دبیر کل کمیته ملی پارالمپیک: قبل از حضور در پارالمپیک ۲۰۲۴ پاریس ابتدا باید به فکر حفظ جایگاهمان در بازیهای پاراآسیایی هانگژو سال آینده باشیم.
وی ادامه داد: پیش از آن بازیهای پاراآسیایی هانگژو را داریم که باید جایگاه خود را حفظ کنیم. بازیهای پاراآسیایی جوانان نیز حدود یک ماه و نیم دیگر در بحرین برگزار خواهد شد که این جوانان آینده سازان ورزش پارالمپیک هستند و بیشتر آنها به تازگی ورزش حرفهای را شروع کرده و تاکنون جایی برای کلاس بندی اعزام نشدهاند و این بررسیها ابتدا توسط کلاسبندان داخلی انجام میشود.
دبیر اجرایی کمیته ملی پارالمپیک گفت: ورزشکاران براساس استعدادیابی که شده و آینده نگری اعزام خواهند شد و تلفیقی از کاروان کمی و کیفی خواهد بود و امیدواریم بتوانیم جایگاه دوره قبل را تکرار کنیم.
تابع درباره حضور کیفی در اعزامها، افزود: بحث کیفی نتیجه گراست و اگر میخواهیم بهترین عملکرد را داشته باشیم باید کاروان کیفی اعزام کنیم و نمیتوانیم تنها ورزشکاران خودمان را ببینیم و رقبا را هم باید در نظر بگیریم. اینکه ما تنها پیشرفت ورزشکاران خودمان را ببینم درست نیست، بدون شک باید حریفان را هم درنظر بگیریم مانند اتفاقی که در قایقرانی افتاد و ما حمایت طلایی از ورزشکاران داشتیم، اما حریفانی که حتی رنکینگ پنجم، ششم بودند طلا گرفتند.
وی درباره گلایه برخی ورزشکاران بابت از دست دادن پارالمپیک بدلیل همین اعزام کیفی، افزود: شاید ورزشکاران اندکی باتوجه به سیاستهای پارالمپیک این میدان را از دست دادند، اما از طرفی این سیاست باعث شد برخی دیگر انگیزه بگیرند و حتی طلایی شوند. حتی ورزشکارانی که اعتراض داشتند رکوردهایشان به مدال نمیرسید. برای این موضوع هم اولویت چهارم را درنظر گرفتیم که قهرمان آسیا بودند، اما شاید در جهانی جایگاه سیزدهم یا چهاردهم را داشتند.
دبیر اجرایی کمیته ملی پارالمپیک درباره پیشبینی از جایگاه کسب شده، عنوان کرد: ۲ سال قبل پیشبینی ما بر اساس نتایج دورههای قبل این بود که کشورهایی که ۱۲ مدال کسب میکردند در رنکینگ نهایی بین ۱۰ کشور اول قرار میگرفتند، اما دیدیم که کشورها در این زمینه هم پیشرفت داشتند.
تابع درباره گلایهها و معیار کمیته ملی پارالمپیک در عدم اعزام این رشته، گفت: فوتبال ۵ نفره نسبت به دوره قبلی خیلی فرق کرده بود. عدم اعزام آنها و برخی وزنهبرداران مصوب ستاد بازیها بود و حتی رکوردهای داخلی را برای آنها لحاظ کردیم در حالی که بدون شک رکوردهای آنها در مسابقاتی مانند پارالمپیک باتوجه به شرایط و استرس مسابقات این رکوردها افت خواهد کرد.
وی افزود: این افت برای برخی ورزشکاران انگیزهای شد تا رشد کنند به طوری که ورزشکارانی که در اولویت چهارم بودند در توکیو مدال گرفتند. بررسیهای فنی دقیقی صورت گرفت تا دلایل شکست و ناکامی روشن شود.
تابع درخصوص تغییرات در کادرفنی تیمهای ملی رشتههای مختلف، گفت: این موضوع بر اساس آییننامهای که توسط کمیته ملی پارالمپیک به فدراسیونها ابلاغ شده تعیین میشود. قرارداد کادرفنی رشتههای مختلف تا پایان توکیو ۲۰۲۰ بود که به پایان رسیده است. در ادامه نیز تصمیمگیری با فدراسیونهاست که میخواهند با مربیان قبلی ادامه دهند یا نه. اما تصمیمگیری بر اساس آییننامه خواهد بود.
