معاون فناوری اطلاعات و ارتباطات نیروی انتظامی با بیان این که فصل الخطاب درباره سند خودرو؛ قانون است، گفت: همه تلاش پلیس؛ تسهیل کار مردم است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سردار احمد دولتخواه در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با بیان این که تراکم مراجعه ها به مراکز شماره گذاری خودرو به دلیل تعطیلی این مراکز و محدودیت های اعمال شده بر اثر کروناست، افزود: امسال حدود پنج میلیون نفر از سامانه نوبت دهی اینترنتی این مراکز استفاده کردند و کار آنها در مراکز شماره گذاری به طور میانگین در 10 دقیقه انجام می شود.
وی گفت: سه مرکز شماره گذاری خودرو که به صورت آزمایشی با نوبت دهی اینترنتی فعال هستند؛ ماهانه چهار هزار نقل و انتقال خودرو انجام می دهند.
سردار دولتخواه افزود: تلاش می کنیم تعداد این مراکز در کلانشهرها افزایش یابد.
وی گفت: پلیس برای انجام مأموریت های خود باید به داده های مورد نیاز دسترسی داشته باشد و یکی از اهداف طرح هوشمندسازی پلیس، ارائه داده ها به صورت برخط به مأموران میدانی است.
معاون فناوری اطلاعات و ارتباطات نیروی انتظامی با بیان این که زیرساخت های تبادل داده بین مأموران پلیس و مراکز داده برقرار شده و دریافت استعلام امکان پذیر است، افزود: در برنامه سه ساله برای هوشمندسازی؛ سه هدف محوری تعریف کرده بودیم که تا حدودی به آنها دست یافته ایم.
سردار دولتخواه گفت: تأکید ما نشان دادن هوشمندسازی پلیس در زندگی مردم است و بخشی نیز برای مأموریت های پلیس به کار گرفته می شود.
وی افزود: هدف هوشمندسازی؛ ارائه بیشترین خدمت به مردم است و این خدمات رسانی را در بستر فناوری ارائه می دهیم.
سردار دولتخواه گفت: اکنون اپلیکیشن پلیس من 18 خدمت را ارائه می دهد و به عنوان نمونه اگر کسی یک بار احراز هویت شده باشد می تواند از خانه برای دریافت گذرنامه اقدام کند، البته سیم کارت باید به نام فرد باشد.
وی افزود: موضوع هوشمند سازی لباس پلیس راهنمایی و رانندگی و مأموران کلانتری ها انجام و روی آنها دوربین نصب شده است.
معاون فناوری اطلاعات و ارتباطات نیروی انتظامی گفت: سازمان راهداری و شهرداری ها بر اساس قانون مسئول نصب و راه اندازی دوربین ها در راه ها و جاده های کشور هستند و پلیس فقط از آن بهره برداری می کند.
سردار دولتخواه افزود: بیشتر دوربین ها فعال هستند و اگر دوربینی خراب باشد آن را به سازمان مربوط اعلام می کنیم.
وی با بیان این که زمینه تبادل داده ای برخط بین نیروی انتظامی با دیگر سازمان ها برقرار شده است، گفت: در این زمینه تبادل داده با قوه قضائیه اجرایی شده است و اکنون بیش از 700 کلانتری با قوه قضائیه تبادل برخط دارند.
سردار دولتخواه افزود: ستاد اربعین نیز برای صدور کارت واکسن و بررسی گذرنامه ها از این بستر استفاده کرد.
وی با بیان این که داده ها باید در اختیار افراد ذیصلاح و متناسب با مأموریت ها و کار تخصصی آنها قرار گیرد، گفت: فایده هوشمندسازی؛ تصمیم گیری پلیس بر اساس داده در مأموریت است.
معاون فناوری اطلاعات و ارتباطات نیروی انتظامی افزود: اکنون بیشتر گشت های کلانتری به سامانه جی پی اس متصل هستند و موقعیت آنها به صورت برخط مشخص است.
سردار دولتخواه گفت: با استفاده از این سامانه؛ جغرافیای جرم به سرعت مشخص می شود و مأمور بالادستی بر گشتی پلیس در حوزه تعریف شده نظارت دارند.
وی افزود: درباره گشت های پلیس راه نیز بر اساس تبادل داده ای؛ مأموران پلیس راه در نزدیکی محل های حادثه خیز حضور دارند.
سردار دولتخواه درباره ره گیری گوشی های سرقتی نیز گفت: هوشمندسازی باید در همه سازمان ها ایجاد شود و اگر موقعیت داده های گوشی های هوشمند سرقتی در اختیار پلیس قرار گیرد به سرعت اقدام می کنیم.
وی افزود: زمانی که همه داده ها در اختیار پلیس نیست؛ کار مشکل می شود.
معاون فناوری اطلاعات و ارتباطات نیروی انتظامی گفت: هوشمندسازی؛ کشف جرم را نیز تسهیل کرده است و در مناطقی که به صورت آزمایشی هوشمندسازی را در زمینه کشف جرم اجرا کرده نتایج خوبی گرفته ایم.
سردار دولتخواه افزود: در بحث هوشمندسازی؛ یک جلسه با صندوق نوآوری و شرکت های دانش بنیان برگزار و نیازمندی های خود را اعلام کردیم.
وی گفت: در جلسه دیگری با دانشگاه آزاد نیز از آنها برای تأمین نیازهایمان کمک خواستیم و اکنون با 25 دانشگاه توافقنامه داریم.
سردار دولتخواه افزود: در حوزه های نرم افزاری و تجهیزات امنیتی؛ همه نیازمان را از داخل تأمین می کنیم و در بخش سخت افزار؛ هر آن چه که در داخل تولید شود؛ استفاده می کنیم اما برای تأمین برخی تجهیزات عمومی؛ از روش های گوناگون استفاده می کنیم.
وی گفت: دلیل افزایش جرایم در فضای مجازی؛ حرکت زندگی مردم به این سمت و بسیاری از خدمات و فرصت های کسب و کار؛ در فضای مجازی ایجاد شده است، بنابراین مجرمان نیز به این فضا کوچ کرده اند.
معاون فناوری اطلاعات و ارتباطات نیروی انتظامی افزود: پلیس برای برخورد با جرایم در فضای مجازی برنامه ریزی کرده است و مأموریت خود را در این زمینه انجام می دهد.
سردار دولتخواه درباره خطای دوربین های سرعت سنج هم گفت: ممکن است سنسور برخی از این دوربین ها نیاز به کالیبره داشته باشد که باید دستگاه هایی که مسئول نصب و راه اندازی آنها هستند؛ دوره ای این دوربین ها را کالیبره کنند و پلیس در این زمینه اختیاری ندارد.
وی درباره تشخیص چهره به وسیله دوربین های پلیس نیز گفت: در این زمینه روی لبه ی فناوری دنیا هستیم.