن وظیفه همگان است که در پرتو عصمت و طهارت و فرهنگ غنی تمدنی به آن پرداخته شود.
وی گفت: توجه به معیشت مردم نباید ما را از توجه به فرهنگ بازدارد و نهادهای فرهنگی هیچ زمان اولویت خود را از دست نخواهد داد.
رئیس جمهور تاکید کرد: حتما ۸۰ میلیارد اعتباراتی که برای بخش فرهنگ فارس اختصاص داده شده است و ۲۰ میلیارد اعتبار اضافه، تخصیص مییابد.
دکتر رئیسی گفت: ۴۰ درصد از ظرفیت تولیدی استان معطل مانده که بخشی از آن به تسهیلات برای تامین تجهیزات نیاز دارد.
وی افزود: برای افزایش اشتغال، همه صنایع فعال تلاش کنند خط تولیدی به کارخانه خود بیافزایند تا مشکل بیکاری برطرف شود.
رئیس جمهور گفت: در سفر امروز هیات دولت به فارس، بیش از صد طرح تصویب و مراحل کارشناسی و بررسی آنها در جلسهای با وزرا و معاونان و مدیران مطرح و قطعی و برای تکمیل طرحهای نیمه تمام در حوزههای مختلف ۶ هزار میلیارد تومان تصویب شد.