پنجاهمین دوره کشتی فرنگی قهرمانی جهان دقايقي ديگر با حضور ملی پوشان ایران در شهر اسلو نروژ آغاز خواهد شد.
برنامه ملی پوشان ایران به این شرح است:
** پنجشنبه ۱۵ مهر:
* وزن ۵۵ کیلوگرم:
- سجاد عباس پور در دور نخست (یک هشتم نهایی) به مصاف مکس نوری از آمریکا میرود و در صورت پیروزی در دور یک چهارم نهایی به مصاف برنده دیدار نورایر گاخویان از ارمنستان و فابیان اشمیت از آلمان خواهد رفت.
* وزن ۷۲ کیلوگرم:
- محمدرضا مختاری در دور نخست با کریستوف بورگر از اتریش کشتی میگیرد و در صورت برنده شدن در دور یک هشتم نهایی با برنده مصاف لئوس درمولا از اسلواکی و جی یول لی از کره جنوبی مسابقه میدهد.
* وزن ۷۷ کیلوگرم:
محمدعلی گرایی در دور اول به مصاف آئیک مناتساکانیان از بلغارستان میرود و در صورت کسب پیروزی در دور یک هشتم نهایی با برنده کشتی ژوئیلسون دِبریتو از برزیل و گلا بولکوادزه از گرجستان روبرو میشود.
* وزن ۸۲ کیلوگرم:
پژمان پشتام در دور نخست به مصاف سینگ هارپریت از هند میرود و در صورت کسب پیروزی در دور یک هشتم نهایی با برنده مصاف طارق محمد عبدالسلام از بلغارستان و ایگور پتریشین از فلسطین اشغالی هم قرعه خواهد شد.
-------
- قرعه سایر نمایندگان ایران به این شرح است:
* وزن ۶۰ کیلوگرم:
مهرداد مردانی پس از استراحت در دور اول، در دور یک هشتم نهایی با رضوان آرنوت از اروپا از رومانی روبرو میشود.
* وزن ۶۳ کیلوگرم:
میثم دلخانی پس از استراحت در دور نخست، در دور یک هشتم نهایی با برنده کشتی ساموئل لی جونز از آمریکا و دنیز منکسه از آلمان دیدار میکند.
* وزن ۶۷ کیلوگرم:
محمدرضا گرایی پس از استراحت در دور اول، در دور دوم با سوچیکا شیمویامادا از ژاپن کشتی میگیرد.
* وزن ۸۷ کیلوگرم:
رامین طاهری در دور اول با میخایل برادو از مولداوی کشتی میگیرد و اگر برنده شود در دور یک هشتم نهایی به مصاف برنده دیدار آلن ورا گارسیا از آمریکا و تورپان بیسلطانوف از دانمارک میرود.
* وزن ۹۷ کیلوگرم:
محمدهادی ساروی پس از استراحت در دور نخست، در دور یک هشتم نهایی با آرتور سارگسیان از روسیه روبرو رمی شود.
* وزن ۱۳۰ کیلوگرم:
علی اکبر یوسفی پس از استراحت در دور اول، در دور دوم با برنده دیدار آراتا سونودا از ژاپن و دیوید اوواسپیان از ارمنستان کشتی میگیرد.
---
- در دوره قبل در سال ۲۰۱۹ تیم روسیه با ۲ طلا ۳ نقره و ۱۳۲ امتیاز قهرمان شد و تیمهای ازبکستان با یک نقره و دو برنز و ۸۰ امتیاز دوم و گرجستان با ۲ طلا و ۷۹ امتیاز سوم شدند. تیم ایران با ۳ مدال برنز و ۷۵ امتیاز چهارم شد.
- بر طبق قوانین اتحادیه جهانی، به قهرمان هر وزن ۲۵، نایب قهرمان ۲۰، نفر سوم ۱۵، نفرات پنجم ۱۰ و به ردههای پائینتر ۸، ۶، ۴ و ۲ امتیاز تعلق میگیرد.
---
در تاریخ رقابتهای کشتی فرنگی قهرمانی جهان که از سال ۱۹۰۴ سابقه برگزاری دارد، روسیه با احتساب مدالهای شوروی سابق با ۱۷۷ طلا، ۷۱ نقره و ۵۶ برنز پیشتاز است و بلغارستان با ۳۴ طلا ۳۴ نقره و ۴۸ برنز دوم و مجارستان با ۲۹ طلا ۴۰ نقره و ۳۴ برنز سوم هستند. ایران با ۱۲ طلا ۶ نقره و ۲۳ برنز در رده ۱۲ ادوار مختلف جای گرفته است.
در این رقابتها روسیه با احتساب عناوین شوروی سابق ۴۰ با به مقام قهرمانی رسیده است و ترکیه با ۲ قهرمانی در رده دوم و کشورهای سوئد، بلغارستان، کوبا، گرجستان، آمریکا، مجارستان و ایران با یک قهرمانی در رده سوم مشترک قرار دارند. ایران در سال ۲۰۱۳ در بوداپست قهرمان جهان شد.
--
در جمع بیشترین مدال آوران تاریخ کشتی فرنگی قهرمانی جهان، آلکساندر کارلین اعجوبه شوروی سابق و روسیه با ۹ مدال طلا در صدر است و حمید سوریان نابغه کشتی ایران با ۶ طلا در رده دوم قرار دارد. میخین لوپس از کوبا نیز با ۵ طلا و ۳ نقره و گوگی کوگوشویلی از روسیه با ۵ طلا و یک برنز سوم و چهارم هستند.
--
- پیش از این در مسابقات کشتی آزاد قهرمانی جهان تیم روسیه با ۳ مدال طلا یک نقره و ۴ برنز و ۱۷۳ امتیاز قهرمان شد و تیم آمریکا با ۳ مدال طلا و ۳ نقره و یک برنز و ۱۶۸ امتیاز در رده دوم قرار گرفت. ایران نیز با ۳ طلا ۳ نقره و ۱ برنز و ۱۶۲ امتیاز سوم شد.
--
سال آینده مسابقات کشتی آزاد و فرنگی قهرمانی جهان به میزبانی بلگراد صربستان برگزار خواهد شد.