نماینده تربت حیدریه در مجلس گفت: اگر جهاد سازندگی به عنوان نهادی مستقل و متولی امور روستاها دوباره احیا شود، میتواند زمینه توسعه پایدار مناطق روستایی را فراهم سازد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، محسن زنگنه افزود: نهاد جهاد سازندگی که در سال های ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی به فرمان حضرت امام خمینی (ره) ایجاد شد، تجربه ای موفق از نقش نهادهای انقلابی در حوزه توسعه بود و خدمات بسیاری به حوزه توسعه روستایی ارائه کرد.
وی ادامه داد: متاسفانه وقتی جهاد سازندگی با وزارت کشاورزی ادغام شد، مدیریت امور روستاها دچار پراکندگی و تشتت شد و در حال حاضر دستگاه های زیادی در حوزه مدیریت روستاها مدعی هستند اما یک نهاد مستقل برای توسعه روستایی نداریم.
زنگنه گفت: اگر نهادهای موازی در بحث مدیریت روستاها حذف شوند و نهادی مثل جهاد سازندگی به شکل مستقل متولی بخش روستایی شود، بحث خدمت رسانی و مدیریت در روستاها تسهیل می شود.
نماینده تربت حیدریه، زاوه و مهولات در مجلس شورای اسلامی افزود: در حال حاضر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی هم در بحث توسعه روستایی قانون خود را دارد که در صورت احیای جهاد سازندگی، باید تعاملش با بنیاد مسکن مشخص شود.
زنگنه گفت: اداره منابع طبیعی و آبخیزداری هم با ملی کردن بسیاری از زمین های روستایی امکان توسعه و رشد را از روستاها گرفته است که باید رابطه جهاد سازندگی در صورت احیای دوباره با اداره منابع طبیعی هم معلوم شود.
این نماینده مجلس ادامه داد: هرچند در ۴۰ سال گذشته در حوزه راه، آب و جاده های روستایی پیشرفت چشمگیری داشته ایم، اما میزان رشد جمعیت در روستاها منحنی نزولی را طی کرده و شاهد کاهش جمعیت در روستاها و افزایش شهرنشینی بوده ایم.
شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربت حیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب غربی مشهد قرار دارد.
شيوه جهادي = مردمي = دانش بنيان
بايد شيوه جهادي بطور رسمي - قانوني - مورد حمايت و ترويج قرار گيرد.
بخش خصوصي - پيمانكاران - كارخانه داران - صاحبان بنگاه هاي مختلف اقتصادي .................... همه مردم مسلمان بايد بتوانند براي انجام كارها به شيوه جهادي از حمايت قانون - حمايت دولت - ..... بهره مند شوند. ان شاءالله