استقرار کشاورزی پایداراز سال ۱۳۹۳ با رویکرد یافتن تعادل صحیح بین نیاز به تولید غذا و حفظ زیست بومها در استانهای آذربایجان غربی ،شرقی و کردستان اجرا می شود
در کشاورزی پایدار با استفاده از تکنیکهای کشاورزی حافظ محیط زیست، سلامت همگانی و رفاه حیوانات فرآوردههای گیاهی و حیوانی، از جمله غذا، تولید میشود. کشاورزی پایدار این امکان را فراهم میکند تا بتوانیم غذاهای سالم تولید کنیم بدون آنکه توانایی نسلهای آینده را برای تولید غذا به خطر بیندازیم. کلید کشاورزی پایدار یافتن تعادل صحیح بین نیاز به تولید غذا و حفظ اکوسیستمهای محیطی است.
همچنین کشاورزی پایدار، مقاومت اقتصادی مزارع را افزایش میدهد و به کشاورزان کمک میکند تا کیفیت زندگی خود را بهبود بخشند.
اجرای استقرار کشاورزی پایدار در آذربایجان غربی از سال ۱۳۹۳ شروع شده است.
پروژه همکاری در احیای دریاچه ارومیه از طریق مشارکت جوامع محلی در استقرار کشاورزی پایدار، از سال ۱۳۹۳ با حمايت مالی دولت ژاپن و جزء پروژههای برنامه عمران سازمان ملل متحد (UNDP)، در سه استان آذربایجان غربی و شرقی و کردستان ودر شهرستان هایی که در حوضه آبریز دریاچه ارومیه قرار گرفته اند در حال اجرا می باشد.
این طرح بین المللی برای یک دوره ۱۰ ساله برنامه ریزی و اجرا میشود که سازمان ها و ارگانهای مختلفی در اجرای طرح مشارکت دارند که از آن جمله میتوان به سازمان حفاظت محیطزیست و طرح ملی حفاظت از تالابهای ایران، وزارت نیرو، دانشگاههای صنعتی شریف، ارومیه و تبریز، سازمان های جهادکشاورزی سه استان یاد شده و ادارات کل حفاظت محیط زیست سه استان و نیز مدیریت های جهادکشاورزی شهرستانهای واقع در حوضه آبریز دریاچه ارومیه و نیز شرکتهای فنی و مشاوره ای کشاورزی بعنوان مجری، دستاندرکاران اجرای کشاورزی پایدار میباشند.
آرمین حبیبی کارشناس فنی استانی طرح حفاظت از تالاب های ایران بااشاره به اینکه این طرح با اهداف کلی کاهش ۴۰ درصدی مصرف آب کشاورزی، کاهش حدود ۳۰ درصدی سموم و کودهای شیمیایی، کاهش حدود ۲۰ درصدی آلایندههای کشاورزی و افزایش حداقل ۲۰ درصدی درآمد کشاورزان برنامه ریزی و اجرا می شود