موانع و مشکلات ۳ طرح بزرگ عمرانی و زیربنایی در بهمئی با حضور حجت الاسلام موحد بررسی شد.
نماینده مردم کهگیلویه، بهمئی، چرام و لنده در مجلس شورای اسلامی در بازدید از چندین طرح مهم و حیاتی شهرستان بهمئی گفت: پیشرفت کند، ایجاد موانع و سنگ اندازیها در این سالها، از آب رسانی سد کوثر به شهر لیکک و روستاهای حومه به یادگار مانده و علاوه بر بوجود آوردن مشکلات متعدد در پیشرفت و توسعه این شهرستان، مردم را با چالش بی آبی شدید مواجه کرده است.
حجت الاسلام سید محمد موحد با بیان اینکه، طرح آب رسانی از سد کوثر به شهر لیکک و روستاهای حومه، طرحی است که به دلیل اهمیت آن مورد بازدید قرار گرفت گفت: با بررسی دقیق مشکلات این طرح و شنیدن دلایل تعویق در بهره برداری این طرح، طی این سالها، انتظار میرود که نواقص، نقطه ضعفها و دلایل عدم بهره برداری و تکمیل این طرح در موقع مقرر، مورد بررسی قرار گیرد، تا با رفع موانع و تکمیل و راه اندازی این طرح شاهد شکوفایی این شهرستان، رفع مشکل کم آبی و بی آبی در شهرستان سرافراز بهمئی باشیم.
وی گفت: از اوایل شروع طرح آبرسانی از سد کوثر به شهر لیکک و روستاهای بهمئی، این طرح تاکنون فقط ۴۷ درصد پیشرفت کاری دارد.
بنا به این گزارش گرچه عملیات بهره برداری از طرح آبرسانی سد کوثر به شهرستان بهمئی تاکنون به سرانجامی نرسیده است و به طول انجامید، اما مردم شهرستان بهمئی از مسئولان انتظار دارند، برای تکمیل و راه اندازی این طرح بزرگ هر چه سریعتر اقدام کنند، و تا زمان بهره برداری از این طرح بزرگِ ملی برای تامینِ آب شرب شهر لیکک چارهای بیندیشند.
طرح بزرگِ ملی آبرسانی سد کوثر به بهمئی، مشکل کمبود آب شرب شهری و روستایی و بخشی از آب صنعتی این شهرستان را برطرف میکند ولی به علت مشکلات اعتباری، این طرح در سالهای گذشته پیشرفت فیزیکی مناسبی نداشته است، طرحی که تاکنون ۲۰ کیلومتر از آن اجرا شده و ۳۲ کیلومتر دیگر از کل طرح باقی مانده است.
نکته قابل توجه اینکه، جهت اجرای باقی مانده طرح ۱۲۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل و بهره برداری و خرید لوله و لوله گزاری طرح مورد نیاز بود.
این طرح در مسیری به طول ۵۵ کیلومتر و با اختلاف ارتفاع حدود ۴۰۰ متر و پیش بینی توسعه جمعیت تا افق ۱۴۲۰ طراحی شده است.
قرار بود سال گذشته ۵۵ کیلومتر عملیات لوله گذاری این طرح انجام شود و سال ۱۴۰۰ نیز ایستگاه پمپاژ و مخازن آن تکمیل شود.
هزینه تکمیل این طرح حدود ۲۵۰ میلیارد تومان است و حدود ۱۰ کیلومتر از مسیر، معارضات اجتماعی دارد.
نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی در بازدید از روند ساخت و عملیات بیمارستان ۳۲ تخت خوابی شهر لیکک مرکز شهرستان بهمئی، به بررسی چالشها و مشکلات پیش روی این طرح نیمه تمام پرداخت و گفت: این بیمارستان در زمینی به مساحت ۲۳ هزار مترمربع با زیربنای چهار هزارمترمربع در دست ساخت است و اعتبار اولیه این طرح بالغ بر ۱۵۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی بوده است.
حجت الاسلام موحد، با بیان اینکه، پیشرفت کاری بیش از ۹۸ درصدی این بیمارستان ثابت و راکد مانده، تا چشم مردم منطقه، بویژه بیماران شهرستان به بهره برداری آن و ارائه خدمات بهداشتی، درمانی و پزشکی باز شود افزود: طرحی که دکتر عین الهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به منظور رفع این مشکل، قول داد با جدیت پیگیر احداث، تکمیل و بهره برداری این طرح هستیم و هیچ گونه تاخیر و سهل انگاری در زمینه تاخیر در زمان بهره برداری این طرح پذیرفتنی نیست.
وی با اشاره به اینکه، مردم این شهرستان به دلیل مسافت زیاد با شهرهای همجوار، کمبود بیمارستان، هزینههای سنگین درمان، خطرات و تصادفات جادهای و سختی پذیرش در استانهای همجوار، سالهاست که با مشکلات متعددی به دلیل نبودن بیمارستان مواجه هستند گفت: با برنامه ریزیهای انجام شده، تلاش میشود این بیمارستان به زودی تکمیل، تجهیز و به بهره برداری برسد و خدمات مختلف بهداشتی و درمانی به مردم ارائه شود.
طرح دیگری که مورد بازدید قرار گرفت طرح مواصلاتی محور لیکک در شهرستان بهمئی به جایزان در اُستان خوزستان بود.
نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی گفت: عملیات ساخت مرحله اول طرح مواصلاتی محور لیکک در شهرستان بهمئی به جایزان در اُستان خوزستان با ۵۱ میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات نفت اجرا شد.
حجت الاسلام موحد، طول این محور را ۶ کیلومتر ذکر کرد و گفت: با تکمیل این محور شهرستان بهمئی در مسیر ترانزیتی و کریدور شمال و مرکز به جنوب کشور قرار میگیرد.
شهرستان بهمئی با جمعیت ۵۰ هزار نفر به مرکزیت شهر لیکک در فاصله ۳۵۰ کیلومتری یاسوج مرکز استان کهگیلویه وبویراحمد واقع شده است.