فصل پاییز با کاهش دما و خشکی هوا با وزش باد همراه است و آنفلوآنزا شیوع بیشتری دارد؛ پس باید سیستم ایمنی بدن را در مقابل مشکلات این فصل تقویت کنیم.
خشکی پوست و مو، ترک پوست، احساس خارش، پوسته شدن واحساس زبری در پوست و گاهی ریزش مو از مهمترین عوارض فصل پاییز و شروع سرماست.
مرطوب کردن مداوم پوست با روغنهای طبیعی از جمله بادام، زیتون و نارگیل، استفاده از لوسیون شیر، استفاده از دستکش، دوش آب ولرم، مصرف آب کافی، اجتناب از مصرف غذاهای شور و چرب و شیرین، خواب کافی و دوری از استرس، راهکارهایی هستند که برای محافظت از پوست و مو در پاییز باید رعایت شوند.
ویتامین A رطوبت پوست را افزایش داده و انعطافپذیری پوست را افزایش میدهد، سیب زمینی، کدو تنبل، انواع کلم، اسفناج، نخودفرنگی، خرمالو، هویج، فلفل، زردآلو، انبه، تخم مرغ وکره حاوی این ویتامین هستند.
ویتامین C یا اسیداسکوربیک برای تقویت سیستم ایمنی بدن و محافظت از پوست و مو ضروری است مرکبات، گوجه فرنگی، کدو حلوایی، انواع کلم، اسفناج، خربزه و طالبی، شلغم، فلفل دلمهای، آناناس، نخود فرنگی و کیوی سرشار از ویتامین C هستند.
ویتامین E یک ماده مغذی محلول در چربی است که عملکرد آنتیاکسیدانی دارد و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. اسفناج، بادام، دانه آفتابگردان، میگو، روغن زیتون، ماهی، کلم بروکلی، کدو حلوایی، بادام زمینی، شلغم، چغندر، خرمالو، کیوی و مارچوبه، مهمترین منابع ویتامین E هستند.
مواد غذایی مانند زرده تخم مرغ، ماهی، قارچ، انواع پنیر، شیر، حبوبات، روغن ماهی، آب پرتقال و خاویار حاوی مقدار زیادی ویتامین D هستند. علاوه بر این، ۱۵ دقیقه پیادهروی در بعد از ظهر که شدت نور آفتاب کمتر است، برای تامین ویتامین D بدن توصیه میشود.
منیزیم نیز یکی از مواد غذایی بهبود دهنده خلق وخو است و دانه آفتابگردان، بادام، دانه کنجد، گندم و انواع غلات، شیرسویا، لوبیا سفید و قهوهای، بلغور جوی دوسر، کلم بروکلی، اسفناج، نخود، شیر، موز، برنج قهوهای، میگو، کره بادام زمینی و نان برخی از مواد غذایی حاوی منیزیم هستند.