وی درباره اصلاح آییننامه استخدام ورزشکاران پارالمپیک با وجود گذشت بیش از یک سال، گفت: این موضوع یک امر زمان بر است و تلاشها برای کم شدن و اجرایی شدن این موضوع در حال انجام است.
دبیر اجرایی کمیته ملی پارالمپیک درباره تهیه تجهیزات برای ورزشکاران ملیپوش، اظهار داشت: ورزشکار حرفهای غالباً هزینهها با خودش است مبالغی هم که ما پرداخت میکنیم به عنوان کمک هزینه تجهیزات است نه تمام مبلغ تهیه وسیلهای مانند ویلچر. چون با توجه به حجم بالای ورزشکاران این امکان فراهم نیست. در رشتههای ورزشی المپیکی هم شرایط همینطور است. یک ورزشکار حرفهای باید امکانات اولیه برای حضور و شرکت در مسابقات را داشته باشد تا بتواند به تیم ملی برسد و ملیپوش شود. با این توضیح تجهیزات و کمک هزینه آن به ملیپوشان اختصاص داده میشود. از طرفی تا حدود زیادی برای بروزرسانی تجهیزات کمک شده است. به عنوان مثال بسکتبالیستی که ویلچر خود را از خارج از کشور میآورد باید برای بروزرسانی آن در خارج از کشور اقدام کند.
وی در پاسخ به این سوال که چند درصد از نفراتی که به بازیهای پاراآسیایی جوانان اعزام میشوند شانس حضور در ردههای بزرگسالان را بهعنوان پشتوانه دارند، گفت: سال ۲۰۱۷ آخرین دوره بازیهای پاراآسیایی جوانان برگزار شد. بخشی از این موضوع به خود ورزشکار و خانواده آنها برمیگردد به عنوان مثال برخی اصلا ورزش حرفهای را ادامه نمیدهند و برخی دیگر هم با توجه به علاقه، رکوردها و حریفان تغییر رشته میدهند. البته در رشتههایی مانند وزنهبرداری حدود ۳۰ درصد به بزرگسالان رسیدهاند. از سوی دیگر در رشته بسکتبال با ویلچر این دید را داریم که در بازیهای پاراآسیایی هانگژو در ترکیب قرار بگیرند. ابعاد مختلف در این خصوص دیده شده است تا با توجه به زمان کمی که تا بازیهای پاراآسیایی هانگژو داریم گزینه باشند.
تابع درخصوص حواشی بوجود آمده درخصوص دو ورزشکار جودو مبنی بر تخلف آنها و احتمال تنبیه کمیته ملی پارالمپیک ایران، گفت: ورزشکاران رشتههایی مانند جودو و تکواندو بر اساس رنکینگ سهمیه میگیرند و باید در طول یک سال قبل از مسابقات در رقابتهای مختلف شرکت کنند. از سوی دیگر در بخش نابینایان کلاسهای ورزشکاران متفاوت است از نابینای مطلق داریم تا کمبینا. از طرفی با توجه به شرایط ویژه کرونا در این دوره کلاسبندی نهایی صورت گرفت؛ معمولاً کلاسها برای ۲ سال قابل بازبینی است. همانطور که گفته شد تمام ورزشکاران این رشتهها براساس رنکینگ اعزام شدهاند و در چندین مسابقه شرکت کرده و تأییدیه کلاسبندی حضور در مسابقات را دریافت کردهاند. پس عملاً چنین موضوعی غیرممکن است. هیچ اتفاق نیفتاده که از ما توضیح بخواهند از طرفی اگر چنین اتفاق رخ دهد بدون شک خود کمیته بینالمللی پارالمپیک زیر سوال میرود، چون کلاسبندی و صدور مجوز حضور توسط آنها صورت میگیرد.
مدافعان سلامت، عنوان کاروان ایران در بازیهای پاراآسیایی بحرین
کاروان ورزش ایران با نام «مدافعان سلامت» در بازیهای پاراآسیایی جوانان حاضر میشود.
محمد تابع دبیر کل کمیته ملی پارالمپیک گفت: کاروان کشورمان آذر در بازیهای پاراآسیایی بحرین حاضر میشود و قرار است این کاروان با نام «مدافعان سلامت» و با شعار «ارادت، تلاش و پیروزی» عازم بحرین شود.
وی افزود: کاروان ایران در دوره پیشین بازیهای پاراآسیایی جوانان دوم شد.