کادر درمان استان زنجان با همراهی و همت بسیجیان در قالب طرح شهید سلیمانی، تاکنون ۸۹۰ هزار دُز واکسن به مردم استان زنجان تزریق کرده است.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری صدا و سیمای مرکز زنجان ؛ همه چیز از یک خبر آغاز شد ستاد ملی کرونا و گزارشی از پیک پنجم کرونا در کشور.
یک آمار قابل توجه از زنجان از زبان وزیر بهداشت.
به گفته دکتر عین اللهی روند پیک پنجم کرونایی در استان زنجان پایینتر از نرم کشوری است ؛ این یعنی در کنترل بودن بیماری کرونا در استان.
وزیر بهداشت یکی از عوامل دخیل در این ارتباط را اجرای صحیح طرح شهید سلیمانی در این استان می داند.
حالا این خبر بهانه ی خبری گزارش من از روند اجرای طرح شهید سلیمانی در استان می شود.
سه شنبه ساعت ۹ صبح ورزشگاه امام علی سپاه انصار المهدی استان زنجان ، مقدمات یک برنامه اجتماعی در قالب طرح شهید سلیمانی و اجرای آن در محلههای پرتراکم شهر وخانه به خانه در مسیر بیماریابی.
بسیج دوباره به خط شده است.
پشت لب خیلی از کسانی که در صنعت خدمت قرارگرفته هنوز سبز نشده است این به خط شدنها ناخودآگاه من را به یاد دفاع مقدس میاندازد.
بگذریم... به فرمان فرمانده میدان ، مقدمات کار دوباره چک میشود محل عملیات منطقه بی سیم و اسلام آباد زنجان است.
به گفته فرمانده سپاه انصار المهدی استان این طرح ، پنجمین مرحله از طرح شهید سلیمانی در استان زنجان است که در آن ۳ هزار بسیجی دوره دیده به صورت منظم ، بسیج جامعه پزشکی به همراه متخصصان ، همه در پایگاه ، قرارگاه زده و با همه امکانات و نیروهای انسانی در حال فعالیت هستند و نقشهای مختلفی ایفا میکنند.
به گفته سردار کرمی در این طرح در قالب کمکهای مؤمنانه بیش ۱۳۰ میلیارد تومان کمک نقدی و غیرنقدی از سوی مردم و خیرین با تشکیل بانک اطلاعلاتی وشناسایی خانوادههای آسیب دیده از کرونا به صورت مستمر کمک رسانی شد.
در این طرح همچنین بسیج محلات ، خانه به خانه ، علاه بر بستههای معیشتی ، بستههای بهداشتی در اختیار مردم قرار داده و در تمام محلات فعال هستند.
فرمانده سپاه انصار المهدی استان میافزاید:در بحث مراقبتی طرح شهید سلیمانی بسیجیان ؛ پزشکان وکارشناسان بهداشت و درمان را همراهی میکنند.
سردار کرمی با بیان این که دوبخش نظارتی برای تسریع فعالیت بسیجیان تشکیل شده است، افزود: یکی تیمهای نظارتی بهداشتی است که در این گروه اطلس تهیه شده است و به نقاط آلوده توجه ویژ های میکنند و از افراد دوره دیده برای تزریق واکسن کرونا استفاده شده است و یک بخش دیگر هم تیمهای نظارتی در اصناف و بازاریان است که این تیمهای عملیاتی هم شبانه روز در حال فعالیت هستند.
این پایگاهها در شهرستانهای استان هم فعال است.
با توضیحات فرمانده سپاه انصارالمهدی استان تصمیم می گیرم با یکی از این گروهها همراه شوم.
خانم محمدی یکی از اعضای گروه عضو فعال بسیج و دانشجوی یکی از رشتههای زیرمجموعه پزشکی است.
امروز نوبت استراحت اوست که تیم را در این طرح همراهی می کند.
علی دیگر از اعضای گروه نوجوان ۱۷ سالهای است که برای کنکور خود را آماده می کند.
همان مسیر کوتاه پادگان تا اسلام آباد فرصتی است که با بچههای گروه آشنایی بیشتری پیدا کنم ، کرونا همه را حسابی درگیر خودش کرده است و همه ، دغدغه این ویروس را با جان و دل احساس میکنند.
خانم محمدی دایی و علی آقا هم پسرعمه اش را در همه گیری کرونا از دست داده است.
تازه صحبتهای من گل انداخته بود که به محل اجرای طرح رسیدیم ، ۲۰ متری اسلام آباد نخستین دری را که همراه گروه می زند.
بانوی سالخوردهای در را پس از چند دقیقه باز می کند .
گرد پیری بر رخسارش نشسته و با کمک عصا او را سرپا نشان می دهد.
اندکی بعد پیرمردی هم دنبال بانوی خانه در مقابل در حاضر میشود خودمان را معرفی میکنیم و اندکی از طرح واکسن خانه به خانه میگوییم.
مادر بی درنگ آستین را بالا میزند سرگروه از او میخواهد که ازبین واکسنهای موجود یکی را برای تزریق انتخاب کند مرد خانه درگوشی میگوید: برکت
من سوال برایم ایجاد میشود درباره علت انتخابش می پرسم میگوید ایرانی است ومطمئنتر.
تا تیم آماده تزریق واکسن میشود سؤال خودم را که حس می کردم سؤال خیلیهای دیگر باشد تلفنی از دکترصائینی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان می پرسم.
