فرمانده انتظامی استان از بازگرداندن ۱۳ میلیارد ریال به حساب شاکیان پروندههای سایبری در تحقیقات تخصصی کارشناسان پلیس فتا در نیم سال نخست سال جاری در استان خبر داد.
وی افزود: در ششماه ابتدای سال جاری ، آمار وقوع جرائم سایبری استان نسبت به مدت مشابه سال گذشته در حدود 15درصد افزایش داشته و از سويي با اقدامات جهادي كارشناسان پليس فتا در اين بازه زمانی، کشفیات جرائم سایبری در حدود 13 درصد افزایش داشته است.
فرمانده انتظامي استان مركزي اضافه كرد: مهمترین آسیب فضای مجازی در شش ماهه نخست برای کاربران در سطح استان، اعتماد بیجای کاربران به افراد درج کننده آگهي در سایتهای واسطه و واريز پول بهعنوان بيعانه قبل از رؤیت کالاي خریداریشده و واریز وجه به حساب افراد در پی هک شبکه های اجتماعی و درخواست وجه کلاهبرداران می باشد که اقدامات رسانهای و پیشگیرانه در جهت آموزشهای همگانی بهصورت مستمر از رسانه ملی و شبکههای استانی و... در دست اقدام و جزء برنامههای پلیس است.
وی با اشاره به بازگرداندن مبلغ 13 میلیارد ریال به حساب شکات در ششماهه نخست سال جاری در پی اقدامات فوری و تخصصی کارشناسان مرکز مبارزه با جرائم و کارشناسان مرکز فوریت های سایبری پليس فتا استان مرکزی گفت: افسران فضای مجازی به صورت 24 ساعته به دنبال پیشگیری از وقوع جرائم رایانه ای هستند و با تمام توان آمادگی ارائه خدمات به هم استانی های عزیز را دارند.
سردار مفخمي شهرستاني در خصوص راهکارهایی برای پیشگیری از جرائم روزافزون سایبری افزود: کاربران فضای مجازی باید به فروشگاههای معتبر و داراي نماد اعتماد الکترونيک برای خريد کالا و بهرهمندی از خدمات مراجعه کنند و از واریز بیعانه در خریدهای اینترنتی خودداری کنند.
اين مقام ارشد انتظامي در توصيه به شهروندان در خصوص واریز وجه به حساب افراد در پی هک شبکه های اجتماعی نیز افزود: در برخی پروندههای جرائم رایانهای کلاهبرداران پس از دسترسی به حساب کاربری شبکه های اجتماعی افراد به بهانه های واهی از دوستان و اطرافیان شخص درخواست وجه می کنند و اقدام مجرمانه ی خود را صورت می دهند که با برقراری یک تماس تلفنی با شخص در خواست دهنده می توان صحت و سقم موضوع را بررسی کرد.