وزارت امورخارجه آلمان از مخالفت شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد با مستند سازی واقعیات جنگ یمن، ابراز تاسف کرد.
کریستوفر بورگر در نشستی خبری افزود: ما شاهد تضییع اساسی حقوق بشر در یمن هستیم و تمدید ماموریت کمیسیون مستقل و بین المللی مستند سازی درباره این تضیع حقوق بشر میتوانست برای رسیدگی به فرایند سیاسی آینده در این کشور سرنوشت ساز باشد.
سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان افزود، ما فعالانه برای تمدید این ماموریت اقدام کردیم.
شورای حقوق بشر سازمان ملل شامگاه پنجشنبه (دیروز) با اختلاف آرای بسیار اندک به پایان مأموریت بازرسان خود در یمن رأی مثبت داد.
اعضای این شورا در رأیگیری شب گذشته بر سر تمدید دو ساله یا لغو مأموریت این بازرسان که بر روی احتمال وقوع جنایات جنگی در یمن تحقیق میکردند، به بحث پرداختند.
در این رأیگیری از ۴۷ عضو شورا، ۲۱ عضو با تمدید مأموریت بازرسان مخالفت کرده و ۱۸ عضو دیگر موافق بودند. هفت عضو نیر رأی ممتنع دادند و نماینده کشور اوکراین نیز غائب بود. این طرح را نماینده کشور هلند مطرح کرده بود.
فعالان حقوق بشر میگویند که دولت عربستان سعودی به شدت برای عدم تصویب این طرح فشار آورده است.
«عبدالرشید الفقیه» مدیر اجرایی سازمان حقوق بشری «مواطنه» در یمن در این خصوص گفت: «شورای حقوق بشر قصد داشت با همکاری سازمانهای حقوق بشری ساز و کار جدیدی را برای تحقیق در خصوص وقوع جنایبات جنگی در یمن آغاز کند که پایان مأموریت تیم بازرسان یک هدیه با ارزش برای ناقضان حقوق بشر در یمن و ضربه دیگر به قربانیان جنگ است.»
در تاریخ ۱۴ سپتامبر (۲۳ شهریور) این شورا با فشار و لابیگری عربستان سعودی مانع از قرائت گزارش تیم بازرسان در خصوص جنگ یمن شد.
در این گزارش عربستان سعودی، دولت مستعفی یمن و گروه «المجلس الانتقالی الجنوبی» (شورای انتقالی جنوب) به ارتکاب جنایت جنگی متهم شده بودند.
رژیم سعودی ضمن مخالفت با قرائت این گزارش مدعی شده بود که اطلاعات بازرسان سازمان ملل «سیاسی» و «جانبدارانه» ارائه شده است.