رئیس پلیس فتا خراسان رضوی گفت: جرایم مرتبط با رمزارزها و کیف پول الکترونیکی در این استان طی نیمه نخست امسال نسبت به مدت مشابه پارسال، ٤٠درصد افزایش داشته است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، سرهنگ جواد جهانشیری افزود: پرونده های مرتبط با کپی کارتهای بانکی و تجهیزات اسکیمر نیز در این مدت نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش ۲۰۰درصدی داشته است.
وی با اشاره به تقویت و افزایش ۲۰۰درصدی تجهیزات هوشمند پلیس فتا در خراسان رضوی ادامه داد: این امر نشانه تغییر سبک زندگی و فراگیر شدن استفاده از تجهیزات نوین و هوشمند توسط شهروندان و سوءاستفاده از آن توسط مجرمان سایبری و همچنین کاهش سن مجرمان در سایه هوشمند شدن ابزارهای الکترونیکی است.
رئیس پلیس فتا خراسان رضوی گفت: شهروندان برای پیشگیری از کپی و اسکن شدن کارت عابر بانک و جلوگیری از دسترسی غیرمجاز به حساب بانکی خود باید هنگام خرید و استفاده از دستگاه کارت خوان، رمز کارت خود را بطور مخفیانه و با حفظ حریم خصوصی وارد کنند و همچنین کارت جداگانه با موجودی حداقلی برای خریدهای معمولی و روزانه خود داشته باشند.
وی افزود: کاربران کانالهای تلگرامی، اینستاگرام، واتس آپ یا هر شبکه اجتماعی دیگر نیز در معرض فریب هستند و کلاهبرداران از طریق این شبکه ها از دارنده ارز دیجیتال می خواهند روی لینک های حاوی بدافزار کلیک کنند و با این ترفند حساب کیف پول دیجیتال قربانی را خالی می کنند.
سرهنگ جهانشیری ادامه داد: روش فروش توکن قلابی نیز موردی از کلاهبرداری است که افراد سودجو و فرصت طلب با تبلیغات کاذب از افراد می خواهند با خرید این توکن های بی اعتبار به ثروت کلان دست یابند.
وی گفت: وصل شدن به سایتهای فیک و قلابی جهت استیک و سپرده گذاری رمز ارزها توسط کاربران ارزهای دیجیتالی هم از مواردی است که تاکنون قربانیانی داشته است.
رئیس پلیس فتا خراسان رضوی افزود: افراد بدون دانش فنی نباید وارد مسیر ارزهای دیجیتالی شوند.