دلاورمردان مازندرانی در رقابتهای کشتی آزاد قهرمانی جهان موفق به کسب سه طلا، دو نقره و یک برنز شدند.
درخشش ایران در این رقابتها به لطف دلاوریهای کشتی گیران شجاع و دلاور مازندرانی به دست آمد چرا که سه طلا، دو نقره و یک برنز حاصل تلاش این عزیران بود.
رقابتهای کشتی آزاد رقابتهای قهرمانی جهان در سال ۲۰۲۱ طی روزهای ۱۰ تا ۱۳ مهرماه در شهر اسلو نروژ برگزار شد که در پایان تیم ایران توسط حسن یزدانی در وزن ۸۶ کیلوگرم، کامران قاسم پور در وزن ۹۲ کیلوگرم و امیرحسین زارع در وزن ۱۲۵ کیلوگرم به مدال طلا، علیرضا سرلک در وزن ۵۷ کیلوگرم، امیرمحمد یزدانی در وزن ۶۵ کیلوگرم و محمد نخودی در وزن ۷۹ کیلوگرم به مدال نقره و مجتبی گلیج در وزن ۹۷ کیلوگرم به مدال دست یافت.
آخرین باری که ایران موفق به کسب سه طلای جهانی شد رقابتهای سال ۱۹۹۸ بود و امسال پس از ۲۳ سال دوباره ایران با شجاعت کشتی گیران مازندرانی موفق به کسب سه طلای جهانی شد.
تیم کشورمان که دو ماه پیش در رقابتهای المپیک نتوانست به حق خود برسد در این رقابتها با جایگزینی پژمان درستکار به جای غلامرضا محمدی در راس کادر فنی و حضور مربیان کارکشته همچون مصطفی میرعمادیان، بهنام احسان پور و اباذر اسلامی مربیان مازندرانی در کنار تیم ملی، توانست قابلیتهای خود را به نمایش بگذارد و پس از سالها چندین مدال رنگارنگ کسب کند.
نتایج کشتی گیران کشورمان به ترتیب مدالها به شرح زیر است:
وی در دیدار فینال مقابل دیوید تیلور قهرمان المپیک و جهان از آمریکا با نتیجه ۶ بر ۲ به پیروزی رسید و طلسم شکست این کشتی گیر را شکست و به مدال طلا دست یافت.
وی در دیدار پایانی ماگومد کوربانوف قهرمان اروپا از روسیه را با نتیجه ۸ بر ۴ از پیش رو برداشت و صاحب مدال طلا شد.
زارع در دیدار فینال در یک کشتی حساب شده با نتیجه ۹ بر ۲ گنو پتریاشویلی دارنده مدالهای طلای جهان و نقره المپیک از گرجستان را از پیش رو برداشت و پس از ۳۲ سال و پس از زنده یاد علیرضا سلیمانی ایران را برای دومین بار صاحب مدال طلای جهان در سنگین وزن کرد.
در وزن ۵۷ کیلوگرم علیرضا سرلک کشتی گیر لرستانی پس از استراحت در دور نخست در دور دوم با نتیجه ۱۱ بر صفر جوزپه ویلارو از اکوادور را مغلوب کرد و به مرحله یک چهارم نهایی راه یافت. وی در این مرحله در یک کشتی نزدیک با نتیجه ۷ بر ۶ از سد آریان تسیوترین از بلاروس گذشت و به مرحله نیمه نهایی راه یافت. سرلک در این مرحله سلیمان آتلی دارنده مدال نقره جهان از ترکیه را با نتیجه ۷ بر ۴ از پیش رو برداشت و راهی دیدار فینال شد.
وی در دیدار فینال با نتیجه ۵ بر ۳ مقابل توماس گیلمان دارنده مدال برنز المپیک و نقره جهان از آمریکا مغلوب و صاحب مدال نقره شد.
وی در دیدار فینال در یک غافلگیری با نتیجه ۱۴ بر ۴ مغلوب با ژاگیر شاخیف قهرمان اروپا از روسیه شد و به مدال نقره رسید.
وی در دیدار فینال با نتیجه ۵ بر ۱ مغلوب جردن باروز قهرمان المپیک و جهان از آمریکا شد و به مدال نقره رسید.
وی در دیدار رده بندی باتزول اولزیسایخان دارنده مدال نقره آسیا از مغولستان را با نتیجه ۱۰ بر صفر از پیش رو برداشت و به مدال برنز دست یافت.
در وزن ۶۱ کیلوگرم رحمان عموزاد کشتی گیر بهشهری در کشتی نخست با نتیجه ۵ بر صفر از سد گمزاتگادزی هالیدوف از مجارستان گذشت. وی در دور بعد مقابل توشیهیرو هاسگاوا دارنده مدال طلای زیر ۲۳ سال جهان از ژاپن با نتیجه ۹ بر ۵ مغلوب شد و با توجه به شکست این کشتی گیر در مرحله نیمه نهایی، عموزاد از دور رقابتها کنار رفت.
