طرح "طاها" نظارت دقیق بر بازار استاندارد کالاها در زنجان
متخصصان تولید کالا در تدوین استانداردها دخالت دارند و بعد از آزمایش های تجربی ، تحقیقاتی به استانداردهای ملی می رسند و در واقع در اختیار مردم می گذارند.
به گزارش گروه علمی و فرهنگی
خبرگزاری صداوسیمای مرکز زنجان؛ مدیرکل استاندارد استان زنجان با بیان اینکه تشدید نظارت ها کافی نیست و باید مردم نقش آفرین باشند، گفت: در طرح "طاها" نظارت بر بازار بحث تقلب بیش از گذشته به روز رسانی شده، تقلبهای خطرناک و باور نکردنی مشاهده شده که این موضوع تجدید نظر در استانداردها را ضروریتر کرده است.
داریوش اشکانی پور با اشاره به اینکه همچنان تقلب در بازار وجود دارد افزود: نقش رسانه های گروهی و مردم در نظارت ها مهم است چرا که طرحهای اجرا شده پس از انقلاب ، این مهم را بهخوبی اثبات می کند و در سالهای اخیر عموم مردم به عنوان یک بازرس وارد کارزار شده اند.
وی با بیان اینکه در زمان حاضر استانداردها هر پنج سال مورد بازنگری قرار گرفته و روز آمد می شوند ، اظهار داشت: گاهی اوقات این نیاز وجود دارد که یک استاندارد پس از تدوین ، مدتی بعد طبق گزارش های دریافتی مورد تجدید نظر قرار بگیرد که در این میان استاندارد آبلمیو و فرآورده های گوشتی با توجه به تقلب های انجام گرفته به روز رسانی و عرصه بر متخلفان تنگ تر شده است.
این مسوول با تاکید بر اینکه آشنایی مردم با حقوق شهروندی می تواند به جامعه ای سالم منتهی شود، گفت: این مهم ضریب اطمینان را بیشتر می کند و مشارکت مردم در کاهش مشکلات بسیار اثرگذار است.
اشکانی پور با اشاره به اینکه برخی از ستانداردها به طور مستقیم باسلامت و جان مردم سرو کار دارند که توسط شورای عالی استاندارد به عنوان استانداردهای اجباری تعیین و ابلاغ می شود، افزود: وقتی استاندارد کالا یا خدماتی اجباری میشود، تولید، توزیع، تمرکز و فروش آن تحت هر شرایطی بدون نشان استاندارد ممنوع است.
وی با بیان اینکه کارشناسان استاندارد در سراسر کشور در طرحی با عنوان "طاها" که توسط مجلس شورای اسلامی مصوب شده و همه ساله برای اجرای آن اعتباری تخصیص داده می شود، مشارکت میکنند، گفت: این طرح به عنوان کار تکمیلی در خصوصی بازرسی از بازار انجام می گیرد که در اجرای این کار کارشناس به عنوان یک مصرف کننده به فروشگاه مراجعه، کالاها را خریدار ی می کنند و توسط آزمایشگاههای همکار مورد آزمون و با استانداردها مطابقت می دهند که در صورت عدم مطابقت نسبت به جمع آوری آن مبادرت می شود.
وی افزود: همه ساله سازمان بین الملل استاندارد ، شعاری را به عنوان شعار جهانی استاندار تعیین می کند که امسال" شعار " چشم انداز مشترک برای جهانی بهتر " را تدوین و به سازمان های عضو اعلام کردند که این مهم با توجه به نیازهای جوامع بشری و چشم انداز ترسیم شده انجام می گیرد.
وی با بیان اینکه امسال این شعار به دلیل شرایط کرونایی انجام گرفته است ، ادامه داد: این بیماری تمامی دنیا را تحت تاثیر خود قرار داده و مشکلات جهانی موجب شده همه کشورها به فکر حل معضلات باشند.
وی با تاکید بر اینکه استانداردها نقش اساسی در گفتمان مشترک ایفا می کند ، اظهار داشت: استانداردها می تواند روش ها و فرآیندهایی را تعیین کنند که همه مردم از آن متنبع شوند و به یک گفتمان مشترک می رسند که تا از آن بتوانند برای سلامت جامعه استفاده کنند.
اشکانی پور افزود: نیاز کنونی ایجاب می کند همه مردم دست به دست هم بدهند با یک گفتمان مشترک همان استانداردها بتونند اقدامات مختلفی را برای زندگی بهتر تعیین کند، در این میان سازمان ملی استاندارد ایران کارهای مختلفی را انجام داده بطوری که در چند سال گذشته بالغ بر ۳۳ هزار استاندارد را تدوین کرده است.
وی با تاکید بر اینکه تدوین یک استاندارد ملی یک فرآیندی را در بر می گیرد، خاطرنشان کرد: بر این مبنا همه آحاد متخصصان تولید کالا در تدوین استانداردها دخالت دارند و بعد از آزمایش های تجربی ، تحقیقاتی به استانداردهای ملی می رسند و در واقع در اختیار مردم می گذارند.