دکتر صائینی مثل همیشه با روی گشاده این گونه جوابم را میدهد در طرح واکسن و اهمیت واکسینه شدن حداکثری مردم بهترین واکسن ، در دسترسترین آن هاست.
او همه واکسنهای مورد تأیید وزارت بهداشت را برای واکسنیه شدن پیشنهاد میکند.
تا صحبتهای من با معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان به سرمی رسد کار واکسن این عضو خانواده هم به اتمام میرسد و در خانه همسایه دیگر را میزنیم انگار آنها از حضور تیم واکسیناسیون آگاهی پیدا کرده اند ، با نخستین زنگ به استقبال میآیند.
خانواده ۵ نفره ، پدر خانه به دلیل شرایط سنی پیشتر واکسن زده است، ولی مادر و فرزندان گویا فرصت واکسن زدن را پیدا نکرده اند.
مادرکارهای خانه را بهانه می کند، ولی دخترخانه که دانشجو است می گوید: چند روز پیش برای طرح واکسیناسیون دانشجویی نام نویسی کرده است.
در این پلاک هم مادر خانه واکسینه میشود، پزشک گروه به خاطر شرایط جسمی وسنی توصیههایی برای پس از واکسیناسیون میکند.
پلاکهای متعدد در طرح خانه به خانه شهید سلیمانی را برای تزریق واکسن پشت سر میگذاریم ، پس از دوساعتی که با گروه همراهیم در آخرین پلاک وآخرین ماموریت این بخش از کار ، به خانه تقریبا بزرگ میرسیم.
زنگ در را که میزنیم پس از دقایقی پسری تقریبا نوجوان در را به رویمان بازمی کند نگرانی از چهره اش هویداست.
ما را با همان نگرانی به خانه دعوت میکند پدر در بستر بیماری است .خانواده نگران از این بیماری ، او را در خانه بستری کرده اند تنها در مان برای او را داروهای گیاهی و خانگی انتخاب کرده اند.
تست سرپایی نخستین انتخاب خانم محمدی برای تشخیص بیماری اوست.
در کمال تعجب آزمایش او مثبت است دیگر اعضای خانواده هم تست سریع میشوند. موضوع ، برای کنترل این خانواده با مرکز بهداشت منطقه در میان گذاشته می شو د و تصمیم بر این میشود پدر خانواده که حال ناخوش تری دارد به یکی از مراکز نگهداری بیماران کرونایی راهنمایی شود.
تیم با خودرو اورژانس حامل بیمار کرونایی به هتل سپهریکی از مراکز درمانی تحت درمانی تحت نظارت طرح شهید سلیمانی سپاه انصارالمهدی استان اعزام میشود ما هم آنها را همراهی میکنیم.
همه چیز انگار برای تیمار داری بیماران آماده است مکانی بسیار مناسب برای استراحت و درمان بیماران کرونایی محلی با حدود ۸۷ تخت.
اینجا هم عموما نوجوانان داوطلب بسیجی آماده خدمت هستند. هتل سپهر که یکی از مراکز خدماتی شده است؛ حدود یک سالی می شود که به محل اسکان و استراحت بیماران کرونایی تبدیل شده است.
جایگاه ممتاز استان زنجان در تست گیری با همت طرح شهید سلیمانی
استاندار زنجان هم اجرای این طرح را در استان موفق ارزیابی میکند ومی گوید:هدف طرح شهید سلیمانی این بود که از همان ابتدا
حقیقی با اشاره به سه نکته از طرح شهید سلیمانی می گوید: نخست این که در طرح شهید سلیمانی بیش از ۳ هزار بسیجی پای کار آمدند و جایگاه ممتازی در کشور در تست گیری به خود کسب کنیم.
نکته دوم این که بحث رهگیری بود که به ازای هر فرد مبتلا شده خانواده آن فرد را هم پیدا می کردیم و به کمک بسیجیان وسپاهیان توانستیم به ازای هر ۱۰ نفر بیش از ۸ ونیم نفر را رهگیری کنیم.
نکته سوم هم این که در طرح واکسیناسیون بسیج پای کار آمد و توانستیم تا کنون ۸۹۰ هزار دز واکسن تزریق کنیم ، هم اکنون با ۱۴۸ تیم روزانه ۳۰ هزار دز واکسن تزریق کردیم.
همین امروز میزان اشتغال تختهای بیمارستانی در استان براساس اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ۵۲۰ تخت است.
البته براساس این آمار تاکنون متاسفانه در استان زنجان هزار و ۷۲۷ نفر بر اثر بیماری کرونا از بین ما رخت بربسته اند.
کار بستری پدرخانه در هتل سپهرزنجان به سرانجام رسیده و تیم برای مأموریت پس از ظهر راهی مجموعه امام علی میشود.
مسیرادامه دارد...
صدای اذان از منارههای مساجد شهر به گوش می رسد فرصت را برای اقامه نماز اول وقت در مسجد مغتنم میشمارم به مسجد که میرسم با شورو حال عجیبی مواجه میشوم ردیفهای منظم بستههای غذایی تقریبا همه مسجد را پرکرده است.
نمازجماعت که تمام می شود مسیر اداره را در پیش می گیرم ساعت ۱۴ اینجا تهران خبرگزاری صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران آرم خبر ۱۴ مرا به خود میآورد.
تیتر یک خبر ۱۴؛ با واکسیناسیون عمومی ، کرونا در حال رنگ باختن است.
انگار زنگ خبرهای خوش ضدکرونایی نواخته شده است و قد ارادهها از سرکشی کرونا بالا رفته است.
اکرم شجاعی خبرگزاری صداوسیما زنجان