در وزن ۷۰ کیلوگرم عرفان الهی کشتی گیر تنکابنی در دور نخست با نتیجه ۸ بر صفر جینتارو موتویاما دارنده مدال برنز زیر ۲۳ سال جهان از ژاپن را مغلوب کرد. وی در دور بعد با نتیجه ۴ بر ۲ از سد نیکولای گراحمز از مولداوی گذشت و راهی مرحله یک چهارم نهایی شد. الهی در این مرحله مقابل ارنظر آکمات علی اف از قرقیزستان با نتیجه ۸ بر ۸ مغلوب شد و با توجه به پیروزی این کشتی گیر مقابل حریف روس در دیدار نیمه نهایی، الهی به گروه بازندهها رفت. وی در این گروه در یک کشتی نزدیک با نتیجه ۶ بر ۵ مغلوب آرمان آندراسیان از ارمنستان شد و از دور رقابتها کنار رفت.
در وزن ۷۴ کیلوگرم یونس امامی کشتی گیر لرستانی در دور نخست با نتیجه ۱۲ بر ۲ بایامبادورج انخبایار از مغولستان را مغلوب کرد. وی در دور بعد با نتیجه ۱۲ بر صفر از سد نورکجا کایپانوف دارنده مدال نقره جهان و قهرمان آسیا از قزاقستان گذشت و راهی مرحله یک چهارم نهایی شد. امامی در این مرحله مقابل آوتاندیل کنتچادزه دارنده مدال نقره جهان از گرجستان با نتیجه ۱۰ بر ۱ مغلوب شد و با توجه به شکست این کشتی گیر در مرحله نیمه نهایی، امامی از دور رقابتها کنار رفت.
رده بندی انفرادی این مسابقات به شرح زیر است:
۵۷ کیلوگرم: ۱- توماس گیلمان (آمریکا) ۲- علیرضا سرلک (ایران) ۳- هورست لهر (آلمان) و آریان تسیوترین (بلاروس)
۶۱ کیلوگرم: ۱- عباس گادجی ماگومدوف (روسیه) ۲- داتون فیکس (آمریکا) ۳- آرسن هاروتونیان (ارمنستان) و توشیهیرو هاسگاوا (ژاپن) ... ۱۱- رحمان عموزاد (ایران)
۶۵ کیلوگرم: ۱- ژاگیر شاخیف (روسیه) ۲- امیرمحمد یزدانی (ایران) ۳- تولگا تومور اوچیر (مغولستان) و علیبک عثمان اف (قرقیزستان)
۷۰ کیلوگرم: ۱- ماگومدمراد گادجیف (لهستان) ۲- ارنظر آکمات علی اف (قرقیزستان) ۳- ژربایف یوگنی (روسیه) و زورابی یاکوبیشویلی (گرجستان) ... ۸- عرفان الهی (ایران)
۷۴ کیلوگرم: ۱- کایل داک (آمریکا) ۲- تیموراز سالکازانوف (اسلواکی) ۳- فضلی اریلماز (ترکیه) و تیمور بیژویف (روسیه) ... ۸- یونس امامی (ایران)
۷۹ کیلوگرم: ۱- جردن باروز (آمریکا) ۲- محمد نخودی (ایران) ۳- نیکا کنتچادزه (گرجستان) و رادیک والیف (روسیه)
۸۶ کیلوگرم: ۱- حسن یزدانی (ایران) ۲- دیوید تیلور (آمریکا) ۳- آرتور نایفونوف (روسیه) و ابوبکر آباکاروف (آذربایجان)
۹۲ کیلوگرم: ۱- کامران قاسم پور (ایران) ۲- ماگومد کوربانوف (روسیه) ۳- عثمان نورماگومدوف (آذربایجان) و جی دن کاکس (آمریکا)
۹۷ کیلوگرم: ۱- عبدالرشید سعداله یف (روسیه) ۲- کایل اسنایدر (آمریکا) ۳- مجتبی گلیج (ایران) و ماحامد زاکاریف (اوکراین)
۱۲۵ کیلوگرم: ۱- امیرحسین زارع (ایران) ۲- گنو پتریاشویلی (گرجستان) ۳- طاها آکگول (ترکیه) و لخاگواگرل مونختور (مغولستان)
رده بندی تیمی این رقابتها به شرح زیر است: ۱- روسیه ۱۷۳ امتیاز ۲- آمریکا ۱۶۸ امتیاز ۳- ایران ۱۶۲ امتیاز ۴- گرجستان ۶۸ امتیاز ۵- ترکیه ۵۸ امتیاز ۶- مغولستان ۵۶ امتیاز ۷- بلاروس ۴۵ امتیاز ۸- آذربایجان ۴۲ امتیاز ۹- لهستان ۳۹ امتیاز ۱۰- ارمنستان ۳۹ امتیاز.