فرمانده انتظامی استان اردبیل گفت: ۹۰ درصد پروندههای جرایم سایبری در ۶ ماه نخست امسال در این استان منجر به کشف شده است.
وی اظهارکرد: این موفقیت با ارائه آموزشهای لازم به کاربران، اقدامات پیشگیرانه، کنترل و نظارتهای اصلاحی با همکاری تمامی دستگاهها و مشارکت مردم با محوریت پلیس فتای استان به دست آمده است.
او با اشاره به اینکه هتک حیثیت و نشر اکاذیب بیشترین جرایم فضای مجازی در این استان است، بیان کرد: در این مدت هتک حیثیت و نشر اکاذیب ۳۶ درصد، کلاهبرداری رایانهای ۲۴ درصد، برداشتهای اینترنتی غیرمجاز ۱۸ درصد و سایر جرایم ۲۲ درصد از مجموع جرائم رخ داده در حوزه فضای تولید و تبادل اطلاعات استان را شامل میشود.
عودت ۱۵۰ میلیارد ریال از پولهای برداشتی کلاهبرداران فضای مجازی به حساب اصلی مالباختگان
وی از عودت ۱۵۰ میلیارد ریال از پولهای برداشتی کلاهبرداران فضای مجازی به حساب اصلی مالباختگان خبرداد و اضافه کرد: پلیس فتا همیشه و بهصورت متوالی در عرصه مبارزه با قمار و شرطبندی در سایتها و کانالهای مختلف، مقابله با جولان اراذل و اوباش در صفحات شبکههای اجتماعی، مبارزه با خرید و فروش مواد مخدر و همچنین سلاح سرد و گرم فعال بوده و به دنبال مهمترین ماموریت خود که همان ایجاد محیطی امن برای کاربران این فضاست، میباشد.
مرکز امداد و فوریتهای سایبری در استان اردبیل راه اندازی شد
فرمانده انتظامی استان اردبیل از راهاندازی مرکز امداد و فوریتهای سایبری در این استان با شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ برای پاسخگویی به هم استانیها به صورت شبانهروزی با هدف کاهش وقوع جرم در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی خبرداد.
سردار حسینی گفت: برقراری ارتباط تلفنی با مرکز فوریتهای سایبری پلیس فتا یکی از آسانترین روشهای برقراری ارتباط مردم با این پلیس است و افسران حاضر در این مجموعه به صورت ۲۴ ساعته در حال خدمترسانی و ارائه مشاوره به مردم هستند و در صورت نیاز به شکایتهای مردمی نیز رسیدگی لازم را انجام میدهند.
وی اظهارکرد: این مرکز به منظور ارتقای سطح امنیتی و پیشگیری از جرم در فضای مجازی با تاکید بر مشارکت همگانی و مسئول سازی سایر دستگاهها در مقابله و مبارزه با جرایم سایبری راهاندازی شده است.
وی کاهش زمان پاسخگویی به حملات و جرایم سایبری، کاهش زمان وقوع تا کشف جرایم سایبری، ارائه مشاوره و راهنماییهای لازم به شهروندان و ترسیم راهبردهای پیشگیری اجتماعی و وضعی پلیس فتا را از جمله اهداف راهاندازی مرکز امداد و فوریتهای سایبری در استان اردبیل ذکرکرد.
او با اشاره به اینکه کارآگاهان پلیس فتا با حداکثر توان، تخصص و تعهد از امنیت کاربران فضای مجازی پاسداری میکنند، بیان کرد: پلیس فتای استان اردبیل با آدرس ایمیلی Ardebil_fata@police.ir، آدرس اینترنتی @cyberpolice و وب سایت به آدرس cyberpolice.ir آماده دریافت گزارشهای مردمی با محوریت مبارزه با جرایم سایبری و توسعه امنیت فضای مجازی است.
فرمانده انتظامی استان اردبیل اضافه کرد: شماره تلفنهای ۲۱۸۲۵۷۶۵، ۲۱۸۲۵۷۶۶، ۲۱۸۲۵۷۶۸ و ۲۱۸۲۵۷۴۵ از دیگر راههای ارتباطی با پلیس فتا استان اردبیل است.
استان اردبیل یکی از استانهای امن کشور است.