تعمیر لوازم الکترونیکی مهارتی است که نسبت به بسیاری دیگر از حرفهها هم قابل دسترستر است و هم با فراگیری و اشتغال به آن میتوان درآمدزایی منحصر به فردی داشت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ در این قسمت از برنامه حرفهای شو به سراغ چند جوان در یک محیط کوچک کاری رفتیم که کار خود را از نوجوانی و با هیچ سرمایهای شروع کردند، اما اکنون به اشتغالزایی برای افراد بسیاری در نقاط مختلف کشور رسیده اند.
آقای بهنام خادمیان که کار خود را از ۱۵ سالگی آغاز کرده است میگوید: از همان ابتدا به دلیل علاقهای که داشتم در یکی از آموزشگاههای سازمان آموزش فنی و حرفهای کار تعمیر موبایل و رایانه را آموختم.
این کارآفرین با اشاره به نقش مهم نیاز سنجی در انتخاب یک کسب و کار اضافه میکند: حداقل یک تلفن همراه در دست هر فردی وجود دارد و با توجه به افزایش قیمت این وسیله مهم ارتباطی، بسیاری از مردم به دلیل صرفه اقتصادی، تعمیر تلفن همراه خود را انتخاب میکنند نه تغییر آن. به همین دلیل این بازار اشباع نمیشود چراکه نیاز مردم را تامین میکند.
او که حالا یک شریک کاری هم دارد میگوید: برای پیشرفت در یک حرفه نمیتوان فقط به دانش و مهارت خود تکیه کرد بلکه با همکاری با افراد خبره دیگر میتوانیم کسب و کار خود را رونق ببخشیم.
مرتضی دلاور شریک کاری اوست؛ همان کسی که نقش مکمل را برای بهنام داشته است.
مرتضی که تخصصش در تعمیر سخت افزار و نرم افزار است دلیل موفقیتش را همان قدمهای ابتداییش میداند.
او میگوید: ۱۲ سال بیشتر نداشتم که یکی از آشنایانم با تعمیر یک رایانه ۵۰ هزارتومان دریافت کرد؛ آن زمان این مبلغ، مبلغ بالایی بود و همین من را تشویق کرد که وارد این کار شوم البته در ابتدا به صورت رایگان کار تعمیرات را انجام میدادم، اما رفته رفته که شناخته شدم، این مهارت منبع درآمدزاییم شد.
او در آمدزایی در تعمیر لوازم الکترونیکی را فرصتی استثنایی ارزیابی میکند و میگوید: بسته به نوع ابزاری که تعمیر میکنیم اجرت کار نیز متناسب با همان نوع خدمت محاسبه میشود به طوری که یک فرد با تجربه در یک دقیقه میتواند یک بورد را با مبلغی حدود ۶۰۰ هزار تومان تا حدود ۲ میلیون تومان تعمیر کند.
البته درآمد زایی فقط گوشه کوچکی از اثرات مهارت آموزی است؛ اشتغالزایی برای دیگران مهمترین و با ارزشترین کاری است که از نتایج مهارت آموزی محسوب میشود؛ مثل این گروه حرفهای که برای تعداد زیادی از مردم کشورمان حتی در دورافتادهترین مناطق روستایی توانسته اند اشتغالزایی کنند.
کسب و کاری که نه جنسیت و سن و سال میشناسد و نه حتی یک مکان بزرگ آنچنانی؛ بلکه به صورت غیر حضوری و در منزل هم میشود تلفن همراه، لپتاپ، کامپیوتر یا هر نوع لوازم الکترونیکی دیگر را تعمیر کرد.
شما علاقهمندان به یادگیری این مهارت میتوانید به آموزشگاههای دولتی یا آزاد سازمان آموزش فنی و حرفهای مراجعه کنید و حتی میتوانید به صورت تجربی در کنار افرادی که خاک این کار را خورده اند قرار بگیرید، شاگردی کنید، یاد بگیرید و حرفهای شوید.
اگر شما هم با سرمایه مهارت صاحب کسب و کاری هستید میتوانید سوژههای خود را به صفحه مجازی این برنامه به آدرس herfeiisho ارسال کنید.
۰۹۱۲۳۹۶۲۹۴۶