کارخانه اکسین لوله کارون واقع در منطقه برومی اهواز و تولید کننده لوله های کامپوزیتی است که به دلیل عدم حمایتها نابود و کارگرها بیکار شدند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان، وقتی زنگ آغاز تحریمها علیه ایران توسط دشمنان نواخته شد، همگی دست در دست هم گذاشتند که با عزم جدی و تلاش همگانی و راه اندازی خطوط تولید محصولات مختلف و خودکفایی، وابستگی به سایر کشورها را قطع کرده و نشان دهند که در تحریمها هم کارخانهها میتوانند نفس بکشند و به زندگی خود ادامه دهند.
البته در این زمینه، بانکها و مسئولان دستگاههای مختلف هم موظف شدند راههای سرمایه گذاری را هموار و اعتبارها و تسهیلات مختلف را در اختیار تولیدکنندگان قرار دهند، تا علاوه بر تامین نیازها کشور، برای هزاران نفر اشتغالزایی شود.
اما آنچه که عجیب و نگران کننده است، سنگهای بزرگی و گرههای کوری است که به شکلهای مختلف در مسیر تولید و خودکفایی قرار میگیرند و که گرهها با هیچ دندانی باز و سنگها با هیچ تلاشی خرد نمیشوند.
حکایت سنگ اندازیها و مانع تراشی و وقوع شکست را میتوان به وضوح در کارخانه اکسین لوله کارون واقع در اهواز مشاهده نمود.
کارخانه اکسین لوله کارون واقع در منطقه برومی اهواز تولید کننده لولههای جی آر پی (کامپوزیتی) است که به دلیل نیاز مبرم خوزستان به این نوع لولهها در سال ۹۱ به پیشنهاد ستاد سرمایه گذاری استان توسط رحمان صدرایی فر با قبول دیون موقعه بانکی و به مبلغ حدود ۸۰ میلیارد تومان خریداری و راه اندازی میشود.
آقای رحمان صدرایی میگوید: در سال ۹۲ با وجود اینکه کارخانه به صورت ۲۴ ساعته مشغول به تولید بود، سازمان آب و برق خوزستان در قرارداد یکطرفه را بدون اعلام قبلی فسخ کرد و علیرغم پیگیریها مکرر، اما در این زمینه نتیجه حاصل نشد و در نهایتا بانک کارخانه را به اجرا گذاشت.
وی افزود: کارخانه در سال ۹۷ در مرحله اول کارشناسی به مبلغ ۱۸۵ میلیارد تومان ارزش گذاری شد که با اعتراض بانک به مرحله دوم رفت و در این مرحله نیز با مبلغ ۱۸۰ میلیارد تومان دوباره قیمت گذاری شد.
سرمایه گذار کارخانه اکسین لوله کارون اظهار داشت: این هنگام باز هم بانک اعتراض کرد و نهایتا در مرحله سوم با مبلغ عجیب و باورنکردنی ۲۷ میلیارد تومان ارزش گذاری شد و با اعتراض توسط اینجانب در نهایت بهت و ناباوری موافقت نشد و کارخانهای که در سال ۹۱ با کارشناسی خود بانک به مبلغ ۷۸ میلیارد تومان به رهن گذاشته شده بود در دی ماه سال ۹۸ با مبلغ ۲۷ میلیارد تومان به نام بانک ثبت شد.
آقای صدرایی بیان کرد: با این اتفاق، همه زندگی و سرمایه ام نابود شد و کار به جایی رسید که هر چه داشتیم برای بدهیهای شرکت و پرسنل پرداخت کردیم و کارگرهایی که در این کارخانه کار و با حقوق دریافتی امرارمعاش میکردند، بیکار شدند.
بیشتر بخوانید: رونق تولید و اشتغال در گرو جلوگیری از تعطیلی کارخانهها
این ماجرای غم انگیز فقط برای سرمایه گذار کارخانه اکسین لوله کارون نبوده و نیست و بسیاری از سرمایه گذاران و کارآفرینان که همسو با شعار تولید ملی و خودکفایی گام برداشتند، به دلایل مختلف و موانع عجیب، در راه ماندند و توانی برای ادامه مسیر برای آنها باقی نماند.