آسم زمانی بروز می کند که عملکرد سلولهای عضلات در ریه ها مختل و دچار انقباض و سفت شدن شوند.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز مهاباد؛ این سلولها روی سایر سلولها اثر می گذارند و شروع به تولید بیشتر مواد مخاطی غلیظ و جذاب می کنند.
کوتاه شدن تنفس، سفت شدن قفسه سینه، عطسه، سرفه، مشکل در صحبت کردن و حتی از حال رفتن فرد از علائم و نشانه های آسم است.
توجه به توصیه های پزشکان، مصرف برخی غذاها و میوه ها به مقدار نیاز و کاهش مصرف غذاهای کنسروی و حاوی مواد نگه دارنده تأثیر زیادی درکاهش علائم و حملات ناشی از آسم دارد.
بر خی غذاها و میوه ها ازجمله ماهی های پرچرب، توت ها و سبزیجات تیره رنگ، نوشیدن شیر، هویج، آوواکادو، سیر و پیاز و سیب از تشدید آسم جلوگیری و برخی هم مانند فست فود، الکل، میوه های خشک، سوپ فوری و سیب زمینی سرخ شده و نمک آسم را تشدید می کنند.
ماهی های چرب:
منافع بهداشتی اسیدهای چرب امگا ۳ موجود درماهی ها، فراتر از حافظت در برابر بیماریهای قلبی، سکته مغزی، دیابت، و آلزایمر است. این اسیدهای چرب در برابرحملات آسم نیز محافظت ایجاد می کنند و خواص و اثرات ضد التهابی دارند.
توت ها و سبزیجات تیره رنگ:
انواع توت ها و سبزیجات تیره رنگ مانند اسفناج، مقادیر بالای ویتامین ث دارند و مشخص شده که مصرف این ویتامین به تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش خس خس سینه در کودکان مبتلا به آسم کمک می کند.
نوشیدن شیر:
شیر نه تنها منبع بزرگ کلسیم است، بلکه غنی از منیزیوم نیز محسوب می شود؛ یک ماده معدنی کاهنده علائم آسم که در دانه های بذر کتان نیز موجود است.
هویج:
هویج فقط برای حفظ سلامت چشم مفید نیست بلکه بدن را در برابر آسم ناشی از ورزش نیز مصون نگه می دارد. بتاکاروتن موجود درهویج یک نوع آنتی اکسیدان است که در بدن تبدیل به ویتامین آ می شود و باعث افزایش سیستم ایمنی بدن در برابر حملات آسم خواهد شد.
آووکادو:
آووکادو حاوی آنتی اکسیدانی به نام گلوتاتیون است که نگهبان ریه ها در برابر استرس و آسیب بافتها محسوب می شود.
سیر و پیاز:
پیاز حاوی مقدار زیادی ترکیبات ضد التهابی است که می تواند آسم را درمان کنند و علائم آن را کاهش دهد. همچنین مقدار زیادی آنتی اکسیدان فلاوونوئید کوئرسیتین دارد و به طور متوسط حاوی ۵۰ میلیگرم کوئرسیتین است؛ بنابراین اگر به طور روزانه پیاز مصرف کنید، شدت حملات آسم کاهش خواهد یافت. سیرهم به خاطر طبیعت گرم خود یک سبزی مناسب برای درمان آسم و آلرژی به شمار می آید.
سیب:
سیب و آب سیب حاوی فیتوکمیکال ها و مواد آنتی اکسیدانی است که عملکرد ریه را بهبود می بخشند، بنابراین به افرادی که از آسم رنج می برند توصیه می شود هر روز یک عدد سیب بخورند. پژوهش ها نشان می دهند مادرانی که در طول دوران بارداری دست کم هفته ای چهار عدد سیب می خورند، از بروز آسم و آلرژی در کودکان شان پیشگیری می کنند.
فست فود:
یک مطالعه بین المللی در بریتانیا روی دو میلیون کودک، ارتباط بین مصرف غذاهای سریع و خطر ابتلا به آسم را نشان داده است. مصرف سه وعده یا بیشتر فست فودها در هفته خطر ابتلا به آسم را در کودکان و نوجوانان ۳۰۹ درصد افزایش می دهد. محققان تصور می کنند که دلیل این امر با سطح بالای چربی های اشباع شده در این غذاها ارتباط دارد و منجر به ضعف سیستم ایمنی بدن و شروع حملات آسم می شود.
الکل، میوه های خشک، سوپ فوری و سیب زمینی سرخ شده:
تمامی این گزینه ها حاوی سولفیت هستند؛ ماده نگهدارنده ای که می تواند منجر به حملات آسم شده و حتی در کسانیکه حساسیت غذایی دارند شروع کننده آنافیلاکسی باشد.
نمک:
مطالعات دانشمندان نشان می دهد که زیاده روی در مصرف نمک نه تنها سلامت قلب را به خطر می اندازد، بلکه باعث تشدید علائم آسم نیز می شود؛ بنابراین کنترل و مدیریت مصرف نمک باعث کنترل علائم آسم و آلرژی می شود.